29.7.2017
Kanttarelli-piiras
Pohja:
2,5dl jauhoa
50g voita
1 muna
150g Appenzelleriä
1. Nypi kaikki pohjan ainekset muruksi ja taputtele kostutetuin käsin piirasvuokaan. Esipaista 175 n. 10min
Täyte:
2dl kanttarellia
1 sipuli
siirappia, pippuria, timjamia, suolaa(tai korvaa fatboyn sienikastikkeella niinkuin ite tein)
1/4 raastettua bataattia
½dl kypsennettyjä linssejä tai mungopapuja
½dl kasvislientä
150g raastettua manchegoa
2-5rkl kermaa
1tl jauhoo
1. Ruskista sipuli voissa ja siirapissa. Lisää raastettu bataatti,kanttarellit (jos pieniä voi laittaa ihan kokonaisena isommat voi pilkkoa), mausteet, liemi ja anna hautua 5-10 min kannen alla. Maista mausteet. Lisää juusto ja kerma sekä ripaus jauhoo. Massan kuuluu olla paksua. Lusikoi täyte esipaistetulle pohjalle ja paista uunin keskitasossa 175 n.45 min kunnes saa kauniin värin.
Lisuke lehtikaalisipsit:
Muutama oksa lehtikaalia
neito yrttiöljyä
ravintohiivaa
Pyörittele kaikki keskenään ja kuivaa 150 asteessa 20-30min. VARO! sipsit palaa tosi herkästi, yksi vilkaisu uuniin ja näyttää hyvältä. Toinen vilkaisu ja ne on jo palanu!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1814 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
maris toivottavasti rohkaistut mettälle, kanttarelleista on hyvä alottaa niitä ei voi sekottaa ku yhteen toiseen joka sekään ei ole myrkyllinen 🙂 eikä niitä ole vaikea käsitellä.