Kinuskileipomo MariaJ

Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Täytekakut,  Täytteet Nähty 1652 kertaa
 
30.06.2017
 
2 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIMini sitruuna-siipale


Olen aiemmin tehnyt pakkaseen valmiiksi suklaakakkupohjan 18cm vuokaan (valitettavasti sen ohjetta en muista) ja nyt oli aika hyödyntää vain puolet siitä kun appivanhemmat tulivat ensivisiitille uuteen kotiin 🙂 Jos tuntuu että tarvitsee kostuttaa pohjia niin käyttäisin vanilja maitoa tai sitruuna-sokerivettä. Oma suklaakakkupohja sen verran mehukas ettei vaadi kostutusta.

Täyte koostuu kahdesta osasta: sitruunahillosta ja moussesta.
Sitruunahillo:
Luomu sitruunan raastettu kuori ja mehu
vettä niin että yhteensä nestettä n. 1dl
10g maissijauhoa (HUOM! ei maissitärkkelystä)
n. ½dl sokeria
vaniljaa
10g voita
Laita ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä kunnes haluttu kiinteys saadaan, kokoajan sekoittaen.
Levitä hilloa molemmille kakkupohjille.
Täyte:
2 liivatetta
vajaa 1dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (Milbona toi positiivisen yllätyksen, se on laktoositon ja vaahtoutuu tosi hyvin ja maku hyvä)
1prk eila kreikkalainen sitruunakerrosjugurtti
Sitruunamehua ja sitruunan kuorta
1. Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa kastike melko tönköksi vaahdoksi ja nostele joukkoon sitruunakuoriraaste ja jugurtti.
2. Liuota liivate sitruunamehuun, anna hetki vetäytyä ja sekoita ohuena nauhana muihin.
3. Lusikoi toisen pohjan päälle ja nosta toinen pohja päälimmäiseksi niin että molemmissa hillo-osio on moussea vasten. Laita jääkaappiin hyytymään 3h-1pv.

Koristeet:
Mansikoita
Vaahdotettua vaniljakastiketta n. 0,5 dl johon on sekoitettu vähän (20g) sulatettua sitruunavalkosuklaata

Levitä vaahto kakulle, anna hetki jähmettyä ja leikkaa sillä välin mansikat. Koristele kakku lopuksi mansikoilla. Ja syö ylijäämä mansikat äkkiä ennen kuin kukaan huomaa.