16.12.2017
Pohja:
paketillinen mirelle mansikkasuklaa-keksejä
rkl sulaa voita
Irrota veitsellä suklaat kattilaan. Murskaa keksit ja sulata suklaa. Sekoita sulaan suklaaseen keksinmurut ja voi. painele 15cm irtopohjavuokaan. Nosta viileään jähmettymään.
Täyte:
2prk vanilja-raparperi tahtoa (300g)
1dl kermaa+ aavistus tomusokeria
sokeria, vaniljaa
1,5dl itse tehtyä raparperi curd-tahnaa
3 liivatetta liotettuna
tilkka maitoa liivatteiden liuotukseen
Päälle:
Lumitoffeita
Vaahdota kerma, notkista tahdot ja lisäile oman maun mukaan sokeria ja vaniljaa. Sekoita tahdon joukkoon 1dl curdia ja levitä loput pohjan päälle. Kuumenna maito ja liuota liivatteet siihen. Kaada maito ohuena nauhana tahtojen joukkoon. Kääntele kermavaahto joukkoon. Nostele täyte pohjan päälle ja anna hyytyä ainakin 3h. Koristele lumipalleroilla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Kaunis kakku, jossa ihanan sileä, samettisen pehmeän tuntuinen pinta. Jolla koristeena isot, samettiset, valkoiset ja vaaleanpunertavat, herkulliset toffeepallot. Seesteisen kaunis tunnelmakakku. 🙂
Haluat tuoda kakulla kesän talven keskelle! Kyllä vain, mansikka ja raparperi edustavat kesää. Maistellessa tulee kesäinen fiilis, sillä niillähän kesällä herkutellaan. Mutta mielestäni kakku voi ”nähdä” myös talvisena. Kakun vaaleus, täyte ja tasainen pinta tuovat mieleen pehmeän lumihangen, jonka pintaa ei tuulen tuiverrus ole pöllyttänyt. Ja siinä joku on jo innoissaan kierittänyt isoja lumipalloja varmaankin lumiukko aikeenaan. Mainio kakku, niin kesäinen kuin talvinenkin! 🙂