28.5.2017
Pohja:
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
Täyte:
4 dl vispikermaa
500 g rahkaa
1 prk säilykepersikoita
2 rkl sokeria
2 rkl vaniljakreemijauhetta
(Punaista pastaväriä)
Kuorrutus ja koristeet:
n. 500-600 g hempeän vaaleanpunaista Kinuskikissan vaniljamassaa
n. 100-150 g ruohonvihreää Kinuskikissan vaniljamassaa
punaista pastaväriä
(n. 2-3 palaa suklaata)
Valmistus:
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina halk. 20 cm vuokaan. Paista 200 asteessa n. 30 min. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Vaahdota vispikerma. Lisää joukkoon rahka, sokeri ja vaniljakreemijauhe. Säästä hieman (n. 1-1,5 dl) täytettä kakun kuorruttamiseen. Pilko säilykepersikat kuutioiksi.
Leikkaa pohja kolmeen osaan. Laita ensimmäisen kakkupohjaviipaleen päälle n. puolet täytteestä ja ripottele päälle n. puolet persikkakuutioista. Tee samoin seuraavan kerroksen kanssa, ja laita lopuksi päälle viimeinen viipale kakkupohjaa. Halutessasi voit värjätä säästämäsi täytteen vaaleanpunaiseksi. Levitä ohut kerros täytettä kakun päälle.
Koristelu:
Ota n. 100 g vaaleanpunaista vaniljamassaa. Värjää se punaisella pastavärillä tummemmaksi. Muotoile vaniljamassasta ensin hyvin pieni ja ohut (n. 5 mm leveä ja n. 2-3 cm pitkä) terälehti ja taita se kaksin kerroin. Muotoile sitten hieman leveämpi terälehti (n. 7 mm leveä) ja kääri se sitten ensimmäisen terälehden ympärille. Tee samoin seuraava terälehti ja tee terälehdestä aina hieman leveämpi kuin edellisestä. Jatka näin, kunnes ruusu on mielestäsi tarpeeksi iso. Tein itse 9 ruusua kakun päälle, mutta voit tehdä niin paljon niitä kuin haluat.
Kaulitse vihreä vaniljamassa ohueksi levyksi ja ota siitä erikokoisilla sokerimassa lehtimuoteilla (itse käytin kahta erikokoista) lehtiä. (Säästä hieman vihreää vaniljamassaa ruusujen varsiin. Yhdistä 3-4 lehteä tyvestään yhteen, ja kiinnitä niiden päälle ruusu. Tee näin muillekin ruusuille. Jos osat eivät meinaa tarttua toisiinsa (jos ne on kerinneet kuivumaan) voit käyttää ”liimana” sulatettua suklaata.
Kaulitse loppu hempeän vaaleanpunainen vaniljamassa ohueksi levyksi, ja päällystä sillä kakku (itse huomasin, että se olisi kannattanut tehdä nopeammin ettei massa kerkeä kuivumaan ja repeä). Kinuskikissalla on parempi ohje täällä .
Kiinnitä ruusut kakun päälle esim. hieman suklaata apuna käyttäen. Muotoile vihreästä vaniljamassasta muutama ohut pötkö ruusujen varsiksi. Asettele varret ja lehtiä kakun reunoille ja työnnä varsien päät ruusujen lehtien alle. (vinkki: jos kuorrutteeseen tulee esim. halkeamia, varsilla voi peittää niitä.)
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Upea ja juhlava kakku! Ja oi että, miten paljon kauniita ruusuja. 😍 Minusta olet onnistunut todella hienosti massalla kuorruttamisessa, ja vieläpä heti ensimmäisellä kerralla. Eihän se varmasti ihan helppoa ole, mutta tekemällähän sitä oppii. Hienoa, että rohkeasti lähdet kokeilemaan uutta!