19.12.2016
Pohja:
3 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
50 g margariinia sulatettuna
1 dl kahvia
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl kardemummaa
kostutukseen maitoa ja vaniljasokeria
appelsiinimarmeladia
Paahdettu valkosuklaavaahto
275 g valkosuklaata
6 dl kuohukermaa
Suklaakuorrutus tummasta suklaasta
130 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
Pinnalle:
suklaarouhetta ja pieneksi kuutioituja fudge-paloja (irtokarkkihyllystä)
Voitele ja jauhota pieni irtopohjavuoka, jonka halkaisija on noin 19 cm. Vuoraa reunat leivinpaperilla. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu margariini. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne joukkoon vuorotellen kahvin kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi, vältä kuitenkin turhaa sekoittamista. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia.
Valmista paahdettu valkosuklaakerma edellisenä päivänä jääkaappiin kylmenemään. Leikkaa valkosuklaa veitsellä rouheeksi ja levitä pellille leivinpaperin päälle. Paahda uunissa 175 asteessa noin 8 minuuttia, kunnes suklaa on muuttunut vaaleanruskeaksi. Laita suklaarouhe ja kerma kattilaan. Lämmitä seosta keskiteholla hämmennellen, kunnes suklaa on sulanut kerman joukkoon. Kaada valkosuklaakerma kulhoon, jäähdytä ja nosta jääkaappiin. Vatkaa vaahdoksi vasta täysin kylmänä.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Nosta alin kerros tarjoiluvadille ja kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä pohjan päälle kerros appelsiinimarmeladia ja paahdettua valkosuklaavaahtoa. Nosta päälle seuraava kakkupohjakerros. Kostuta ja täytä toinen kerros samalla tavalla. Kostuta myös päällimmäiseksi tuleva kakkupohja.
Valmista suklaakuorrutus. Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoittele välillä. Lämmitä kermaa kattilassa niin, että se on kättä lämpimämpää. Ota kattila liedeltä ja kaada joukkoon suklaasula. Sekoita tasaiseksi. Voit laittaa kuorrutteen vielä hetkeksi liedelle jälkilämmölle ja sekoittaa, kunnes rakenne on täysin sileä. Joukkoon voi lisätä myös nokareen voita antamaan kiiltoa. Jäähdyttele kuorrutetta hetken aikaa sekoitellen. Kaada hieman jäähtynyt kuorrute kakun päälle ja tasoita pinta lastalla tai palettiveitsellä. Kuorrute saa valua rennosti kakun reunojen yli niin, että reunaa ja täytekerroksia jää näkyviin.
Koristele kakku suklaarouheella ja pieneksi pilkotuilla fudgepaloilla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2821 tähteä
Mokkapalat
2557 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Samaa mieltä mari-johanna, suklaa jos mikä kuuluu jouluun 🙂 Tämä kakku pääseekin meidän joulupöytään.
Kiitos jouluntoivotuksista, Kinuskiemo 🙂 Hyvää joulua myös sinulle ja kaikille kinuskeille!