20.2.2015
AINESOSAT:
2kpl kananmunia
2,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
n. 3dl vehnäjauhoja
80g voita
2 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa
3/4 dl suolapähkinöitä
1 dl kinuskia
KINUSKI ( kakkutaikinaan ja koristeeksi, yht. 2dl)
2dl kermaa
2 dl fariinisokeria
1. Korppujauhota ja voitele kakkuvuoka. Laita uuni kuumenemaan noin 175c.
2. Valmista kinuski, eli kaada fariinisokeri ja kerma kattilaan ja kuumenna, kunnes seos on kastikkeen paksuista. Nosta jäähtymään.
3. Sekoita voisula ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan huolellisesti vatkaten. Lisää kinuski seokseen.
4. Sekoita kuivat aineet eli leivinjauhe, vaniljasokeri ja vehnäjauho keskenään. Siivilöi voi-sokeri-kinuski-seokseen ja sekoita seos tasaiseksi.
5. Lisää kerma ja sekoita. Lopuksi lisää suolapähkinät seokseen.
6. Kaada kakkuvuokaan ja paista uunissa noin 45-50 minuuttia.
7. Kumoa kakku ja anna sen jäähtyä. Lusikoi jäähtyneen kakun päälle loppu kinuskikastike ja koristele suolapähkinöillä.
8. Nauti!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5668 tähteä
Maailman paras mutakakku
2833 tähteä
Mokkapalat
2571 tähteä
Brookies
1831 tähteä
Britakakku
1535 tähteä
Makean ja suolaisen liitto on aina hieno kombinaatio. Kinuskikuorrute kruunaa koko komeuden. Kiitos kivasta reseptistä. =)