23.8.2014
Pohja
Kinuskikissan voi-sokerikakkupohja
Täytteet:
Kahvitäyte
2,5 dl kuohukermaa
4 kpl liivatelehtiä
1 prk(200g) Ehrmannin double coffee-vanukasta
2 rkl sokeria
n. 1dl mustaa kahvia
2 tl vaniljasokeria
Lakkatäyte
2,5 dl kuohukermaa
4kpl liivatelehteä
1,5dl lakkahilloa
n. 1dl vettä
Kostutus
n. 2dl maitoa
Koristelu
n. 2dl kermaa
2 rkl vaniljakreemijauhetta
Kinuskikissan valkosuklaamassaa ( Kinuskikissa leipoo s. 36)
Vihreää marsipaania
Valkoista marsipaania
Tummaa suklaata
1. Valmista Kinuskikissa leipoo-kirjassa olevan ohjeen mukaan valkosuklaamassa edellisenä päivänä, jotta massa ehtii jähmettyä tarpeeksi ennen kakun koristelua.
2. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (24cm) ja valmista voi-sokerikakkupohja.
3. Kun pohja on jäähtynyt, leikkaa se kolmeen osaan ja kostuta ne maidolla.
4. Aloita täytteiden tekeminen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja jaa se kahteen eri kulhoon. Nosta toinen kulho jääkaappiin toisen täytteen työstämisen ajaksi.
5. Laita 4kpl liivatelehteä likoamaan kylmään veteen. Lisää kerman joukkoon kahvivanukas (ilman kermavaahtoa) sekä sokeri ja vaniljasokeri. Kuumenna kahvi kattilassa ja sekoita siihen huolellisesti liivatteet. Kaada ohuena nauhana kermaseoksen joukkoon.
6. Nosta alimmainen kostutettu kakkukerros takaisin kakkuvuokaan ja kaada täyte varovasti sen päälle. Nosta toinen kerros varovasti täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa reipas tunti.
7. Aloita nyt toisen täytteen työstäminen. Laita 4 kpl liivatelehteä kylmään veteen likoamaan. Lisää kermaan lakkahillo ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Kuumenna vesi ja liuota liivatelehdet siihen. Kaada tasaisena nauhana lakkaseokseen. Sekoita huolellisesti. Lisää valmis täyte toisen kerroksen päälle ja aseta ylimmäinen kerros täytteen päälle. Jos kakku nousee paljon vuoan yli, voit tukea ja suojata sitä pingottamalla kelmun kakun päälle. Laita jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi, mielellään yön yli.
8. Sulata suklaa, pursota haluamiasi kuvioita leivinpaperille ja anna niiden kovettua jääkaapissa tai pakasteessa.
8. Kun kakku on hyytynyt, vaahdota kerma ja lisää siihen vaniljakreemijauhe. Sivele se kakun päälle kauttaaltaan ohuena kerroksena. Kauli valkosuklaamassa ja nosta se kakun päälle, tasoita ja siisti kuorrutus. Nosta hetkeksi jääkaappiin kylmenemään ennen muita koristeluja. Tämän jälkeen koristele kakku marsipaanilla ja tekemilläsi suklaakoristeilla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos! Kukat olen tehnyt villiruusu-nimisellä silikonimuotilla valkoisesta marsipaanista, jonka olen maalannut pinkillä pastavärillä ohuen siveltimen avulla. Eri sävyasteet olen saanut tehtyä lisäämällä pastaväriin ihan vähän vettä. Keltainen väri puolestaan on tehty glitterijauheesta, joka on liuotettu kirkkaaseen alkoholiin, jolloin siitä tulee maalimaista. Kun kukat olivat kuivaneet lisäsin vielä päälle keltaista ja vihreää glitterijauhetta elintarvikeliimaa käyttäen. Toivottavasti tästä oli apua, tsemppiä kakun suunnitteluun! 🙂