Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Joulu_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Joulu_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob.gif

Sitruunarahka-persikkakupit

Leipomo: KrisseRa
Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Persikkarahkakupit_600x600.jpg

Näistä piti tulla rahka-persikkanyyttejä, mutta huomasin jo ensimmäistä nyyttiä taiteillessani, että olen surkea nyytinkokoaja. Joten tuloksena olivat rahka-persikkakupit. Tarjoiltuna tietyski Kinuskikissa ihanan mämmijäätelön kanssa.

5 lehti- tai torttutaikinalevyä
0,4-0,5 dl vispikermaa (jäätelöstä ylijäävä kerma)
1 prk (200 g) sitruunarahkaa
1 pieni muna
1 rkl sokeria
1-2 rkl vaniljakreemijauhetta
1 tlk (410/240 g) persikanpuolikkaita tai -lohkoja
Päälle:
tomusokeria

Vispaa kerma ja sitruunarahka vaahdoksi (voit myös vispata kerman erikseen vaahdoksi ja sekoittaa sen viimeisenä muiden aineiden joukkoon). Vispaa joukkoon muna, kunnes seos on tasainen. Lisää sokeri ja vaniljakreemijauhe (tai vaniljasokeria 0,5 tl, jos vispasit kermavaahdon erikseen).
Valuta persikat ja kuutioi ne. Voit myös soseuttaa ne, jos haluat. Sekoita persikkakuutiot rahkaseokseen.
Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeiden mukaan ja puolita ne. Asettele levynpuolikkaat muffinivuoan aukkoihin (=10 kuppia). Paista kuppeja 200 ºC uunissa alatasolla n. 25 min. Anna kuppien jäähtyä kunnolla ennen irrottamista. Koristele kupit tomusokerilla. Nauti mämmijäätelön tai esim. persikkajäätelön kanssa.

Ainesosat:

Hedelmä

Kategoriat:

Makeat piirakatPääsiäinen
- Helppo

Kommentit (0)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Toivepuoti