Kinuskileipomo MariaJ

Kategoria: Kakkupohjat,  Koristeet,  Pursotukset,  Täytekakut,  Täytteet Nähty 559 kertaa
 
17.01.2019
 
1 kommentti

Erityisruokavaliot: Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIEnemmän on enemmän


Tämä luotto suklaa-kakku ei petä koskaan. Muutama "oudompi" raaka-aine on sen salaisuus ja se häviää juhlissa kuin juhlissa aina alta aika yksikön. Marengin asemasta päälle voi laittaa myös vaahtokarkkeja ja paahtaa ne töhöttimellä. Kakku kannattaa 16cm irtopohjavuokaan niin saa tehtyä korkea kakun, ja voitele vuoka hyvin niin ei tarvitse korppujauhottaa

 

Pohja
170g jauhoja
2 1/4dl kaakaojauhetta
1 tl suolaa
1,5tl ruokasoodaa
n. ½ tl leivinjauhetta
n.2/3 pl young’s double chocolate stout (500ml pullo) tai jtn muuta stouttia
1 tl vaniljapastaa
1 tl espresso jauhtetta
220g voita
4,5 dl sokeria (1/3 voi olla fariinia tai muscadovaa)
3 isoa kananmunaa
150g majoneesia
120g suklaa hippuka
1. Sekota kuivat aineet keskenään. Yhdistä toisessa kulhossa olut, vaniljapasta ja espresso jauhe.
2. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (menee 3-6min). Lisää munat yksitellen kokoajan vatkaten. Lisää majoneesi hiljalleen vatkaten ja vatkaa kunnes taikina on tasaista.
3.  Siivilöi taikinaan vuorotellan kuivataineet ja olut-sekoitus. Lisää lopuksi suklaahiput nuolijalla käännellen.
4. Paista alatasossa 175-asteessa n. 35 minuuttia. Anna jäähtyä 15 min ja kumoa sitten alustalle.

Täyte ja kuorrute:
150g pehmeää voita
150g rasvaista rahkaa oman maun mukaan tässä versiossa on ihan valion vanilja
1 tl vaniljapastaa
1,5dl kaakaojauhetta
1pkt tomusokeria
ohennukseen maitoa tai kermaa n.½dl

1. Vaahdota ensin kaikki muut paitsi rahka ja maito. Lisää rahka käännellen ja ohenna tarvittaessa maidolla.
2. Leikkaa kakkupohja 4 osaan ja täytä.

Italialainen marenki päälle:
2 valkuaista
vajaa 2dl sokeria
½ tl aitoa vaniljaa
0.75 dl vettä
1. Sulata sokeri veteen ja kuumenna 120-asteiseks. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kaada kuuma sokeri ohuena nauhana kokoajan vatkaten. Vatkaa niin että seos jäähtyy huoneenlämpöseksi.
Pursota haluamallasi tavalla ja jos omistat töhön (kaasupolttimen) niin paahda pintaa pikkusen.