11.5.2020
0,5 annosta pullataikinaa
Täyte:
100 g maustamatonta tai appelsiinituorejuustoa
n. 200 g luumumarmeladia tai -curdia
Voiteluun:
1 kananmuna
(Päälle:
rae- tai tomusokeria)
Nostatuksen jälkeen vaivaa taikinasta ilma pois ja kauli se jauhotetulla alustalla sekä jauhotetulla kaulimella ohueksi suorakaiteen muotoiseksi (n. 35×45 cm) levyksi. Levitä taikinan päälle ensin ohut kerros tuorejuustoa. Levitä päälle hieman paksumpi (ei liian) kerros luumumarmeladia tai -curdia. Voit vaihtoehtoisesti sekoittaa täytteen tuorejuuston ja luumutäytteen ensin keskenään tarkastaen maun ja levittää sitten koko soseen kerralla kerrokseksi taikinan päälle.
Kääri taikina täytteineen pitkän sivun suuntaiseksi rullaksi. Sulje sauma hyvin ja käännä se rullan alapuolelle. Leikkaa rulla vinottain kolmion muotoisiksi, suunnilleen yhtä suuriksi paloiksi. Nosta palat leivinpaperoidulle uunipellille kapea puoli ylöspäin. Paina kapea pää sormilla alas alustaan asti, jolloin sivut ”aukeavat”
Peitä pullat liinalla ja anna niiden kohota vedottomassa paikassa n. 30 min. Voitele kohonneet pullat kananmunalla ja koristele raesokerilla (jos käytät tomusokeria, siivilöi se pullien päälle vasta paistamisen jälkeen).
Paista pullia 200 ºC n. 12-15 min, kunnes pinta on kauniisti ruskettunut (älä kuivaa). Tarvittaessa peitä paistovaiheen lopussa pullat foliolla, jotteivät ne pala. Anna jäähtyä leivinpellillä liinalla peitettynä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä