Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo MariaJ

Jemma Runebergit

5.2.2018

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22580_page-2_600x600.jpg

Taikina:
100g voita
½dl sokeria
½dl fariinia
1muna
1,5 dl jauhoja
3/4 dl mantelirouheesta ite jauhettua mantelijauhetta (jätän vähän karkeammaksi)
½dl piparimurua tai korppujauhoo
1tl leivinjauhetta
1/2tl kaardemummaa
½-1 dl kermaviiliä
1. Vaahdota voi ja sokeri, lisää muna. Sekoita kuivat aineet ja lisää vuorotellen vaahtoihin. Paista (itte muffinivuuissa) 15-20min 200-asteessa. Anna jäähtyä kunnolla. Skooppaa minipalloraudalla kolo torttuun täytettä varten. Syö poistettu osuus tai kuivata ja käytä vaikka juustokakkupohjaan! Elä hukkaa. Kostuta sokeri rommiliemellä hyvin varovasti.

Täyte:
50g vaniljarahkaa
50g mascarbonee
ripaus sokeria
1/4-½dl fariinista ja rommista keitettyä lientä
½ liivatelehti liotettuna rommiin
vaniljaa

Sekoita kaikki täytteen aineet. Anna vähän jäähtyä ja lusikoi koloihin, nosta kaappiin hyytymään. Koristele pomadalla ja vaapukkahillolla.

Ainesosat

LikööriPähkinä/manteli/nougatTäysjyvä/ruisVadelma

Kategoriat

KevätKlassikotLeivoksetMuffinssitPiparkakkutyöt

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22580_nami-kakku1_400x400.jpgMariaJEnemmän on enemmän
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22580_49784224_2424103697662460_1631023992548622336_n-coffee_400x400.jpgMariaJJämä jemmat
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22580_mutakakku_400x400.jpgMariaJPiparimutakakku
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22580_36314791_10213370731806236_1288802385677778944_n_400x400.jpgMariaJKatkarapustus
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22580_raparperipiiras_400x400.jpgMariaJKesän pullea raparperipiiras
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22580_syndekakku-2018_400x400.jpgMariaJSyntymäpäivän moussekakku
2

Kommentit (2)

MariaJ
Kinuskileipomo MariaJ
6.2.2018 22:31

Ei imeytyny mut just sen takia annoin vähän jähmettyä ennen kuin lusikoin sen nuihin koloihin

maris
Kinuskileipomo maris
6.2.2018 20:09

Tosi kivasti sovellettu! Itse jossain vaiheessa mietin, josko kokeilisin vähän samalla tavalla, mutta jäi sitten kokeilematta. Mutta ilmeisen hyvin toimii. 😊 Täytekin vissiin pysyi omassa kolossaan, eikä imeytynyt torttuun?

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa