10.6.2015
Ainesosat
200g voita
1dl sokeria
3/4 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
½ dl kermaa
2 tl vaniljasokeria
130g valkosuklaata
1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Paloittele valkosuklaa leivinpaperilla vuoratulle pellille ja laita uuniin paahtumaan noin 5-6 minuutiksi. Ole tarkkana, jotta suklaa ei tummu liikaa.
3. Vatkaa kulhossa pehmeä voi , sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten.
4. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhot ja vaniljasokeri keskenään. Sekoita sitten jauhoseos ja voivaahto keskenään.Lisää kerma seokseen.
5. Laita paahdettu valkosuklaa pakastepussiin ja painele se rouheeksi. Lisää valkosuklaarouhe pikkuleipätaikinaan ja kääntele seos tasaiseksi.
6. Anna taikinan levätä hetken jääkaapissa. Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen.
7. Nostele leivinpaperille noin ruokalusikallisen kokoisia taikinanokareita. Pikkuleivät leviävät uunissa, joten muista ns. turvaväli. Paista noin 10 minuuttia, kunnes pikkuleivät ovat kauniinvärisiä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Nämä pikkuleivät varmasti hurmaavat kahvipöydässä tai muuten vain herkutellessa. Tämän ohjeen laitan muistiin seuraavaa pikkuleivän nälkää varten.