13.11.2015
Vaniljajäätelön ohje on Kinuskikissan Puffet-jäätelökakusta.
Pohja:
150 g tummia täytekeksejä
1 dl valmista kaupan lakritsikastiketta
Vaniljajäätelö:
3 munaa
3 dl vispikermaa
¾ dl tomusokeria
1 dl glukoosisiirappia
1 vaniljatanko
Lakritsikastike:
150 g Hopeatoffeita
1 dl kuohukermaa
Reunukseen 2 Lakumatto-pakkausta.
Murskaa pohjan keksit tehosekoittimessa. Sekoita lakritsikastike keksimurun joukkoon. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi, ja suojaa myös vuoan reunat leivinpaperisuikaleilla tai reunakalvolla. Painele keksimuruseos vuoan pohjalle. Seos on aika tahmeaa, joten levittäminen voi onnistua parhaiten käsin.
Irrota lakumattojen kerrokset toisistaan ja leikkaa ne sopivan korkuisiksi palasiksi. Asettele palaset vuoan reunoille.
Valmista sitten lakritsikastike. Laita Hopeatoffeet ja kerma kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes toffeet ovat sulaneet kermaan. Anna seoksen kiehua hiljalleen muutaman minuutin ajan niin, että seos sakenee hieman. Anna seoksen jäähtyä vaniljajäätelön valmistamisen ajan.
Erottele munista keltuaiset yhteen kulhoon ja valkuaiset toiseen kulhoon, ja mittaa vispikerma kolmanteen kulhoon. Vatkaa ensin valkuaiset, tämän jälkeen keltuaiset ja viimeiseksi kerma, niin vatkaimia ei tarvitse pestä välillä. Vatkaa siis ensin valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Mittaa keltuaisten joukkoon tomusokeri ja vatkaa vaaleaksi vaahdoksi. Vaahdota lopuksi vispikerma.
Halkaise vaniljatanko ja kaavi vaniljansiemenet sen sisältä veitsellä kermavaahdon joukkoon. Sekoita kermavaahtoon myös glukoosisiirappi. Sekoita keltuais- ja valkuaisvaahdot kermavaahdon joukkoon nuolijalla käännellen.
Laita vuokaan pohjan päälle vuorotellen vaniljajäätelöä ja lakritsikastiketta, ja sekoittele varovasti, että kastike jää raidoiksi jäätelön joukkoon. Varmista, että lakritsipalat pysyvät pystyssä reunoilla. Jätä hieman lakritsikastiketta kakun päälle koristeeksi.
Anna kakun jäätyä pakastimessa seuraavaan päivään. Irrota vuoan reunarengas ja leivinpaperisuikaleet ja siirrä kakku tarjoilulautaselle.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Oli kyllä hyvää, jos lakusta tykkää. Hopeatoffee on niin ihanaa kaikissa muodoissa. Pohjan osalta mietin, kovettuuko miten pakastimessa, mutta jähmettyi juuri sopivasti, että oli helppo leikata, ja hetken lautasella olleena pehmeni helposti paloiteltavaksi.