29.7.2017
Pohja:
125g voita
4dl vehnäjauhoja
½tl suolaa
1tl leivinjauhetta
1dl sokeria
½prk kermaviiliä
1 muna
1. Vaahdota voi ja sokeri ja lisää muna. Sekota kuivat aineet keskenään ja siivilöi jauhot kermaviilin kanssa vuorotellen vaahtoon. Taputtele vuokaan reunoja myöden ja nosta 30min jääkaappiin. Esipaista pohjaa 5-10min keskitasolla 175-asteessa.
Täyte:
200g sitruunarahkaa tai 200g rahkaa+vaniljaa+sitruunan kuorta
2dl mustikoita
Kiisseli
Sitruunakiisseli:
70g sokeria
15g maissijauhoo
1tl sitruunan kuorta
40ml sitruunamehua
90ml vettä
15g voita
1 keltuainen
1. Sekoita keskenään kaikki muut paitsi voi ja keltuainen. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä paksuksi kiisseliksi. Ota pois levyltä ja vatkaa joukkoon keltuainen ja voi.
Jäähdytä kiisseli ja vatkaa joukkoon rahka.
Ripottele pohjan päälle mustikat ja lusikoi päälle rahka. Paista uunin keskitasolla 30-45 min 175-astetta. Koristele luomusitruunan kuoriruusulla ja tomusokerilla.
PS. Jos joku haluaa vegaanisen muunnoksen niin senkin osaan tästä vinkata.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Ihanan pirteä piirakka! 🙂