01.12.2014   20 kommenttia Kategoria: Itsenäisyyspäivä,  Juusto- ja hyydykekakut,  Leivokset

Itsenäisyyspäivän leivokset


Raikas limejuustokakku muuntautuu suorakulmaiseen vuokaan tehtynä myös leivoksiksi. Itsenäisyyspäivän hengessä leivokset on koristeltu siniristeillä.

Vinkit:

  • Laita ristikoristeet paikoilleen mielellään mahdollisimman lähellä tarjoiluhetkeä, sillä sininen massa voi päästää väriä. Leivokset voi tehdä muutoin valmiiksi parikin päivää aikaisemmin.
  • Koristelunkin voi tehdä etukäteen, jos ei ”paketoi” koko leivoksia sinisillä nauhoilla. Tällöin ristin muotoiset koristeet voi tehdä valmiiksi (ne säilyvät viikkoja) ja laittaa juuri ennen tarjoilua leivosten päälle.
  • Saat ohjeesta gluteenittoman korvaamalla pohjan vehnäjauhot perunajauhoilla.
  • Reseptissä voi soveltaa muitakin Juustokakut-kategoriasta löytyviä täytteitä.
  • Voit tehdä kakun reunavuokaan tai leivinpaperilla vuorattuun, reunalliseen uunivuokaan.
  • Limemehua myydään myös tiivisteenä ja se soveltuu hyvin kakun valmistukseen.

Limeleivokset

18 kappaletta

Pohja:
2 munaa
¾ dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
¾ tl leivinjauhetta

Kostutus:
¼ dl limemehua
¾ dl vettä
½ dl tomusokeria

Täyte:
5 liivatelehteä
5 dl kuohukermaa
400 g vaniljatuorejuustoa
1 ½ dl sokeria
¾ dl limemehua

Koristelu:
sinistä sokerimassaa tai marsipaania


Aseta reunavuoka (18 x 28 cm) uunipellille leivinpaperin päälle. Voitele vuoan sisäreunan alaosa öljyllä tai margariinilla.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen. Levitä taikina vuoan sisälle.

suomileivos-vaihe

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Irrota vuoan reunus lastan tai veitsen avulla ja kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto vatkaimella. Lisää sokeri.

Kuumenna limemehu kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita liivatemehu tuorejuuston joukkoon. Yhdistä kermavaahdon kanssa.

Sekoita kostukkeen ainekset keskenään. Laita pohja takaisin vuoan sisään ja kostuta lime-vedellä. Kaada täyte vuokaan ja levitä tasaiseksi.

Anna kakun hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia. Irrota kakku reunavuoasta lastan avulla. Leikkaa paloiksi.

suomileivos-vaihe-2

Kauli sininen sokerimassa levinpaperin tai leivonta-alustan päällä ohueksi levyksi. Leikkaa veitsellä kapeiksi nauhoiksi. Aseta nauhoja ristiin leivosten päälle.

suomileivos-vaihe-3

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
33 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskiyhteisön joulukalenteri

  • 17

Kurkkaa aiemmat luukut »

Toivepuodin joulukuun arvonta



Kinuskikissan Toivepuodin joulukuun arvonnassa palkintona inspiroiva seinäkalenteri resepteineen.

Kehittele resepti Kinuskikissalle

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit