13.8.2018
Kesäkurpitsa-suklaamuffinssit
(12 kpl)
Taikina:
2 1/2 dl vehnäjauhoja (osan voi korvata täysjyväjauholla, esim. täysjyväspeltti)
2 dl (ruoko)sokeria
3/4 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1/4 tl suolaa
1/2 tl kanelia
1 1/4 dl rypsiöljyä
2 kananmunaa
200 g kesäkurpitsaa
50 g maitosuklaata (Marabouta käytin)
Kuorrute:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g maitosuklaata (Marabouta käytin näissä)
3 rkl tomusokeria
Laita uuni kuumenemaan 180-asteiseksi. Nostele paperivuoat muffinssipellin koloihin.
Huuhtele ja kuivaa kesäkurpitsa. Sitä ei tarvitse kuoria. Raasta kesäkurpitsa raastinraudan pienikoloisella terällä (kesäkurpitsasta saa tulla ihan mössöä).
Rouhi maitosuklaa karkeaksi rouheeksi.
Yhdistä isossa kulhossa kuivat aineet eli vehnäjauhot, sokeri, kaakaojauhe, leivinjauhe, sooda, suola ja kaneli.
Sekoita toisessa kulhossa rypsiöljy ja kananmunat. Lisää sekaan myös kesäkurpitsaraaste ja suklaarouhe. Sekoita tasaiseksi.
Kaada nestemäinen seos kuivien aineiden joukkoon, ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi (sekoita mahdollisimman vähän).
Jaa taikina muffinssivuokiin. Jätä hieman (n. 1/3) kohoamisvaraa.
Paista 180 asteessa uunin keskitasolla n. 20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Jos tikkuun jää vielä raakaa taikinaa, jatka paistamista (meheviä murusia saa tikkuun jäädä).
Tee kuorrutus valmiiksi jääkaappiin, mutta kuorruta muffinssit vasta jäähtyneinä.
Sulata kuorrutuksen suklaa mikroaaltouunissa (mikron kestävässä astiassa) miedolla teholla välillä sekoitellen.
Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää joukkoon sula suklaa ja tomusokeri. Vatkaa tasaiseksi.
Nosta kuorrute hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
Levitä tai pursota kuorrute muffinssien päälle (itse levitin kuorrutteen veitsellä ja pursotin lopuksi päälle lehtityllalla).
Säilytä jääkaapissa. Muffinssit sopivat myös pakastettaviksi.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Hih, kiva jos herkullisuus välittyy kuvastakin. 😊 Siihenhän sitä leivonnaisia kuvatessa yrittää pyrkiä, mutta vaikeaa se on ja harvoin onnistuu. Mutta hyvä jos joskus kuitensakin. Kiitos, Kinuskiemo! 🙂