Kinuskileipomo maris

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Kesä,  Muffinssit,  Syksy Nähty 1128 kertaa
 
13.08.2018
 
4 kommenttia

Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIHelpot ja mehevät kesäkurpitsa-suklaamuffinssit


Kinuskileipomostani kyllä jo yksi ohje kesäkurpitsa-suklaamuffinsseihin löytyy, mutta päätin nyt julkaista tämänkin reseptin, kun olen tähän niin tykästynyt. ☺️ Oikeastaan näitä muffinsseja voisi kutsua ihan vaan suklaamuffinsseiksi, sillä kesäkurpitsa ei maistu tai muutenkaan erotu oikeastaan millään tavalla. Kesäkurpitsa tuo kuitenkin näihin hurjasti mehevyyttä ja kosteutta, ja nämä ovatkin ihan herkullisimmasta päästä suklaamuffinsseja mitä minä olen maistanut/tehnyt.

Alunperin löysin reseptin Helsingin Sanomista, ja tämä on oma muunnelmani tuosta ohjeesta. 

Kesäkurpitsa-suklaamuffinssit
(12 kpl)

Taikina:
2 1/2 dl vehnäjauhoja (osan voi korvata täysjyväjauholla, esim. täysjyväspeltti)
2 dl (ruoko)sokeria
3/4 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1/4 tl suolaa
1/2 tl kanelia
1 1/4 dl rypsiöljyä
2 kananmunaa
200 g kesäkurpitsaa
50 g maitosuklaata (Marabouta käytin)

Kuorrute:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g maitosuklaata (Marabouta käytin näissä)
3 rkl tomusokeria

Laita uuni kuumenemaan 180-asteiseksi. Nostele paperivuoat muffinssipellin koloihin.

Huuhtele ja kuivaa kesäkurpitsa. Sitä ei tarvitse kuoria. Raasta kesäkurpitsa raastinraudan pienikoloisella terällä (kesäkurpitsasta saa tulla ihan mössöä).
Rouhi maitosuklaa karkeaksi rouheeksi.

Yhdistä isossa kulhossa kuivat aineet eli vehnäjauhot, sokeri, kaakaojauhe, leivinjauhe, sooda, suola ja kaneli.

Sekoita toisessa kulhossa rypsiöljy ja kananmunat. Lisää sekaan myös kesäkurpitsaraaste ja suklaarouhe. Sekoita tasaiseksi.

Kaada nestemäinen seos kuivien aineiden joukkoon, ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi (sekoita mahdollisimman vähän).

Jaa taikina muffinssivuokiin. Jätä hieman (n. 1/3) kohoamisvaraa.

Paista 180 asteessa uunin keskitasolla n. 20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Jos tikkuun jää vielä raakaa taikinaa, jatka paistamista (meheviä murusia saa tikkuun jäädä).

Tee kuorrutus valmiiksi jääkaappiin, mutta kuorruta muffinssit vasta jäähtyneinä.

Sulata kuorrutuksen suklaa mikroaaltouunissa (mikron kestävässä astiassa) miedolla teholla välillä sekoitellen.

Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää joukkoon sula suklaa ja tomusokeri. Vatkaa tasaiseksi.

Nosta kuorrute hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

Levitä tai pursota kuorrute muffinssien päälle (itse levitin kuorrutteen veitsellä ja pursotin lopuksi päälle lehtityllalla).

Säilytä jääkaapissa. Muffinssit sopivat myös pakastettaviksi.