5.2.2018
Taikina:
100g voita
½dl sokeria
½dl fariinia
1muna
1,5 dl jauhoja
3/4 dl mantelirouheesta ite jauhettua mantelijauhetta (jätän vähän karkeammaksi)
½dl piparimurua tai korppujauhoo
1tl leivinjauhetta
1/2tl kaardemummaa
½-1 dl kermaviiliä
1. Vaahdota voi ja sokeri, lisää muna. Sekoita kuivat aineet ja lisää vuorotellen vaahtoihin. Paista (itte muffinivuuissa) 15-20min 200-asteessa. Anna jäähtyä kunnolla. Skooppaa minipalloraudalla kolo torttuun täytettä varten. Syö poistettu osuus tai kuivata ja käytä vaikka juustokakkupohjaan! Elä hukkaa. Kostuta sokeri rommiliemellä hyvin varovasti.
Täyte:
50g vaniljarahkaa
50g mascarbonee
ripaus sokeria
1/4-½dl fariinista ja rommista keitettyä lientä
½ liivatelehti liotettuna rommiin
vaniljaa
Sekoita kaikki täytteen aineet. Anna vähän jäähtyä ja lusikoi koloihin, nosta kaappiin hyytymään. Koristele pomadalla ja vaapukkahillolla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Ei imeytyny mut just sen takia annoin vähän jähmettyä ennen kuin lusikoin sen nuihin koloihin