Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo MariaJ

Syntymäpäivän moussekakku

13.3.2018

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22580_syndekakku-2018_600x600.jpg

16 cm vuoka Suklaapohja:
60g 70% suklaata
30ml vettä
1. Sulata vesi ja suklaa vesihauteessa
100g siivilöityä vehnäjauhoa
1rkl kaakaoo
½ tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
60g voita
150g siro sokeria
1 M-koon muna huoneenlämpönen
45ml täysmaitoo
2. Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi-vaahtoon muna.
3. Siivilöi ja sekoita vaahtoon vuorotellen jauhot, sula suklaa ja maito.
4. Paista 175 alatasolla 30-40min.
5. Irrota jäähtyneenä vuuasta ja leikkaa reunasta jos haluat, että pohja jää piiloon niin ½-1cm pois, jotta pohja pienempi kuin vuoka.

Täyte ja päällinen:
100g ite tehtyä vadelma+mansikka sosetta
1-2 kovaksi vaahdotettu valkuainen, johon lisätty 1/4-1/2dl tomusokeria ja raastettua sitruunan kuorta
150g vadelmatuorejuustoa
1dl kermaa
3 liivatetta
sitruunamehua
Sokeria maun mukaan
1. Vaahdota valkuaiset ja kerma. Mausta kermavaahto ripauksella sokeria ja halutessa vaniljaa. Notkista tuorejuusto ja sose keskenään. Liota liivatetta kylmässä vedessä ja kuumenna sitten sitruunamehu ja liota liivatteet siihen. Kaada liivate ohuena nauhana kokoajan sekoittaen tuorejuuston sekaan. Nostele kermavaahto ja tuorejuusto sekaisin ja maista makeus omaan makuun. Nostele vielä joukkkoon marenkivaahto anna hyytyä seuraavaan päivään.

Kiille:
2dl itse tehtyä vadelma-mansikkasosetta
1,5 liivatetta
mansikkamehua
1. Liota liivatteet ja kuumenna mehu. Lisää liivatteet mehuun ja kaada soseen joukkoon. Tarkista että sose ei ole kuumaa ja lusikoi täytteen päälle. Anna hyytyä vähintään 2h kylmässä.
Koristele ja nauti. Kakku riitti hyvin 8-10 hengelle.

Ainesosat

MansikkaMarenkiSitruuna/appelsiini/limeSuklaaVadelma

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakutKakkupohjatKevätSyntymäpäivät

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22580_nami-kakku1_400x400.jpgMariaJEnemmän on enemmän
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22580_49784224_2424103697662460_1631023992548622336_n-coffee_400x400.jpgMariaJJämä jemmat
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22580_mutakakku_400x400.jpgMariaJPiparimutakakku
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22580_36314791_10213370731806236_1288802385677778944_n_400x400.jpgMariaJKatkarapustus
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22580_raparperipiiras_400x400.jpgMariaJKesän pullea raparperipiiras
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22580_syndekakku-2018_400x400.jpgMariaJSyntymäpäivän moussekakku
2

Kommentit (2)

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
14.3.2018 07:04

Aivan kerrassaan kaunis kakku ja koristelu!
Olet kyllä oikeassa että kakun ulkonäkö on jo puolet maistelu elämystä. Ja tässä olet onnistunut täyden 10 arvoisesti!

maris
Kinuskileipomo maris
13.3.2018 20:34

Oi, onpa kaunista – niin kakku kuin kuvakin! Olet kyllä onnistunut upeasti esillepanossa. Itselläni tahtoo vähän käydä niin, että kun saan leivonnan joten kuten suoritettua ja sotkut siivottua, niin veto on jo niin pois, ettei enää kuvaukseen riitä puhtia. Mutta arvostan kyllä kaikkia, jotka jaksavat kuvaukseen ja esillepanoon panostaa. Kauniita kuvia on aina ilo katsella! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa