13.3.2018
16 cm vuoka Suklaapohja:
60g 70% suklaata
30ml vettä
1. Sulata vesi ja suklaa vesihauteessa
100g siivilöityä vehnäjauhoa
1rkl kaakaoo
½ tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
60g voita
150g siro sokeria
1 M-koon muna huoneenlämpönen
45ml täysmaitoo
2. Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi-vaahtoon muna.
3. Siivilöi ja sekoita vaahtoon vuorotellen jauhot, sula suklaa ja maito.
4. Paista 175 alatasolla 30-40min.
5. Irrota jäähtyneenä vuuasta ja leikkaa reunasta jos haluat, että pohja jää piiloon niin ½-1cm pois, jotta pohja pienempi kuin vuoka.
Täyte ja päällinen:
100g ite tehtyä vadelma+mansikka sosetta
1-2 kovaksi vaahdotettu valkuainen, johon lisätty 1/4-1/2dl tomusokeria ja raastettua sitruunan kuorta
150g vadelmatuorejuustoa
1dl kermaa
3 liivatetta
sitruunamehua
Sokeria maun mukaan
1. Vaahdota valkuaiset ja kerma. Mausta kermavaahto ripauksella sokeria ja halutessa vaniljaa. Notkista tuorejuusto ja sose keskenään. Liota liivatetta kylmässä vedessä ja kuumenna sitten sitruunamehu ja liota liivatteet siihen. Kaada liivate ohuena nauhana kokoajan sekoittaen tuorejuuston sekaan. Nostele kermavaahto ja tuorejuusto sekaisin ja maista makeus omaan makuun. Nostele vielä joukkkoon marenkivaahto anna hyytyä seuraavaan päivään.
Kiille:
2dl itse tehtyä vadelma-mansikkasosetta
1,5 liivatetta
mansikkamehua
1. Liota liivatteet ja kuumenna mehu. Lisää liivatteet mehuun ja kaada soseen joukkoon. Tarkista että sose ei ole kuumaa ja lusikoi täytteen päälle. Anna hyytyä vähintään 2h kylmässä.
Koristele ja nauti. Kakku riitti hyvin 8-10 hengelle.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Aivan kerrassaan kaunis kakku ja koristelu!
Olet kyllä oikeassa että kakun ulkonäkö on jo puolet maistelu elämystä. Ja tässä olet onnistunut täyden 10 arvoisesti!