Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo mariorvokki

Runebergin juustokakku

7.2.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15024_DSC_0076_600x600.jpg

Pohja:

Sama kuin Kinuskikissan Sitruunaisessa Runebergin kakussa; ks. pohjan teko-ohje tästä. Itse paistoin pohjan neliön mallisessa irtopohjakakkuvuokassa (24 cm).

1 ½ dl sitruunamehua (2-3 sitruunasta)
100 g piparkakkuja
2 ½ dl mantelijauhetta
3 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl kardemummaa
1 rkl vaniljasokeria
250 g voita tai margariinia
3 dl sokeria
3 munaa

Pohjan paistuttua leikkasin siitä ohuesti pintakerroksen pois, jotta sain pinnasta huokoisemman, jolloin kostutuksen imeyttäminen oli helpompaa.

Sokerivesi-kostutus (mukailtu em. ohjeen kostutuksesta):

Tästä kului minulla nyt n. 1,5 dl. Kostutuksen määrä on toki makuasia. Mielestäni hieman pienemmälläkin määrällä tuli riittävän mehevä.

2 dl vettä
4 rkl sokeria

Kostutetun pinnan päälle sivelin juustokakkuseoksen (muokattu tästä):

3 liivatelehteä
2,5 dl kuohukermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
0,5 dl sokeria
vajaa 0,5 dl sitruunamehua

Kiille:

4 dl Valion vadelmakeittoa
3 liivatelehteä

Pehmennä liivatelehdet kylmässä vedessä. Kuumenna 0,5 dl vadelmakeittoa ja liuota liivatelehdet kuumennettuun keittoon. Sekoita liivateseos lopun keiton kanssa ja kaada kakun päälle hyytymään muutamaksi tunniksi.

Jos teet kakun neliön malliseen vuokaan, leikkaa valmis kakku leivoksiksi. 🙂

DSC_0071

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15024_Photo-6.7.2016-15.26.10_400x400.jpgmariorvokkiNapakymppikakku
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15024_IMG_2016-05-14-150950_400x400.jpgmariorvokkiSuklaapommi
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15024_DSC_0082_400x400.jpgmariorvokkiIsomummin kakkupohja
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15024_DSC_0381_400x400.jpgmariorvokkiLapsuuden luottopiirakka
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15024_DSC_0700_400x400.jpgmariorvokkiBaobab-mehujäät
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15024_DSC_0074_400x400.jpgmariorvokkiLac Rose -cocktail
4

Kommentit (5)

suvikettu
8.2.2015 12:17

Tämä on oikein houkuttelevan näköinen. Ja aion kokeilla vaikka Runebergin päivä on mennyt…
Kiitos kivasta reseptistä 🙂

mariorvokki
Kinuskileipomo mariorvokki
8.2.2015 10:29

Oi, kiitos kaikille ihanista kommenteista! Tulipas niin mukava olo! 🙂 Leipominen jatkukoon! 🙂

Vellu
Kinuskileipomo Vellu
8.2.2015 02:02

Todella hienoa työtä! Minäkin seurailin mietintääsi ja odottelinkin jo luomuksen syntyä ja kuvia. Isot aploodit!

Kinuskikissa
8.2.2015 01:28

Tämä yhdistelmä on loistava innovaatio ja aion ehdottomasti kokeilla tätä reseptiä ensi vuonna! Kuvakin on niin herkullisesti otettu. Sydämellinen kiitos reseptistä ja upeaa saada sinut mukaan leipomoihin!

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
7.2.2015 23:28

Tervehdys mariorvokki ja kiva kun tulit leipomon pitäjäksi.Pakko oli tulla kommentoimaan hienoa kakkuasi kun silloin muutama päivä sitten seurasin pohdintojasi tämän kakun teosta. Hienosti olet siis kakun kasannut ja varmasti maistui hyvälle. Täytyy ehkä vuoden päästä kokeilla tätä ohjetta! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa