14.8.2014
Pohja
150g Digestivekeksejä
50g voita
Sitruunainen valkosuklaatäyte
4 liivatelehteä
n.1 dl vettä
½ tölkkiä kondensoitua maitoa
130 g valkosuklaata
1 tl vaniljasokeria
1 3/4 dl kuohukermaa
½ raastettua sitruuna
n. 1 rkl sitruunamehua tai oman maun mukaan
Mustikkatäyte
4-5 dl mustikoita
½ tölkki kondensoitua maitoa
1 3/4 dl kuohukermaa
4 liivatelehteä
1 tl vaniljasokeria
n. 1 dl vettä
Sitruunakiille
3 liivatelehteä
¾ tölkkiä Laitilan Sitruunasoodaa
muutama tippa keltaista elintarvikeväriä
Koristelu
1,5dl Flora vispiä
1. Voitele 18cm irtopohjavuoka. Murenna digestive-keksit ja sulata voi. Sekoita
ne keskenään ja painele tasaisesti vuoan pohjalle. Laita 4 liivatelehteä
likoamaan kylmään veteen.
2. Vispaa koko täytteisiin tuleva kermamäärä vaahdoksi. Jaa se sen jälkeen
kahteen eri kulhoon, jolloin maustaminen helpottuu.
3. Aloita mustikkatäytteen tekeminen toisessa kulhossa. Soseuta mustikat ja
lisää ne kerman joukkoon. Lisää kondensoitu maito ja vaniljasokeri. Kuumenna
vesi ja liuota neljä liivatelehteä siihen. Lisää liivateseos ohuena nauhana
mustikkatäytteeseen. Sekoita ne tasaiseksi seokseksi.
4. Kaada mustikkatäyte vuokaan niin että vuoka täyttyy noin puolilleen. Anna
hyytyä jääkaapissa noin tunti.
5. Kun mustikkatäyte on hyytynyt, voit aloittaa valkosuklaatäytteen valmistuksen.
Laita 4 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa mikroaaltouunissa.
Lisää se vaahdotettuun kermaan. Lisää kondensoitu maito ja vaniljasokeri. Tämän jälkeen raasta puolikas,
huolellisesti pesty sitruuna ja lisää raaste seokseen. Halutessasi voit
puristaa sitruunasta myös aavistuksen mehua seokseen. Kuumenna vesi ja liuota
siihen liivatelehdet. Lisää seos ohuena nauhana seokseen. Sekoita tasaiseksi.
6. Lisää valkosuklaatäyte hyytyneen mustikkatäytteen päälle. Reseptin määrä on
aavistuksen reipas, joten valkosuklaatäytettä voi jäädä vähän yli. Jätä tilaa
myös kiilteelle. Laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Tässä vaiheessa kannattaa avata kiillettä varten limsatölkki, jotta hiilihapot vähenevät vähän.
7. Kun kakku on hyytynyt, aloita kiilteen teko. Laita liivatelehdet likoamaan
kylmään veteen. Kuumenna noin puolet limsamäärästä kattilassa. Lisää joukkoon
liivatelehdet, loppu nestemäärä ja elintarvikeväri. Sekoita hyvin.
8. Kaada seos hyytyneelle kakulle hyvin varovasti. Mikäli hiilihapot nostavat
kiilteen päälle vaahtoa, sitä voi siivota pois varovasti nuolijan tai lusikan
avulla. Laita jääkaappiin jähmettymään.
9. Kun kakku on jähmettynyt, irrota se vuoasta. Koriste kermalla ja
mustikoilla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2826 tähteä
Mokkapalat
2557 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Hei, kiitos tiedosta. Laitan isompaan vuokaan niin kaikki täytteet sopii 🙂