11.5.2020
5 lehti- tai torttutaikinalevyä
0,4-0,5 dl vispikermaa (jäätelöstä ylijäävä kerma)
1 prk (200 g) sitruunarahkaa
1 pieni muna
1 rkl sokeria
1-2 rkl vaniljakreemijauhetta
1 tlk (410/240 g) persikanpuolikkaita tai -lohkoja
Päälle:
tomusokeria
Vispaa kerma ja sitruunarahka vaahdoksi (voit myös vispata kerman erikseen vaahdoksi ja sekoittaa sen viimeisenä muiden aineiden joukkoon). Vispaa joukkoon muna, kunnes seos on tasainen. Lisää sokeri ja vaniljakreemijauhe (tai vaniljasokeria 0,5 tl, jos vispasit kermavaahdon erikseen).
Valuta persikat ja kuutioi ne. Voit myös soseuttaa ne, jos haluat. Sekoita persikkakuutiot rahkaseokseen.
Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeiden mukaan ja puolita ne. Asettele levynpuolikkaat muffinivuoan aukkoihin (=10 kuppia). Paista kuppeja 200 ºC uunissa alatasolla n. 25 min. Anna kuppien jäähtyä kunnolla ennen irrottamista. Koristele kupit tomusokerilla. Nauti mämmijäätelön tai esim. persikkajäätelön kanssa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5565 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä