30.6.2017
Täyte koostuu kahdesta osasta: sitruunahillosta ja moussesta.
Sitruunahillo:
Luomu sitruunan raastettu kuori ja mehu
vettä niin että yhteensä nestettä n. 1dl
10g maissijauhoa (HUOM! ei maissitärkkelystä)
n. ½dl sokeria
vaniljaa
10g voita
Laita ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä kunnes haluttu kiinteys saadaan, kokoajan sekoittaen.
Levitä hilloa molemmille kakkupohjille.
Täyte:
2 liivatetta
vajaa 1dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (Milbona toi positiivisen yllätyksen, se on laktoositon ja vaahtoutuu tosi hyvin ja maku hyvä)
1prk eila kreikkalainen sitruunakerrosjugurtti
Sitruunamehua ja sitruunan kuorta
1. Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa kastike melko tönköksi vaahdoksi ja nostele joukkoon sitruunakuoriraaste ja jugurtti.
2. Liuota liivate sitruunamehuun, anna hetki vetäytyä ja sekoita ohuena nauhana muihin.
3. Lusikoi toisen pohjan päälle ja nosta toinen pohja päälimmäiseksi niin että molemmissa hillo-osio on moussea vasten. Laita jääkaappiin hyytymään 3h-1pv.
Koristeet:
Mansikoita
Vaahdotettua vaniljakastiketta n. 0,5 dl johon on sekoitettu vähän (20g) sulatettua sitruunavalkosuklaata
Levitä vaahto kakulle, anna hetki jähmettyä ja leikkaa sillä välin mansikat. Koristele kakku lopuksi mansikoilla. Ja syö ylijäämä mansikat äkkiä ennen kuin kukaan huomaa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5607 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1814 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Oletpa hyödyntänyt kekseliäästi kakkupohjan ja taikonut mahtavia leivoksia, näyttäviä ja superherkullisia. Päällä ihanan iso määrä mansikoita, jokaiselle lusikalliselle riittää raikas viipale. Namskis! 🙂
Upea tarjoilu appivanhemmille ja varmasti onnistunut ensi visiitti kodissanne. Paljon onnea uuteen kotiin! 🙂