Kinuskileipomo MariaJ

Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Kesä,  Kevät,  Kevyet herkut Nähty 1740 kertaa
 
16.12.2017
 
1 kommentti

LUKIJAN RESEPTIKesä talven keskelle


Kaikki muut tuntuvat tekevän erilaisia talvi/joululeivonnaisia ja mausteisia makuja. Ne sopivatkin mukavasti tähän vuodenaikaan, koska mausteet lämmittää, mutta mie tempasinkin ja päätin tuoda raikkailla kesä-mauilla lämmön hangen keskelle. Ja lisäksi pääsin vihdosta viimein testaamaan reunakalvoa jonka olen kinuskikaupasta ostanut, enemmän kuin tyytyväinen. Kiitos siis Kinuskikissa :3

Pohja:
paketillinen mirelle mansikkasuklaa-keksejä
rkl sulaa voita

Irrota veitsellä suklaat kattilaan. Murskaa keksit ja sulata suklaa. Sekoita sulaan suklaaseen keksinmurut ja voi. painele 15cm irtopohjavuokaan. Nosta viileään jähmettymään.

Täyte:
2prk vanilja-raparperi tahtoa (300g)
1dl kermaa+ aavistus tomusokeria
sokeria, vaniljaa
1,5dl itse tehtyä raparperi curd-tahnaa
3 liivatetta liotettuna
tilkka maitoa liivatteiden liuotukseen

Päälle:
Lumitoffeita

Vaahdota kerma, notkista tahdot ja lisäile oman maun mukaan sokeria ja vaniljaa. Sekoita tahdon joukkoon 1dl curdia ja levitä loput pohjan päälle. Kuumenna maito ja liuota liivatteet siihen. Kaada maito ohuena nauhana tahtojen joukkoon. Kääntele kermavaahto joukkoon. Nostele täyte pohjan päälle ja anna hyytyä ainakin 3h. Koristele lumipalleroilla.