Pohja
4 kpl kananmunia
3,5dl sokeria
2dl kermaa
3,5 dl Myllyn paras -vehnäjauhoja
1 annos (2dl) Myllyn Paras Karu pikakaura-ruispuuroa
1 dl Myllyn Paras Karu pikakaura-ruishiutaleita
1-2 tl kardemummaa
2 tl hunajaa
150g voita
3 tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
Täyte
150-200g mustaherukkahilloa
Kuorrute
2 dl luonnonjogurttia
3 rkl vaniljakreemijauhetta
3,5-4dl tomusokeria
Koristeet
vaaleanpunaista, vihreää ja valkoista marsipaania
mustaa strösseliä
vaaleanpunaista, sinistä ja vihreää pastaväriä
vihreää kimalletta
kultaista kakkupitsiä
1. Mikäli haluat leivoksiin marsipaanikoristeita, valmista ne hyvissä ajoin, jotta ne ehtivät kuivua.
2. Laita uuni kuumenemaan 20o asteeseen.
3. Aloita pohjan tekeminen. Valmista puuro mikrossa pakkauksesta löytyvän ohjeen mukaan. Jätä jäähtymään. Vatkaa toisessa kulhossa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon huoneenlämpöinen voi ja kerma sekä kardemumma.
4. Siivilöi vehnäjauhot ja leivinjauhe seokseen. Sen jälkeen lisää taikinaan jäähtynyt puuro ja hiutaleet. Lisää hunaja.
5. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja levitä se tasaiseksi levyksi. Paista noin 15min.
6. Kun pohja on jäähtynyt, leikkaa se kahdeksi yhtä suureksi levyksi. Levitä hillo toisen levyn päälle. Nosta toinen taikinalevy hillotun levyn päälle.
7. Valmista kuorrute. Mittaa kulhoon jogurtti, tomusokeri ja vaniljakreemijauhe. Vatkaa tasaiseksi seokseksi. Anna levätä hetken jääkaapissa ennen levittämistä.
8. Levitä kuorrute tasaisesti taikinalevyn päälle. Ripottele hiutaleita pinnalle.
9. Leikkaa levystä haluamasi kokoisia leivoksia ja koristele esimerkiksi kakkupitsillä.
10. Nauti!
[myllynparas]
Makustelija: kiitos kommentistasi! Itseäni epäilytti ensin puuron käyttö, sillä olemassa oli pelko lässähtäneestä taikinasta. Pelko oli kuitenkin turha, sillä puuro tuo pohjaan mehevyyttä ja kosteutta. Suosittelen kokeilemaan muissakin leivonnaisissa!