16.6.2018
Pohja:
1,5 dl sokeria
1 muna
1 dl kerma-maitoo
3 dl jauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
50 g pehmeää voita
Päälle:
1,5-2dl itsetehtyö raparperi sosetta. Maustoin itse vaniljalla ja sitruunalla.
1. Vaahdota ensin muna ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää sitten pehmeä voi kevyesti vatkaten.
2. Sekoita keskenään kuivat aineet.
3. Siivilöi jahoseosta ja maitoa vuorotellen vaahtoon nuolijalla käänellen tai varovasti sähkövatkaimella sekoittaen.
4. Kaavi taikina vuokaan (ittellä oli 17×28 lasivuoka). Paista alatasossa 175-asteessa 30min ja lisää sitten raparperisose. Jatka paistamista vielä 10min.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Piirakkapohjan luottoresepti mitä suurimmassa määrin. Ei turhia säätämisiä eikä kikkailuja. Ainekset löytyvät jääkaapista. Ja sopii pohjaksi erilaisille päällisille. Nyt oli raparperin vuoro. Mitä tuleekaan kesän kuluessa ja syksymmällä? Tälle on käyttöä mennen tullen. Kiitos! 🙂