Kinuskileipomo MariaJ

Kategoria: Kevät,  Klassikot,  Leivokset,  Muffinssit,  Piparkakkutyöt Nähty 764 kertaa
 
05.02.2018
 
2 kommenttia

Jemma Runebergit


Sain innostusta Kinuskikissojen tekemistä täytetyistä runebergeista ja tein oman versioni. Kokeiluversioon tein vain 4kpl kun osasta taikinasta tein perinteisiä torttuja

Taikina:
100g voita
½dl sokeria
½dl fariinia
1muna
1,5 dl jauhoja
3/4 dl mantelirouheesta ite jauhettua mantelijauhetta (jätän vähän karkeammaksi)
½dl piparimurua tai korppujauhoo
1tl leivinjauhetta
1/2tl kaardemummaa
½-1 dl kermaviiliä
1. Vaahdota voi ja sokeri, lisää muna. Sekoita kuivat aineet ja lisää vuorotellen vaahtoihin. Paista (itte muffinivuuissa) 15-20min 200-asteessa. Anna jäähtyä kunnolla. Skooppaa minipalloraudalla kolo torttuun täytettä varten. Syö poistettu osuus tai kuivata ja käytä vaikka juustokakkupohjaan! Elä hukkaa. Kostuta sokeri rommiliemellä hyvin varovasti.

Täyte:
50g vaniljarahkaa
50g mascarbonee
ripaus sokeria
1/4-½dl fariinista ja rommista keitettyä lientä
½ liivatelehti liotettuna rommiin
vaniljaa

Sekoita kaikki täytteen aineet. Anna vähän jäähtyä ja lusikoi koloihin, nosta kaappiin hyytymään. Koristele pomadalla ja vaapukkahillolla.