Kinuskileipomo MariaJ

Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Kevät,  Syntymäpäivät Nähty 1492 kertaa
 
04.03.2018
 
1 kommentti

LUKIJAN RESEPTIKevät kakku


Synttärit oli ja meni. Tänään tuli vanhemmat matkan päästä kahvitteleen. Suolasena tein rieskarullia ja makeana kesänmakuisen moussekakun. Ensimmäistä kertaa koekeilin myös tehdä sokerimassa ruusuja. Muotteja ei ole mutta luovuudella ihan hyviä niistä näinkin tuli. 16cm vuokaan tehty kakku ja ensimmäistä kertaa kokeilin myös täältä voittamaani reunakalvoa ja se todella toimii <3

Pohja:
1,5 dl jauhoja
1tl leivinjauhetta
1/2dl itse keittettyä omenasosetta
1/2dl omenamehua
1 rkl sulaa voita
kaardemummaa
1. Nostele täytteen aineet mahdollisimman nopeasti sekaisin ja paista ylätasolla 200 n.10min. Anna jäähtyä.

Täyte:
1 prk sitruunarahkaa
1/2 prk vaniljarahkaa
1,5 dl vispikermaa vaahdotettuna
30ml mansikkamehua liivatteen sulatukseen
2 liivatelehteä liotettuna
200g mansikka-raparperisosetta
100g  valkosuklaata sulatettuna

1. Vaahdota kerma ja mausta halutessa vaniljalla. Laita liivatteet likoamaan.
2. Sulata suklaa ja kääntele rahkojen joukkoon suklaa ja sose. Kuumenna mehu ja liota liivatteet siihen. Kaada liivateneste ohuena vanana rahkamassaan. Kääntele lopuksi kermavaahto joukkoon. Kaada massa jäähtyneen pohjan päälle ja anna hyytyä seuraavaan päivään.