5.4.2015
Ainesosat
3 kpl kananmunia
4dl vehnäjauhoja
200g voita
2,5 dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
n. 1,5-2 dl mämmiä
1 dl kermaa
2-3rkl siirappia
1. Voitele ja korppujauhota vuoka. Laita uuni kuumenemaan noin 175c.
2. Vatkaa sulatettu voi, sokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi vaahdoksi.
3. Lisää koko ajan vatkaten kananmunat yksitellen seokseen.
4. Lisää joukkoon kerma ja mämmi. Mittaa joukkoon siirappi.
5. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos taikinaan pieninä erinä.
6. Kääntele taikina tasaiseksi ja laita kakkuvuokaan. Paista uunissa noin 45-50min.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5654 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2555 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Tohotin: kiitos kommentistasi ja tsemppiä kakkukokeiluun! 🙂