Kategoria: Täytteet 10.06.2008   206 kommenttia

Suklaatäyte (tumma, maito- tai valkosuklaa)


Tämä helppo ja hyvä suklaatäyte on löytänyt tiensä yllättävän moniin kakkuihini. Suklaalaatuja vaihtamalla ja yhdistelemällä tästä voi tehdä erilaisia muunnelmia. Liivatetta tai sokeria ei tarvita – suklaa jähmettää ja makeuttaa täytteen.

Suosittelen kermaksi Flora Vispiä tai vispikermaa. Kuohukerma lötkistyy helpommin siinä vaiheessa, kun joukkoon sekoitetaan suklaasula.

Vinkkejä:

  • Sivele kostutettu pohja ennen täytteen levittämistä Lemon curd -tahnalla. Saat kakkuun ihanan raikkaan sitruunan vivahteen!
  • Tee toiseen väliin täyte valko- ja toiseen tummasta suklaasta.
  • Rouhi täytteen joukkoon 1 Daim-patukka.
  • Mintun makuinen täyte syntyy sekoittamalla joukkoon Marianne-murskaa.
  • Sekoita valkosuklaatäytteeseen rouhittua tummaa suklaata.
  • Upota täytteen joukkoon marjoja.
  • Muuntele täytettä korvaamalla maustamaton tuorejuusto maustetulla. Näin saat helposti esimerkiksi valkosuklaa-mangotäytteen.

Kts. ohje täytteiden soveltamisesta. Tämä täyte on mitoitettu täytekakun yhteen väliin.

2 – 2 ½ dl Flora Vispiä tai vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
130 g suklaata


Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä tai liedellä vesihauteessa. Lisää vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä pohjan päälle ja jähmetä jääkaapissa.

Jaa yhteisöpalveluissa

Testasitko? Arvostele resepti!

1 tassu2 tassua3 tassua4 tassua5 tassua

60 arvostelua, keskiarvo 4,48 tassua
Loading ... Loading ...