Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo MariaJ

Enemmän on enemmän

17.1.2019

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22580_nami-kakku1_600x600.jpg

Tämä luotto suklaa-kakku ei petä koskaan. Muutama "oudompi" raaka-aine on sen salaisuus ja se häviää juhlissa kuin juhlissa aina alta aika yksikön. Marengin asemasta päälle voi laittaa myös vaahtokarkkeja ja paahtaa ne töhöttimellä. Kakku kannattaa 16cm irtopohjavuokaan niin saa tehtyä korkea kakun, ja voitele vuoka hyvin niin ei tarvitse korppujauhottaa

 

Pohja
170g jauhoja
2 1/4dl kaakaojauhetta
1 tl suolaa
1,5tl ruokasoodaa
n. ½ tl leivinjauhetta
n.2/3 pl young’s double chocolate stout (500ml pullo) tai jtn muuta stouttia
1 tl vaniljapastaa
1 tl espresso jauhtetta
220g voita
4,5 dl sokeria (1/3 voi olla fariinia tai muscadovaa)
3 isoa kananmunaa
150g majoneesia
120g suklaa hippuka
1. Sekota kuivat aineet keskenään. Yhdistä toisessa kulhossa olut, vaniljapasta ja espresso jauhe.
2. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (menee 3-6min). Lisää munat yksitellen kokoajan vatkaten. Lisää majoneesi hiljalleen vatkaten ja vatkaa kunnes taikina on tasaista.
3.  Siivilöi taikinaan vuorotellan kuivataineet ja olut-sekoitus. Lisää lopuksi suklaahiput nuolijalla käännellen.
4. Paista alatasossa 175-asteessa n. 35 minuuttia. Anna jäähtyä 15 min ja kumoa sitten alustalle.

Täyte ja kuorrute:
150g pehmeää voita
150g rasvaista rahkaa oman maun mukaan tässä versiossa on ihan valion vanilja
1 tl vaniljapastaa
1,5dl kaakaojauhetta
1pkt tomusokeria
ohennukseen maitoa tai kermaa n.½dl

1. Vaahdota ensin kaikki muut paitsi rahka ja maito. Lisää rahka käännellen ja ohenna tarvittaessa maidolla.
2. Leikkaa kakkupohja 4 osaan ja täytä.

Italialainen marenki päälle:
2 valkuaista
vajaa 2dl sokeria
½ tl aitoa vaniljaa
0.75 dl vettä
1. Sulata sokeri veteen ja kuumenna 120-asteiseks. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kaada kuuma sokeri ohuena nauhana kokoajan vatkaten. Vatkaa niin että seos jäähtyy huoneenlämpöseksi.
Pursota haluamallasi tavalla ja jos omistat töhön (kaasupolttimen) niin paahda pintaa pikkusen.

Ainesosat

SuklaaVaahtokarkki

Erityisruokavaliot

Pähkinätön

Kategoriat

KakkupohjatKoristeetPursotuksetTäytekakutTäytteet

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22580_nami-kakku1_400x400.jpgMariaJEnemmän on enemmän
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22580_49784224_2424103697662460_1631023992548622336_n-coffee_400x400.jpgMariaJJämä jemmat
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22580_mutakakku_400x400.jpgMariaJPiparimutakakku
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22580_36314791_10213370731806236_1288802385677778944_n_400x400.jpgMariaJKatkarapustus
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22580_raparperipiiras_400x400.jpgMariaJKesän pullea raparperipiiras
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22580_syndekakku-2018_400x400.jpgMariaJSyntymäpäivän moussekakku
2

Kommentit (1)

Kinuskiemo
18.1.2019 15:01

Aivan ihastuttava! Kakkupala kuin koru! Tyylikkääksi pariksi on löytynyt kaunis, kirkas ja kimaltava lasiasetti. Jos tyylistä pidetään kiinni, niin asettiin tarttuva maistelija on halunnut pukeutua juhlavaan asuun. 😊

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa