Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo MariaJ

Koskenlaskijan unelma

5.8.2017

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22580_uuniin_600x600.jpg

Naatit huuhdeltuna odottaen silppuamista

Punajuuripiirakka
Pohja:
1dl isoja kaurahiutaleita
½dl ruisjauhoa
1,5dl vehnäjauhoja
2/3tl leivinjauhetta
50g  pehmeetä voita
1dl kylmää vettä
Ripaus suolaa
Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi voi joukkoon. Lisää kylmää vettä kunnes taikina on notkeaa. Taputtele 20cm vuokaan ja esi-paista 200/10min. Muista laittaa pohjan päälle kuivattuja herneitä jos haluat tasasen lopputuloksen.

Täyte:
Nipullinen silputtuja punajuuren naatteja
voita
pippuria, rosmariinia, balsamicoa, soijaa, siirappia
reilu puol pakettia Koskenlaskijaa
½-1dl kermaa
Päälle nokareita Koskenlaskijaa.
Kuulota naatit voissa ryyditettynä soijalla ja siirapilla. Lisää muut mausteet ja anna hautua pienellä lämmöllä 5-10min. Lisää paloteltu Koskenlaskija ja anna sulaa joukkoon. Notkista kermalla. Laita täyte pohjalle ja lisää nokareita juustoa päälle. Paista 30-45min/200 niin että nokareet saa vähän väriä. Tarjoile salaatin kanssa ja lorauta päälle vähän balsamicosiirappia (Punnitse ja Säästän taateli-viikunasiirappi toimii kuin häkä).

Ainesosat

Punajuuri

Kategoriat

Suolaiset piirakatSyksy

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22580_nami-kakku1_400x400.jpgMariaJEnemmän on enemmän
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22580_49784224_2424103697662460_1631023992548622336_n-coffee_400x400.jpgMariaJJämä jemmat
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22580_mutakakku_400x400.jpgMariaJPiparimutakakku
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22580_36314791_10213370731806236_1288802385677778944_n_400x400.jpgMariaJKatkarapustus
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22580_raparperipiiras_400x400.jpgMariaJKesän pullea raparperipiiras
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22580_syndekakku-2018_400x400.jpgMariaJSyntymäpäivän moussekakku
2

Kommentit (2)

MariaJ
Kinuskileipomo MariaJ
10.8.2017 18:23

Huomattavasti miedompi maku, eli voi salavihkaa tarjota sellaisillekin jotka ei punajuuresta välitä 😀 Porkkanan naateista saa kanssa hyvää pestoa, joka sopii piirakoiden kanssa. Suosittelen kokeilemaan!

Kinuskiemo
10.8.2017 15:48

Onpa kiinnostava resepti. 🙂 Sinun tapasi hyödyntää punajuuri alusta loppuun on kerta kaikkiaan mahtava. Jokainen tietää, että itse juuresta voi valmistaa yhtä sun toista, mutta naatit on harvinaisempaa herkkua. Aromikkaat mausteet ja Koskenlaskija antavat varmasti vivahdetta ja ytyä naatteihin. Tätä tekisi kyllä jossain punajuurisesongin vaiheessa mieli kokeilla. Miten selvästi valmiiseen piirakkaan tuli naateista punajuuren makua?

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa