27.12.2017
Gluteeniton suklaakakku:
Pohja:
Aito suklaakakkupohja
Mansikkatäyte:
3 liivatelehteä
2,5 dl vispikermaa
1 prk (200 g) vaniljarahkaa (Valio)
100 g maustamatonta tuorejuustoa
n. 250 g mansikoita (pakaste)
2 rkl vettä
Valkosuklaatäyte:
Suklaatehtaan (tumma, maito- tai valkosuklaa)
Nutellakuorrutus:
2 dl kuohukermaa
2,5 dl nutellaa (tai muuta vastaavaa suklaalevitettä)
Reunat:
n. 5 dl vispikermaa
Koristelu:
1 Kinder muna
1 nougat patukka (dubbel nougat)
hasselpähkinä rouhetta
erilaisia suklaakarkkeja
Kostutus:
2 dl maitoa+ 1 tl vaniljasokeria (tai mehua)
Valmista kakkupohja ohjeen mukaisesti, itse tein kakun 26 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan.
Anna jäähtyä ja valmista valkosuklaatäyte. Minulla oli kermaa hiukan ylimääräistä joten laitoin täytteeseen 2,5 dl kermaa, 155 g valkosuklaata, 100 g tuorejuustoa + 25g vaniljarahkaa. Kokoa kakku vuokaan, kostuta ja lisää täyte. Valmista mansikkatäyte, laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Voit sulattaa mansikoita (jos ovat pakkasesta) hetken aikaa, mutta itse tykkään käyttää vielä vähän jäisiä/kohmeisia marjoja. Soseuta mansikoita haarukalla hiukan hienommaksi seokseksi. Sekoita joukkoon vaniljarahka ja tuorejuusto. Kiehauta 2 rkl vettä ja sulata liivatteet joukkoon. Kaada norona mansikkaseoksen joukkoon. Kääntele kerma lopuksi seokseen ja kostuta keskimmäinen kakkuosa ja kaada täyte vuokaan. Anna olla jääkaapissa yön yli tai ainakin 4-5 tuntia. Kakku ehtii maustua parhaiten yön yli. Valmista kuorrute, kiehauta kerma kattilassa ja lisää nutella joukkoon, sekoita tasaiseksi. Kermaa voisi olla vähemmänkin, jotta saisi paksumpaa, mutta voi laittaa hetkeksi jääkaappiin jäähtymään, tai voit mennä hämmentämään seosta lumihankeen (niinkuin minä) niin että seoksesta tulee paksumpaa. Kaada kuorrutus kakun päälle, anna jähmettyä hetki (15 min.) Kuorrute jää pehmeäksi, se ei jähmety samalla tavalla kun suklaaganache. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja pursota kakun reunoille. Voit leikata nougat patukasta viipaleita koristeiksi ja ”halkaise” Kinder-muna paloiksi. Viimeistele erilaisilla suklaakarkeilla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos mari-johanna! 🙂