Kategoria: Täytteet 10.06.2008   206 kommenttia

Suklaatäyte (tumma, maito- tai valkosuklaa)


Tämä suklaatäyte on löytänyt tiensä hyvin moniin kakkuihini. Suklaalaatuja vaihtamalla ja yhdistelemällä tästä voi tehdä erilaisia kakkuja. Liivatetta tai sokeria ei tarvita – suklaa jähmettää ja makeuttaa täytteen. Siksi tämä on todella helppo ja nopea resepti.

Suosittelen kermaksi kevytvispiä tai vispikermaa. Kuohukerma juoksettuu helpommin siinä vaiheessa, kun joukkoon sekoitetaan lämmin suklaasula.

Vinkkejä:

  • Sivele kostutettu pohja ennen täytteen levittämistä Lemon curd -tahnalla. Saat kakkuun ihanan raikkaan sitruunan vivahteen!
  • Tee toiseen väliin täyte valko- ja toiseen tummasta suklaasta.
  • Rouhi täytteen joukkoon yksi Daim-patukka.
  • Mintun makuinen täyte syntyy sekoittamalla joukkoon Marianne-murskaa.
  • Sekoita valkosuklaatäytteeseen rouhittua tummaa suklaata.
  • Upota täytteen joukkoon marjoja.
  • Muuntele täytettä erilaisilla tuorejuustomauilla. Yhdistelminä toimii hyvin esimerkiksi valkosuklaa-mango tai sitruuna-suklaa.
  • Kokeile myös makusuklaita, kuten appelsiini- tai minttukrokanttia.

Kts. ohje täytteiden soveltamisesta. Tämä täyte on mitoitettu täytekakun yhteen väliin.

2 dl kevytvispiä tai vispikermaa
100 g maustamatonta tai maustettua tuorejuustoa
130 g suklaata (tumma/maito-/valkosuklaa)


Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä (250 W). Lisää suklaasula vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä pohjan päälle ja jähmetä jääkaapissa.

Jaa yhteisöpalveluissa

Testasitko? Arvostele resepti!

1 tassu2 tassua3 tassua4 tassua5 tassua

63 arvostelua, keskiarvo 4,43 tassua
Loading...Loading...