Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo maris

Helpot ja mehevät kesäkurpitsa-suklaamuffinssit

13.8.2018

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_125FE1A3-48A9-4A79-9E89-B7D1044CBE9F_600x600.jpeg

Kinuskileipomostani kyllä jo yksi ohje kesäkurpitsa-suklaamuffinsseihin löytyy, mutta päätin nyt julkaista tämänkin reseptin, kun olen tähän niin tykästynyt. ☺️ Oikeastaan näitä muffinsseja voisi kutsua ihan vaan suklaamuffinsseiksi, sillä kesäkurpitsa ei maistu tai muutenkaan erotu oikeastaan millään tavalla. Kesäkurpitsa tuo kuitenkin näihin hurjasti mehevyyttä ja kosteutta, ja nämä ovatkin ihan herkullisimmasta päästä suklaamuffinsseja mitä minä olen maistanut/tehnyt.

Alunperin löysin reseptin Helsingin Sanomista, ja tämä on oma muunnelmani tuosta ohjeesta. 

Kesäkurpitsa-suklaamuffinssit
(12 kpl)

Taikina:
2 1/2 dl vehnäjauhoja (osan voi korvata täysjyväjauholla, esim. täysjyväspeltti)
2 dl (ruoko)sokeria
3/4 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1/4 tl suolaa
1/2 tl kanelia
1 1/4 dl rypsiöljyä
2 kananmunaa
200 g kesäkurpitsaa
50 g maitosuklaata (Marabouta käytin)

Kuorrute:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g maitosuklaata (Marabouta käytin näissä)
3 rkl tomusokeria

Laita uuni kuumenemaan 180-asteiseksi. Nostele paperivuoat muffinssipellin koloihin.

Huuhtele ja kuivaa kesäkurpitsa. Sitä ei tarvitse kuoria. Raasta kesäkurpitsa raastinraudan pienikoloisella terällä (kesäkurpitsasta saa tulla ihan mössöä).
Rouhi maitosuklaa karkeaksi rouheeksi.

Yhdistä isossa kulhossa kuivat aineet eli vehnäjauhot, sokeri, kaakaojauhe, leivinjauhe, sooda, suola ja kaneli.

Sekoita toisessa kulhossa rypsiöljy ja kananmunat. Lisää sekaan myös kesäkurpitsaraaste ja suklaarouhe. Sekoita tasaiseksi.

Kaada nestemäinen seos kuivien aineiden joukkoon, ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi (sekoita mahdollisimman vähän).

Jaa taikina muffinssivuokiin. Jätä hieman (n. 1/3) kohoamisvaraa.

Paista 180 asteessa uunin keskitasolla n. 20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Jos tikkuun jää vielä raakaa taikinaa, jatka paistamista (meheviä murusia saa tikkuun jäädä).

Tee kuorrutus valmiiksi jääkaappiin, mutta kuorruta muffinssit vasta jäähtyneinä.

Sulata kuorrutuksen suklaa mikroaaltouunissa (mikron kestävässä astiassa) miedolla teholla välillä sekoitellen.

Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää joukkoon sula suklaa ja tomusokeri. Vatkaa tasaiseksi.

Nosta kuorrute hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

Levitä tai pursota kuorrute muffinssien päälle (itse levitin kuorrutteen veitsellä ja pursotin lopuksi päälle lehtityllalla).

Säilytä jääkaapissa. Muffinssit sopivat myös pakastettaviksi.

Ainesosat

Suklaa

Erityisruokavaliot

LiivatteetonPähkinätön

Kategoriat

Helpot ja nopeatKesäMuffinssitSyksy

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_63E2F0E2-8E3E-4319-9A2F-A58173FBF63F_400x400.jpegmarisPorkkana-siemen-kauranäkkäri
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_B1577DCC-DE7A-493A-8B1B-18CBD9FA39F3_400x400.jpegmarisFeta-pinaatti-nyhtöpiirakka
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_D010414C-48EC-4B61-AC6A-7F0B524450FE_400x400.jpegmarisOmenadonitsit kinuskilla tai kaneli-sokerilla
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_C2D1A18B-B7FB-4B91-955C-8E27E4AEC275_400x400.jpegmarisMinit omenamuffinssit
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_A2071854-E345-4924-A5E5-A731FCD769FF_400x400.jpegmarisKinkku-leipäjuusto-puolukkapasteijat
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_image-231_400x400.jpegmarisHelppo ja mehevä omenapiirakka
2

Kommentit (4)

maris
Kinuskileipomo maris
15.8.2018 21:28

Hih, kiva jos herkullisuus välittyy kuvastakin. 😊 Siihenhän sitä leivonnaisia kuvatessa yrittää pyrkiä, mutta vaikeaa se on ja harvoin onnistuu. Mutta hyvä jos joskus kuitensakin. Kiitos, Kinuskiemo! 🙂

Kinuskiemo
15.8.2018 12:31

Että osaavatkin olla herkullisen näköisiä! 🙂

maris
Kinuskileipomo maris
14.8.2018 21:10

Kiitoksia nalamuru! Kantsii kyllä kokeilla. 😊 Kesäkurpitsa sopii aivan älyttömän hyvin mehevöittämään muffinsseja ja kakkuja. Ja erityisesti vielä tämmöisiä tummia ja suklaisia, kun ei se kesäkurpitsa sieltä edes erotu.

Itsellänikin oli kuumuuden takia uuni lähes pannassa monta viikkoa. Pari kertaa pikaisesti yritin tehdä jotain, mutta aika pian huomasin, että nekin kerrat olisi saanut jäädä tekemättä. Vieläkään ei viitsi kovin pitkiä aikoja uunia pitää päällä. Mutta kohta on lämpötilat varmasti taas semmoisella mallilla, että ilokseen napsauttaa uuninkin lämpiämään. 😄

nalamuru
Kinuskileipomo nalamuru
14.8.2018 12:21

Nam nämä näyttää herkullisilta. Pitää laittaa ohje korvan taakse kun säät viilenee niin voisi vaikka tehdä näitä.

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa