5.8.2017
Punajuuripiirakka
Pohja:
1dl isoja kaurahiutaleita
½dl ruisjauhoa
1,5dl vehnäjauhoja
2/3tl leivinjauhetta
50g pehmeetä voita
1dl kylmää vettä
Ripaus suolaa
Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi voi joukkoon. Lisää kylmää vettä kunnes taikina on notkeaa. Taputtele 20cm vuokaan ja esi-paista 200/10min. Muista laittaa pohjan päälle kuivattuja herneitä jos haluat tasasen lopputuloksen.
Täyte:
Nipullinen silputtuja punajuuren naatteja
voita
pippuria, rosmariinia, balsamicoa, soijaa, siirappia
reilu puol pakettia Koskenlaskijaa
½-1dl kermaa
Päälle nokareita Koskenlaskijaa.
Kuulota naatit voissa ryyditettynä soijalla ja siirapilla. Lisää muut mausteet ja anna hautua pienellä lämmöllä 5-10min. Lisää paloteltu Koskenlaskija ja anna sulaa joukkoon. Notkista kermalla. Laita täyte pohjalle ja lisää nokareita juustoa päälle. Paista 30-45min/200 niin että nokareet saa vähän väriä. Tarjoile salaatin kanssa ja lorauta päälle vähän balsamicosiirappia (Punnitse ja Säästän taateli-viikunasiirappi toimii kuin häkä).
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5607 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1814 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Huomattavasti miedompi maku, eli voi salavihkaa tarjota sellaisillekin jotka ei punajuuresta välitä 😀 Porkkanan naateista saa kanssa hyvää pestoa, joka sopii piirakoiden kanssa. Suosittelen kokeilemaan!