31.7.2015
Alkuperäinen ohje: Mustikkahertta
Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 dl täysjyvähiutaleita
Täyte:
1 ps vaniljakastikejauhetta
2 dl maitoa
200 g vaniljarahkaa
65 g valkosuklaata
300 g mustikoita
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja täysjyvähiutaleet. Voitele irtopohjainen vuoka ja painele taikina jauhoja apuna käyttäen vuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita vaniljakastikejauhe ja maito vispilällä tasaiseksi. Nosta seos jääkaappiin 10 minuutiksi, jotta kastike muuttuu paksummaksi. Rouhi valkosuklaa ja sekoita vaniljakastikkeen joukkoon. Sekoita joukkoon vaniljarahka.
Levitä seos pohjan päälle ja lisää päälle mustikat.
Laita vuoan pohjan ympärille suojaksi alumiinifolio, jotta irtopohjan välistä mahdollisesti tihkuva rasva ei sotke uunia. Paista piirakkaa 200 asteessa 40 minuuttia.
Anna piirakan jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Poista reunus piirakan ympäriltä ja siirrä piirakka tarjoilulautaselle.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä