Kinuskileipomo MariaJ

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Joulu,  Klassikot,  Makeat piirakat Nähty 190 kertaa
 
01.12.2018
 
1 kommentti

Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIPiparimutakakku


Kaapissa pyöri kummallinen azukapapuhyytelö patukka. Patukka on tarkoitus syödä sellaisenaan, mutta omaan makuun se ei oikein uppoa joten mietin mitä siitä tekisi: miten olisi mutakakku! Taikinasta tulee 16cm vuokaan passeli. 

Pipari-mutakakku
1/2dl mustaherukoita
1 iso papupatukka (voi korvata myös 1dl mustapapuja valutettuna)
2rkl isoja kaurahiutaleita
1 muna
vajaa 1rkl kookosöljyä
reilu 2tl hunajaa, riippuu patukan makeudesta
vajaa ½dl kaakaojauhetta
vaniljasokeria maun mukaan
1/4tl leivinjauhetta
½tl piparimaustetta

Laita kaikki aineet kulhoon ja soseuta sauvasekottimella töhnäksi. Öljyä vuoka huolella, mutta älä korppujauhota! Kakun kosteuskärsii korppujauhosta. Paista keskitasolla 175 12-20min. Anna hetki vetäytyä mutta parasta vähän lämpimänä, kestää myös lämmityksen kokonaan jäähtymisen jälkeen! Tarjoa piparirahkan tai vaniljarahkan kera.