Kinuskileipomo Karkkimörön herkut

Kategoria: Isän- ja äitienpäivä,  Kesä,  Kevät,  Koristeet,  Syntymäpäivät,  Täytekakut,  Toukotempaus vaniljamassasta,  Ylioppilasjuhlat Nähty 4936 kertaa
 
28.05.2017
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIRuusukakku


Päällystin ensimmäisen kerran kakun sokerimassalla, joten ei siitä kauhean tasainen tullut. Tämä kakku sopii mielestäni hyvin kesän juhliin, esim. rippijuhliin tai vaikka syntymäpäiville. Tein kakun halk. 20 cm irtopohjavuokaan, jotta kakusta tulisi hieman korkeampi. Tämä suklaakakkupohja kohoaa uunissa sen verran, ettei ainakaan minun vuokaani mahtuisi yhtään isompaa kakkupohjaa. Kuorrutteena on (tietysti) Kinuskikissan hempeän vaaleanpunaista ja vihreää Vaniljamassaa, ja ruusuihin värjäsin vaaleanpunaista vaniljamassaa punaisella pastavärillä tummemmaksi. Täytteenä on kerma-rahkaseosta ja säilykepersikoita. Kakku on mielestäni aika ”tuhti”, joten pienempikin kakku riittää hieman isommalle porukalle kuin voisi kuvitella.

Pohja:
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta

Täyte:
4 dl vispikermaa
500 g rahkaa
1 prk säilykepersikoita
2 rkl sokeria
2 rkl vaniljakreemijauhetta
(Punaista pastaväriä)

Kuorrutus ja koristeet:
n. 500-600 g hempeän vaaleanpunaista Kinuskikissan vaniljamassaa
n. 100-150 g ruohonvihreää Kinuskikissan vaniljamassaa
punaista pastaväriä
(n. 2-3 palaa suklaata)

Valmistus:
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina halk. 20 cm vuokaan. Paista 200 asteessa n. 30 min. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Vaahdota vispikerma. Lisää joukkoon rahka, sokeri ja vaniljakreemijauhe. Säästä hieman (n. 1-1,5 dl) täytettä kakun kuorruttamiseen. Pilko säilykepersikat kuutioiksi.

Leikkaa pohja kolmeen osaan. Laita ensimmäisen kakkupohjaviipaleen päälle n. puolet täytteestä ja ripottele päälle n. puolet persikkakuutioista.  Tee samoin seuraavan kerroksen kanssa, ja laita lopuksi päälle viimeinen viipale kakkupohjaa. Halutessasi voit värjätä säästämäsi täytteen vaaleanpunaiseksi. Levitä ohut kerros täytettä kakun päälle.

Koristelu:
Ota n. 100 g vaaleanpunaista vaniljamassaa. Värjää se punaisella pastavärillä tummemmaksi. Muotoile vaniljamassasta ensin hyvin pieni ja ohut (n. 5 mm leveä ja n. 2-3 cm pitkä) terälehti ja taita se kaksin kerroin. Muotoile sitten hieman leveämpi terälehti (n. 7 mm leveä) ja kääri se sitten ensimmäisen terälehden ympärille. Tee samoin seuraava terälehti ja tee terälehdestä aina hieman leveämpi kuin edellisestä. Jatka näin, kunnes ruusu on mielestäsi tarpeeksi iso. Tein itse 9 ruusua kakun päälle, mutta voit tehdä niin paljon niitä kuin haluat.

Kaulitse vihreä vaniljamassa ohueksi levyksi ja ota siitä erikokoisilla sokerimassa lehtimuoteilla (itse käytin kahta erikokoista) lehtiä. (Säästä hieman vihreää vaniljamassaa ruusujen varsiin. Yhdistä 3-4 lehteä tyvestään yhteen, ja kiinnitä niiden päälle ruusu. Tee näin muillekin ruusuille. Jos osat eivät meinaa tarttua toisiinsa (jos ne on kerinneet kuivumaan) voit käyttää ”liimana” sulatettua suklaata.

Kaulitse loppu hempeän vaaleanpunainen vaniljamassa ohueksi levyksi, ja päällystä sillä kakku (itse huomasin, että se olisi kannattanut tehdä nopeammin ettei massa kerkeä kuivumaan ja repeä). Kinuskikissalla on parempi ohje täällä .

Kiinnitä ruusut kakun päälle esim. hieman suklaata apuna käyttäen. Muotoile vihreästä vaniljamassasta muutama ohut pötkö ruusujen varsiksi. Asettele varret ja lehtiä kakun reunoille ja työnnä varsien päät ruusujen lehtien alle. (vinkki: jos kuorrutteeseen tulee esim. halkeamia, varsilla voi peittää niitä.)