Kinuskileipomo maris

Kategoria: Isän- ja äitienpäivä,  Kesä,  Kevät,  Koristeet,  Koristelutekniikat,  Lapset,  Syntymäpäivät,  Toukotempaus vaniljamassasta Nähty 1952 kertaa
 
09.05.2017
 
7 kommenttia

Helpot pikeeri-vaniljamassakoristeet


Ihailen ihmisiä, jotka aikaa ja vaivaa säästämättä loihtivat aivan uskomattoman taidokkaita koristeita mm. kakkuihin. Minä puolestani en ole saanut kaivettua itsestäni sitä tarvittavaa viitseliäisyyttä ja innostusta, jota erilaisista massoista tehtävien koristeiden valmistaminen ja opettelu vaatisi. Vaikka pohjimmiltani tykkäänkin koristella ja laittaa kauniisti. Mutta kaipa vielä tässä vaiheessa leivontaharrastustani kaikki energiani keskittyy siihen, että leivonnainen on kasassa ja näyttää syötävältä. Vasta sitten vapautuu kapasiteettia koristeluajatuksille. Niinpä usein päädynkin tekemään koristeita, jotka ovat helppoja, yksinkertaisia sekä nopeita valmistaa. Ja inspiraation hetkellä teenkin sitten koristeita varastoon ” pahan päivän” varalle, kuten eilen tein näitä vaniljamassa+pikeerikoristeita. Ja olikin tosi kivaa! En olisi malttanut vauhtiin päästyäni lopettaa. Itse käytin näihin Kinuskikissan valkoista vaniljamassaa, jota myös värjäsin. Mutta vieläkin helpommalla pääsee käyttämällä jo valmiiksi värillisiä massoja. Huomasin, että koristeet kuivuivat tosi nopeasti eli olisi voinut hyvinkin käyttää koristeeksi jo samana päivänä. Loppusijoituspaikkaa en ole tapani mukaan näillekään koristeille vielä miettinyt. Mutta varmasti sellainen vielä löytyy. 😊

Pikeeri-vaniljamassakoristeiden valmistamiseen tarvitset:

– Kinuskikissan vaniljamassaa haluamissasi väreissä/valkoista vaniljamassaa+pastavärejä
– pikkuleipä- ja/tai koristelumuotteja
– pikeerin valmistamiseen kananmunan valkuaisen ja tomusokeria
– pienen pursotuspussin/pakastepussin + pussinsulkijan
– koristeluun nonparelleja, helmiä tmv. syötäviä koristeita

Kauli vaniljamassa ohueksi levyksi. Ota levystä haluamallasi muotilla kuvioita.
Anna kuvioiden hetken aikaa kuivahtaa ja valmista sillä aikaa pikeeri. Kinuskikissan ohjeen pikeerin valmistamiseen löydät täältä.

Laita valmis pikeeri pieneen pursotus-/pakastuspussiin. Sulje pussi sulkijalla ja leikkaa pussin kulmaan pieni aukko. Voit halutessasi käyttää myös pientä (n. 1mm) pyöreäsuista tyllaa. Itse käytin pelkkää pakastepussia.
Koristele/kuorruta pikeerillä vaniljamassakuviot. Ripottele halutessasi päälle nonparelleja, sokerihelmiä tai muita vastaavia koristerakeita. Koristeet kannattaa ripotella suht pian, ennen kuin pikeeri ehtii kovettua.


Anna koristekuvioiden kuivua. Kuviot sopivat mm. kakkujen, leivosten, muffinssien, kääretorttujen tai pikkuleipien koristeeksi. Jos et käytä koristeita heti, pakkaa ne kannelliseen rasiaan säilytystä varten.