9.9.2017
Pikaleipä:
4dl jauhoja (ite käytin sekasin ruista, ohraa ja sämpylä)
3dl vehnäjauhoja
1dl kaurahiutaleita
1rkl hunajaa
1tl suolaa
kourallinen basilikaa
2tl leivinjauhetta
1tl soodaa
4dl piimää (juustoportin kirnupiimä parasta)
1 muna
1dl palsternakka raastetta
Sekota kaikki aineet ja anna turvota hetki. Paista alatasolla 40min 200-astetta. Pinnalle voi ennen paistoa ripotella siemeniä.
Kakku:
2munaa
1,5dl sokeria
150g sulaa voita
1,5tl leivinjauhetta
2dl jauhoo
0.75 dl maitoo tai piimää johon on sekotettu nescafe vaniljacapuccino jauhepussista puolet
0,5rkl vaniljasokeria
2rkl kaakaoo
1. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu voi.
2. Sekoita kuivat aineet ja lisää vaahtoon vuorotellen nesteen kanssa. Paista 175-200 astetta 1-1,5h
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Leipää suosittelen varsinkin, se on kaverin Nooran luottoreseptistä vähän muunneltu. Alkuperäisen Noora toi Irlanninreissultaan tullessaan. Irlannissa jokaisella perheellä vähän oma tapansa tehdä tuota leipää. Kuulemma laitetaan mitä kaapista löytyy periaatteella eli mainio varsinkin näin hävikkiviikon leipomus 😀