7.2.2015
Pohja:
Sama kuin Kinuskikissan Sitruunaisessa Runebergin kakussa; ks. pohjan teko-ohje tästä. Itse paistoin pohjan neliön mallisessa irtopohjakakkuvuokassa (24 cm).
1 ½ dl sitruunamehua (2-3 sitruunasta)
100 g piparkakkuja
2 ½ dl mantelijauhetta
3 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl kardemummaa
1 rkl vaniljasokeria
250 g voita tai margariinia
3 dl sokeria
3 munaa
Pohjan paistuttua leikkasin siitä ohuesti pintakerroksen pois, jotta sain pinnasta huokoisemman, jolloin kostutuksen imeyttäminen oli helpompaa.
Sokerivesi-kostutus (mukailtu em. ohjeen kostutuksesta):
Tästä kului minulla nyt n. 1,5 dl. Kostutuksen määrä on toki makuasia. Mielestäni hieman pienemmälläkin määrällä tuli riittävän mehevä.
2 dl vettä
4 rkl sokeria
Kostutetun pinnan päälle sivelin juustokakkuseoksen (muokattu tästä):
3 liivatelehteä
2,5 dl kuohukermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
0,5 dl sokeria
vajaa 0,5 dl sitruunamehua
Kiille:
4 dl Valion vadelmakeittoa
3 liivatelehteä
Pehmennä liivatelehdet kylmässä vedessä. Kuumenna 0,5 dl vadelmakeittoa ja liuota liivatelehdet kuumennettuun keittoon. Sekoita liivateseos lopun keiton kanssa ja kaada kakun päälle hyytymään muutamaksi tunniksi.
Jos teet kakun neliön malliseen vuokaan, leikkaa valmis kakku leivoksiksi. 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Tämä on oikein houkuttelevan näköinen. Ja aion kokeilla vaikka Runebergin päivä on mennyt…
Kiitos kivasta reseptistä 🙂