Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo MariaJ

Piparimutakakku

1.12.2018

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22580_mutakakku_600x600.jpg

Kaapissa pyöri kummallinen azukapapuhyytelö patukka. Patukka on tarkoitus syödä sellaisenaan, mutta omaan makuun se ei oikein uppoa joten mietin mitä siitä tekisi: miten olisi mutakakku! Taikinasta tulee 16cm vuokaan passeli. 

Pipari-mutakakku
1/2dl mustaherukoita
1 iso papupatukka (voi korvata myös 1dl mustapapuja valutettuna)
2rkl isoja kaurahiutaleita
1 muna
vajaa 1rkl kookosöljyä
reilu 2tl hunajaa, riippuu patukan makeudesta
vajaa ½dl kaakaojauhetta
vaniljasokeria maun mukaan
1/4tl leivinjauhetta
½tl piparimaustetta

Laita kaikki aineet kulhoon ja soseuta sauvasekottimella töhnäksi. Öljyä vuoka huolella, mutta älä korppujauhota! Kakun kosteuskärsii korppujauhosta. Paista keskitasolla 175 12-20min. Anna hetki vetäytyä mutta parasta vähän lämpimänä, kestää myös lämmityksen kokonaan jäähtymisen jälkeen! Tarjoa piparirahkan tai vaniljarahkan kera.

Ainesosat

Suklaa

Erityisruokavaliot

GluteenitonPähkinätön

Kategoriat

Helpot ja nopeatJouluKlassikotMakeat piirakat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22580_nami-kakku1_400x400.jpgMariaJEnemmän on enemmän
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22580_49784224_2424103697662460_1631023992548622336_n-coffee_400x400.jpgMariaJJämä jemmat
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22580_mutakakku_400x400.jpgMariaJPiparimutakakku
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22580_36314791_10213370731806236_1288802385677778944_n_400x400.jpgMariaJKatkarapustus
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22580_raparperipiiras_400x400.jpgMariaJKesän pullea raparperipiiras
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22580_syndekakku-2018_400x400.jpgMariaJSyntymäpäivän moussekakku
2

Kommentit (1)

Kinuskiemo
2.12.2018 19:31

Voi, onpa jännittävän kuuloinen resepti! Kun oikeat aineet on kasassa, niin homma on nopeasti hoidettu. Ainekset soseutetaan, kipataan vuokaan ja pienen uunissakäynnin jälkeen kakku on jo pöydässä. Valkoisessa vuoassa tumma kakku pääsee loistamaan. Ihana jouluinen rekvisiitta. 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa