Kinuskileipomo MariaJ

Kategoria: Kahvikakut,  Syksy Nähty 510 kertaa
 
18.02.2018
 
2 kommenttia

Punajuuri-suklaakakku


Aattelin et haluan hyödyntää johonkin loput vähän nahistuneet punajuuret ja osasta tulikin soppaa, mutta mitä parista viimeisestä? Kakkua! Ja pakko myöntää että parasta ”kuivakakkua” mitä oon tehny

90g voita
n. 1dl sokeria (käytin sekasin tavallista ja intiaani)
1muna ja 1 kelutainen
2 pienestä punajuuresta tehty sose
1 1/3 dl jauhoo
1tl soodaa
1tl vaniljasokeria
0.5dl itse tehtyä suklaakastiketta (kaupankin käy)
1. Vaahdota sokeri ja voi. Lisää munat voimakkaasti vatkaten. Sekoita joukkoon sose ja kastike.
2. Sekota kuivat aineet keskenään ja kääntele taikinaan
3. Paista alatasolla (tuli leipävuuan kokonen kakku)  175 n. 40min
4. Maistuu viel paremmalta seuraavana päivänä. Voi myös kuorruttaa esim. lopulla suklaakastikkeella tai kehitellä ite kuorrutteen. Tai tarjota jäden tai kermavaahon kera.