Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo lottasi

Mämmikakku

5.4.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18812_P1011141_600x600.jpg

Ainesosat

3 kpl kananmunia
4dl vehnäjauhoja
200g voita
2,5 dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
n. 1,5-2 dl mämmiä
1 dl kermaa
2-3rkl siirappia

1. Voitele ja korppujauhota vuoka. Laita uuni kuumenemaan noin 175c.
2. Vatkaa sulatettu voi, sokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi vaahdoksi.
3. Lisää koko ajan vatkaten kananmunat yksitellen seokseen.
4. Lisää joukkoon kerma ja mämmi. Mittaa joukkoon siirappi.
5. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos taikinaan pieninä erinä.
6. Kääntele taikina tasaiseksi ja laita kakkuvuokaan. Paista uunissa noin 45-50min.
??????????????????????
??????????????????????
??????????????????????

Kategoriat

KahvikakutMuuta makeaaPääsiäinen

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18812_P1011562_400x400.jpglottasiValkosuklaa-hurmurit
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18812_P1011348_400x400.jpglottasiVappuiset kauradonitsit
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18812_P1011257_400x400.jpglottasiRustiikki-leivokset
6
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18812_P1011141_400x400.jpglottasiMämmikakku
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18812_P1011091_400x400.jpglottasiMarenkiset toffeepilvet
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18812_P1011076_400x400.jpglottasiKeväinen kinuski-pähkinäkakku
1

Kommentit (4)

lottasi
Kinuskileipomo lottasi
6.4.2015 11:55

Tohotin: kiitos kommentistasi ja tsemppiä kakkukokeiluun! 🙂

Tohotin
6.4.2015 08:56

Kun tarkemmin ajattelee, niin mämmi voi tosiaaan olla loistava raaka-aine kuivakakkuun. Tuo ”bodya” rakenteeseen ja myös mehukkuutta. Täytyypä tänään pyöräyttää, jos mämmiä jää jälkiruuasta yli… Kiitti Lottasi!

lottasi
Kinuskileipomo lottasi
5.4.2015 22:03

Kiitos kommentistasi mari-johanna! Kieltämättä itseänikin vähän arvelutti tuo mämmin käyttäminen leivonnassa, mutta vaikka ei uskoisi, lopputuloksena oli jopa yllätävän hienostunut makumaailma 🙂

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
5.4.2015 18:29

Kylläpäs on mielenkiintoinen kakku! Ennakkoluulotonta kokeilua. Minä joka tykkään mämmistä ja tykkään leipomisesta niin eipä ole minulla tullut mieleen laittaa mämmiä kakkuun,hyvä sinä! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa