17.1.2019
Pohja
170g jauhoja
2 1/4dl kaakaojauhetta
1 tl suolaa
1,5tl ruokasoodaa
n. ½ tl leivinjauhetta
n.2/3 pl young’s double chocolate stout (500ml pullo) tai jtn muuta stouttia
1 tl vaniljapastaa
1 tl espresso jauhtetta
220g voita
4,5 dl sokeria (1/3 voi olla fariinia tai muscadovaa)
3 isoa kananmunaa
150g majoneesia
120g suklaa hippuka
1. Sekota kuivat aineet keskenään. Yhdistä toisessa kulhossa olut, vaniljapasta ja espresso jauhe.
2. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (menee 3-6min). Lisää munat yksitellen kokoajan vatkaten. Lisää majoneesi hiljalleen vatkaten ja vatkaa kunnes taikina on tasaista.
3. Siivilöi taikinaan vuorotellan kuivataineet ja olut-sekoitus. Lisää lopuksi suklaahiput nuolijalla käännellen.
4. Paista alatasossa 175-asteessa n. 35 minuuttia. Anna jäähtyä 15 min ja kumoa sitten alustalle.
Täyte ja kuorrute:
150g pehmeää voita
150g rasvaista rahkaa oman maun mukaan tässä versiossa on ihan valion vanilja
1 tl vaniljapastaa
1,5dl kaakaojauhetta
1pkt tomusokeria
ohennukseen maitoa tai kermaa n.½dl
1. Vaahdota ensin kaikki muut paitsi rahka ja maito. Lisää rahka käännellen ja ohenna tarvittaessa maidolla.
2. Leikkaa kakkupohja 4 osaan ja täytä.
Italialainen marenki päälle:
2 valkuaista
vajaa 2dl sokeria
½ tl aitoa vaniljaa
0.75 dl vettä
1. Sulata sokeri veteen ja kuumenna 120-asteiseks. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kaada kuuma sokeri ohuena nauhana kokoajan vatkaten. Vatkaa niin että seos jäähtyy huoneenlämpöseksi.
Pursota haluamallasi tavalla ja jos omistat töhön (kaasupolttimen) niin paahda pintaa pikkusen.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Aivan ihastuttava! Kakkupala kuin koru! Tyylikkääksi pariksi on löytynyt kaunis, kirkas ja kimaltava lasiasetti. Jos tyylistä pidetään kiinni, niin asettiin tarttuva maistelija on halunnut pukeutua juhlavaan asuun. 😊