Kinuskileipomo MariaJ

Kategoria: Jälkiruoat,  Juusto- ja hyydykekakut,  Kekritempaus,  Makeat piirakat Nähty 1804 kertaa
 
01.10.2017
 
3 kommenttia

LUKIJAN RESEPTISaskaton pirtsukas


Ehdotonta herkkyani ovat erilaiset juusto-ja hyydykekakut, mutta tällä kertaa päätin tehdäkin juustokakun vaihteeksi uunissa ja maustaa sen syksyisin mauin. Lisäksi halusin jakaa ohjeen jossa käytän saskatonia, monille tuntematonta, hyvän makuista marjaa. Tämä on tehty mini piirasvuokaan n. 12cm halkaisijaltaan, koska halusin vain yhden pv kaffehyvän itselle, kuinka itsekästä ☺

Pohja: Aiemmin pakkaseen tehty perus muropiiras pohja. Sulatin ja esipaistoin 175C n.10min.                       Täyte: 1rkl saskaton hilloa jäähtyneen pohjan päälle. 1/2 rasiaa Pirkka maustamatonta tuorejuustoa, vajaa 1/2dl sokeria, 1 keltuainen, vaniljasokeria, kanelia, kardemummaa, 1tl maizenaa.              Vaahdota muna ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää notkistettu tuorejuusto vatkaten. Lisää loput aineet. Lusikoi hillon päälle ja paista  n.30 min 175C. Saskatonista tulee mukava karvasmantelinen maku paistettaessa, joten sitä ei paljon tarvita.