10.06.2008   229 kommenttia Kategoria: Täytteet
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Suklaatäyte (tumma, maito- tai valkosuklaa)


Tämä suklaatäyte on löytänyt tiensä hyvin moniin kakkuihini. Suklaalaatuja vaihtamalla ja yhdistelemällä tästä voi tehdä erilaisia kakkuja. Liivatetta tai sokeria ei tarvita – suklaa jähmettää ja makeuttaa täytteen. Siksi tämä on todella helppo ja nopea resepti.

Suosittelen kermaksi kevytvispiä tai vispikermaa. Kuohukerma juoksettuu helpommin siinä vaiheessa, kun joukkoon sekoitetaan lämmin suklaasula.

Vinkkejä:

  • Sivele kostutettu pohja ennen täytteen levittämistä Lemon curd -tahnalla. Saat kakkuun ihanan raikkaan sitruunan vivahteen!
  • Tee toiseen väliin täyte valko- ja toiseen tummasta suklaasta.
  • Rouhi täytteen joukkoon yksi Daim-patukka.
  • Mintun makuinen täyte syntyy sekoittamalla joukkoon Marianne-murskaa.
  • Sekoita valkosuklaatäytteeseen rouhittua tummaa suklaata.
  • Upota täytteen joukkoon marjoja.
  • Muuntele täytettä erilaisilla tuorejuustomauilla. Yhdistelminä toimii hyvin esimerkiksi valkosuklaa-mango tai sitruuna-suklaa.
  • Kokeile myös makusuklaita, kuten appelsiini- tai minttukrokanttia.
  • Mkäli hyydytät täytteen kulhoon, tarvitset tukevoittamiseen lisäapua liivatteesta. Sopiva määrä on 1 ½ liivatelehteä, jptka sulatat 1 ruokalusikalliseen vettä.

Kts. ohje täytteiden soveltamisesta. Tämä täyte on mitoitettu täytekakun yhteen väliin.

2 dl kevytvispiä tai vispikermaa
100 g maustamatonta tai maustettua tuorejuustoa tai vaniljarahkaa
130 g suklaata (tumma/maito-/valkosuklaa)


Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä (250 W). Lisää suklaasula vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä pohjan päälle ja jähmetä jääkaapissa.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
78 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

dansukker_taloussokeri

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kesän makein hillokolmikko

hillotrio
Lettujen päälle, pannarin kanssa, kakun väliin... Kinuskikissa julkaisi hillosuosikkinsa!


Kumppanit

kinuskikissa-kesäkuu2016
punnitse-ja-saasta

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Uusimmat kommentit

  • Red velvet -kakkupohja
    Kinuskikissa: Huomioksi, että resepti on muuttunut matkan varrella enkä ole ihan varma, mikä on etikan merkitys tässä uudessa versiossa. En voi…
  • Hamppunäkkäri ja ketunleipätuorejuusto
    Kinuskikissa: Hannele: tämä oli kyllä rapeaa samantien. Tosiaan erinomaista snacksinä!
  • Lomalompsaus
    Kinuskikissa: Miukku: kyllä, tämä on tosiaan myös oivallinen retkikakku, hyvä kun toit esiin! mari-johanna: arvioisin, että tämä voisi…
  • Red velvet -kakkupohja
    Kinuskiemo: Amina Taimouri: mari-johanna jo sinulle vastasikin ja löysi myös aiemman Kinuskikissan kommentin. Etikasta vielä, että etikkana voi käyttää myös omenviinietikkaa…
  • Hamppunäkkäri ja ketunleipätuorejuusto
    Hannele Heikkinen: Näyttääpä herkulliselta. Ajattelin tehdä illanistujaisiin naposteltavaksi sipsien sijaan. Pitäisikö näkkärin antaa "kuivua"jonkin aikaa että siitä tulee rapeaa. Olen kokeillut…
  • Red velvet -kakkupohja
    mari-johanna: Amina: Anteeksi Amina, nimesi lipsahti väärin edelliseen viestiin.... :)
  • Red velvet -kakkupohja
    mari-johanna: Aina Taimouri: Kyllä voit jättää pois.Tuolla kommentti listan kakkos sivulla janzku_00 on kysynyt aikoinaan samaa 22.4.13 olevassa viestissä…
  • Red velvet -kakkupohja
    Amina Taimouri: voiko valkoviinietikkaa jättää pois? tai käyttää tavallista etikkaa?
  • Lomalompsaus
    Miukku: Tälläinen "kakku" on tosi kätevä esim. Mökille tai piknikile, ei tarvitse pelätä että lässähtää matkalla. Ei muuta kuin kulho kainaloon…

Kumppanit