29.11.2015
Piparitikkarit, ihana pikku vieminen näin joulun alla. Sinällään keksintö ei varmasti uusi ole, mutta itse yritin lähestyä teemaa useamman eri koristeluvinkin kautta. Ja niitäkin varmasti voi keksiä lisää.
Saat tikkarista gluteenittoman vaihtaessasi jauhot gluteenittomiksi ja tarkistaessasi ettei käyttämäsi koristeet sisällä gluteenia.
Voit myös helposti muokata tästä munattoman tekemällä munattoman piparitaikinan ja käyttämällä koristeita, jotka eivät sisällä munaa.
Aloita tekemällä piparkakku taikina edellisenä iltana jääkaapin viileyteen. Löydät ohjeen täältä:
Kiireinen kotikokki voi myös käyttää Myllyn parhaan valmistaikinaa.
Pipareiden tekoon tarvitset:
Isoja piparimuotteja
pieniä piparimuotteja
grillitikkuja
Aloita työ muotoilemalla haluamasi mallisia isoja piparkakkuja taikinasta. Laita uunipellille grillivarras tikkuja ja raaka pipari tikun päälle.
Voit huoletta käyttää tikut uunissa palovaaraa ei ole. Huomioi kuitenkin se, että tikun pitää olla tarpeeksi pitkällä piparissa, muuten se ei jaksa kannatella isoa piparia.
Tässä kuva siis valmiiksi paistuneesta piparista tikun kanssa.
Minä halusin kokeilla leipurin sokerin käyttöä koristeena ja koska itselläni ei ollut sopivan kokoista ympyrä muottia ratkaisin tilanteen pesemällä maitotölkin valkoisen korkin huolella ja painoin reiät sillä.
Paista piparit uunissa 200 asteessa 7-9 min. uunin tehosta ja piparin koosta riippuen.
Koristeluun tarvitset:
Piparkakku muotteja
Pikeeriä tai sokerikuorrutetta. Ohje pikeeriin löytyy täältä:
Koristerakeita ja helmiä
marsipaania tai sokerimassaa
Isomaltoosia eli leipurin sokeria (muumitikkarit käyvät oikein hyvin mikäli sinulla ei isomaltoosia ole käytettävissä.)
Pastaväriä isomaltoosin värjäämiseen
Kun piparit ovat valmiita, voit koristella ne haluamallasi tavalla sokerimassalla, pikeerillä, koristerakeilla….
Mikäli olet tehnyt pipareihin reikiä, ja aikomuksesi on käyttää muumitikkareita reikien täyttämiseen, murskaa tikkarit ennen pipareiden uuniin laittamista ja täytä raaan piparin aukko pellillä tikkarimurskalla. Tikkarimurska sulaa uunissa tasaiseksi aukkoon.
Mikäli taas käytät isomaltoosia, paista piparit valmiiksi, sulata sitten haluamasi määrä sokeria pannulla lisää siihen pasta väri ja valuta värjätty isomaltoosi piparin aukkoon. Kun sokeri jäähtyy se kovettuu aukkoon niin, että voit nostaa piparin tikkarin huoletta pystyyn.
Huom! Muista olla varovainen isomaltoosi pannun kanssa ettei sormet pala näin ennen joulua!
Ennen lahjaksi antamista ajattelin vielä pakata tikkarit sellofaaniin kauniisti! 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos Ugolino! 🙂