Kinuskileipomo MariaJ

Kategoria: Kakkupohjat,  Kesä,  Kevät,  Makeat piirakat Nähty 537 kertaa
 
16.06.2018
 
3 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIKesän pullea raparperipiiras


Jo monen vuoden takainen pullea piiraspohja on takuuvarma ja sen päälle voi laittaa niin raparperia, marjoja, omenaa kuin muitakin hedelmiä. Luottopohjan juju on sen kuohkeus ja neutraali maku. Pystyy myös tekemään ohuemman pellillisen tai kaksinkertaistamaan helposti ohjeen. Tämä tuli tarpeeseen askartelun ohessa niin kuin kuvasta ilmenee :D

Pohja:
1,5 dl sokeria
1 muna
1 dl kerma-maitoo
3 dl jauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
50 g pehmeää voita

Päälle:
1,5-2dl itsetehtyö raparperi sosetta. Maustoin itse vaniljalla ja sitruunalla.

1. Vaahdota ensin muna ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää sitten pehmeä voi kevyesti vatkaten.
2. Sekoita keskenään kuivat aineet.
3. Siivilöi jahoseosta ja maitoa vuorotellen vaahtoon nuolijalla käänellen tai varovasti sähkövatkaimella sekoittaen.
4. Kaavi taikina vuokaan (ittellä oli 17×28 lasivuoka). Paista alatasossa 175-asteessa 30min ja lisää sitten raparperisose. Jatka paistamista vielä 10min.