Kinuskileipomo MariaJ

Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Kakkupohjat,  Kevät,  Syntymäpäivät Nähty 840 kertaa
 
13.03.2018
 
2 kommenttia

Syntymäpäivän moussekakku


Olen alkanut instan kautta yhä enemmän innostumaan kakkujen ja ruuan koristelusta sekä kuvaamisesta. Umami kirja Japanin ruokakulttuurista on myös innottanut kiinnittämään presentaatioon huomiota. Hyvä ruoka on aina hyvä ruoka ulkonäöstä huolimatta, mutta kyllä se saa vielä paremman tunnun kun jaksaa nähdä vaivaa esillepanoon.

16 cm vuoka Suklaapohja:
60g 70% suklaata
30ml vettä
1. Sulata vesi ja suklaa vesihauteessa
100g siivilöityä vehnäjauhoa
1rkl kaakaoo
½ tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
60g voita
150g siro sokeria
1 M-koon muna huoneenlämpönen
45ml täysmaitoo
2. Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi-vaahtoon muna.
3. Siivilöi ja sekoita vaahtoon vuorotellen jauhot, sula suklaa ja maito.
4. Paista 175 alatasolla 30-40min.
5. Irrota jäähtyneenä vuuasta ja leikkaa reunasta jos haluat, että pohja jää piiloon niin ½-1cm pois, jotta pohja pienempi kuin vuoka.

Täyte ja päällinen:
100g ite tehtyä vadelma+mansikka sosetta
1-2 kovaksi vaahdotettu valkuainen, johon lisätty 1/4-1/2dl tomusokeria ja raastettua sitruunan kuorta
150g vadelmatuorejuustoa
1dl kermaa
3 liivatetta
sitruunamehua
Sokeria maun mukaan
1. Vaahdota valkuaiset ja kerma. Mausta kermavaahto ripauksella sokeria ja halutessa vaniljaa. Notkista tuorejuusto ja sose keskenään. Liota liivatetta kylmässä vedessä ja kuumenna sitten sitruunamehu ja liota liivatteet siihen. Kaada liivate ohuena nauhana kokoajan sekoittaen tuorejuuston sekaan. Nostele kermavaahto ja tuorejuusto sekaisin ja maista makeus omaan makuun. Nostele vielä joukkkoon marenkivaahto anna hyytyä seuraavaan päivään.

Kiille:
2dl itse tehtyä vadelma-mansikkasosetta
1,5 liivatetta
mansikkamehua
1. Liota liivatteet ja kuumenna mehu. Lisää liivatteet mehuun ja kaada soseen joukkoon. Tarkista että sose ei ole kuumaa ja lusikoi täytteen päälle. Anna hyytyä vähintään 2h kylmässä.
Koristele ja nauti. Kakku riitti hyvin 8-10 hengelle.