10.06.2008   237 kommenttia Kategoria: Täytteet
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Suklaatäyte (tumma, maito- tai valkosuklaa)


Tämä suklaatäyte on löytänyt tiensä hyvin moniin kakkuihini. Suklaalaatuja vaihtamalla ja yhdistelemällä tästä voi tehdä erilaisia kakkuja. Liivatetta tai sokeria ei tarvita – suklaa jähmettää ja makeuttaa täytteen. Siksi tämä on todella helppo ja nopea resepti.

Suosittelen kermaksi kevytvispiä tai vispikermaa. Kuohukerma juoksettuu helpommin siinä vaiheessa, kun joukkoon sekoitetaan lämmin suklaasula.

Vinkkejä:

  • Sivele kostutettu pohja ennen täytteen levittämistä Lemon curd -tahnalla. Saat kakkuun ihanan raikkaan sitruunan vivahteen!
  • Tee toiseen väliin täyte valko- ja toiseen tummasta suklaasta.
  • Rouhi täytteen joukkoon yksi Daim-patukka.
  • Mintun makuinen täyte syntyy sekoittamalla joukkoon Marianne-murskaa.
  • Sekoita valkosuklaatäytteeseen rouhittua tummaa suklaata.
  • Upota täytteen joukkoon marjoja.
  • Muuntele täytettä erilaisilla tuorejuustomauilla. Yhdistelminä toimii hyvin esimerkiksi valkosuklaa-mango tai sitruuna-suklaa.
  • Kokeile myös makusuklaita, kuten appelsiini- tai minttukrokanttia.
  • Mkäli hyydytät täytteen kulhoon, tarvitset tukevoittamiseen lisäapua liivatteesta. Sopiva määrä on 1 ½ liivatelehteä, jptka sulatat 1 ruokalusikalliseen vettä.

Kts. ohje täytteiden soveltamisesta. Tämä täyte on mitoitettu täytekakun yhteen väliin.

2 dl kevytvispiä tai vispikermaa
100 g maustamatonta tai maustettua tuorejuustoa tai vaniljarahkaa
130 g suklaata (tumma/maito-/valkosuklaa)


Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä (250 W). Lisää suklaasula vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä pohjan päälle ja jähmetä jääkaapissa.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
91 tassutusta

Kinuskikumppani

marenkikakku-iso

Kinuskiyhteisön joulukalenteri

  • 9

Kurkkaa aiemmat luukut »

Jouluinen cocktail-tarjotin

joulurullat-mini


Söpöt cocktailpalat syntyvät pakastimen kautta. Yhdistele erilaisista täytteistä ja pohjista näyttävä kokonaisuus.



Viikon kommentoija

Tämä Kinuski julkaisi tällä viikolla kommentin, joka ilahdutti, hyödytti tai herätti keskustelua.
Kiitos MARIS!
Nokkela keinot keksii! Kovettumaan
päässyt suklaamassa sai uuden
elämän, kun pehmitit sitä mikrossa.
Kiitos Kinuskit, että jaatte
tietoa havainnoistanne
ja autatte samalla
muita!

Osallistu ja voita Moccamaster!

vaniljamassakilpailu275

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

joulubanneri
meira_leivontatuotteet_kevat

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Suklaaputouskakku
    Helmeri: Minun pitäisi tehdä tämä kakku gluteenittomana, voikohan tuon vehnäjauhon korvata ihan vaan perunajauholla vai pitäisikö käyttää jotain gluteenitonta jauhoseosta?…
  • Minttusuklaakakku (liivatteeton)
    Johannapauliina: Herkullinen kakku, kiitos ohjeesta! Minulla on vain tuo pohja meni niin kovaksi, että sitä ei oikein saa lautaselle…
  • Suklaaputouskakku
    Johannapauliina: Jos tuon pohjan pakastaisi, niin kannattaako se pakastaa kokonaisena vai leikata valmiiksi jo osiin?
  • Suklaaputouskakku
    Koppis: Hmm..nyt näyttää hyvältä ja varmasti maistuukin..:) Täytynee tehdä pohja valmiiksi pakkaseen niin joulupäivänä ei tarvitse älyttömästi rehkiä tapaninpäivänkakun eteen..
  • Kreemit
    Anna Poikolainen: Missä suhteessa laittaisin ainesosia kun käytettävissä olisi margariini, maustamaton tuorejuusto ja mansikkatomusokeri?

Kumppanit