Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo MariaJ

Kesän pullea raparperipiiras

16.6.2018

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22580_raparperipiiras_600x600.jpg

Jo monen vuoden takainen pullea piiraspohja on takuuvarma ja sen päälle voi laittaa niin raparperia, marjoja, omenaa kuin muitakin hedelmiä. Luottopohjan juju on sen kuohkeus ja neutraali maku. Pystyy myös tekemään ohuemman pellillisen tai kaksinkertaistamaan helposti ohjeen. Tämä tuli tarpeeseen askartelun ohessa niin kuin kuvasta ilmenee :D

Pohja:
1,5 dl sokeria
1 muna
1 dl kerma-maitoo
3 dl jauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
50 g pehmeää voita

Päälle:
1,5-2dl itsetehtyö raparperi sosetta. Maustoin itse vaniljalla ja sitruunalla.

1. Vaahdota ensin muna ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää sitten pehmeä voi kevyesti vatkaten.
2. Sekoita keskenään kuivat aineet.
3. Siivilöi jahoseosta ja maitoa vuorotellen vaahtoon nuolijalla käänellen tai varovasti sähkövatkaimella sekoittaen.
4. Kaavi taikina vuokaan (ittellä oli 17×28 lasivuoka). Paista alatasossa 175-asteessa 30min ja lisää sitten raparperisose. Jatka paistamista vielä 10min.

Ainesosat

Raparperi

Kategoriat

KakkupohjatKesäKevätMakeat piirakat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22580_nami-kakku1_400x400.jpgMariaJEnemmän on enemmän
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22580_49784224_2424103697662460_1631023992548622336_n-coffee_400x400.jpgMariaJJämä jemmat
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22580_mutakakku_400x400.jpgMariaJPiparimutakakku
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22580_36314791_10213370731806236_1288802385677778944_n_400x400.jpgMariaJKatkarapustus
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22580_raparperipiiras_400x400.jpgMariaJKesän pullea raparperipiiras
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22580_syndekakku-2018_400x400.jpgMariaJSyntymäpäivän moussekakku
2

Kommentit (3)

Kinuskiemo
18.6.2018 16:20

Piirakkapohjan luottoresepti mitä suurimmassa määrin. Ei turhia säätämisiä eikä kikkailuja. Ainekset löytyvät jääkaapista. Ja sopii pohjaksi erilaisille päällisille. Nyt oli raparperin vuoro. Mitä tuleekaan kesän kuluessa ja syksymmällä? Tälle on käyttöä mennen tullen. Kiitos! 🙂

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
17.6.2018 08:11

Kyllä,ehdottomasti! Täällä ilmottautuu myös yksinkertaisten monikäyttöisten piirakkapohjien fani.
Tälläinen pohja on juuri leipojan pelastus silloin kun vieraat melkein jo soittelevat ovikelloa tai tekee mieli hyvää mutta on väsynyt.
Fiinimmät taikinat,niille on oma aikansa, mutta juuri nyt rehellistä konstailematonta raparperipiirakkaa kiitos!!

maris
Kinuskileipomo maris
16.6.2018 22:34

No nyt jaksaa taas askarrella. 😊 On niin mehevän näköinen piirakkapala että!
Tuommoiset simppelit piirakkapohjat ovat kyllä käteviä ja maukkaita. Itse teen silloin tällöin semmoisen yksinkertaisen piimää sisältävän piirakkataikinan, johon päälle sitten marjoa tai omppuja tai juuri raparperia, kuten viimeksi tällä viikolla minäkin. 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa