18.10.2007   274 kommenttia Kategoria: Kakunkuorrutteet
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön

Suklaakuorrutus


Suklaakuorrutteiden ohjeita löytyy moneen lähtöön. Itse olen yrityksen ja erehdyksen kautta päätynyt suklaan ja kerman yhdistelmään seuraavilla suhteilla. Huomaa, että kerman määrä vaihtelee suklaalaadun (tumma/maito/valko) mukaan. Mitä vähemmän kaakaomassaa sisältävä suklaa on kyseessä, sitä heikommin suklaa jähmettyy ja sitä vähemmän kermaa tarvitaan. Tällä ohjeella kuorrutteesta tulee käytetystä suklaasta riippumatta kiinteä, mutta kuitenkin hyvin leikkaantuva.

Vinkkejä:

  • Kuorruttaessasi vain kakun päällisosan, voit kaataa kuorrutteen suoraan kostutetun pohjan päälle. Mikäli kuorrutat koko kakun reunoja myöten (etkä peitä reunoja esimerkiksi kermapursotuksin), kannattaa kakkuun sivellä aprikoosimarmeladia sileämmän lopputuloksen aikaansaamiseksi.
  • Valmista kuorrutetta 1,5-kertainen määrä, kun haluat sen riittävän myös kakun reunojen peitoksi.
  • Valkosuklaasta tehtyä suklaakuorrutetta voit sävyttää halutessasi elintarvikeväreillä (mieluiten pasta-, tomu- tai suklaaväreillä).

 

Tumma suklaakuorrute:
130 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa

Maitosuklaakuorrute:

130 g maitosuklaata
¾ dl kuohukermaa

Valkosuklaakuorrute:

150 g valkosuklaata
¾ dl kuohukermaa


Kakun päälle sivellään kerros marmeladia (esim. aprikoosi), jos kuorrutat koko kakun, ja tasoitetaan huolellisesti. Eristävää kerrosta ei tarvitse, jos kuorrutat vain kakun päällisen. Kakku kannattaa sijoittaa alustan päälle, josta ylimääräinen kuorrute valuu läpi. Kuvassa käytetty kakkuritilää. Alle kannattaa laittaa leivinpaperi. Kakun saa siirrettyä kakkulautaselle, kun kakun on koonnut foliolla vuoratun pahvin päälle (lue tarkemmin Sacherkakun kohdalta).

Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen.

Lämmitä kerma kattilassa. Kerma ei saa lämmetä kiehumispisteeseen, mutta sen on syytä olla selvästi kättä lämpimämpää. Testaa tarvittaessa sormenpäällä lämmityksen edetessä. Ota kattila liedeltä ja kaada suklaasula joukkoon.

Sekoita tasaiseksi. Sekoittamisessa voi käyttää apuna muovista vispilää. Kuorrutteen voi laittaa vielä hetkeksi liedelle miedolle lämmölle (lieden jälkilämpö riittää) ja sekoittaa, kunnes rakenne on täysin sileä. Voit lisätä joukkoon myös nokareen voita kiiltoa lisäämään.

Jäähdyttele kuorrutetta jonkin aikaa samalla sekoitellen. Kaada kuorrute sitten kakun päälle.

Tasoita lastalla tai palettiveitsellä. Halutessasi voit koristella alareunat pähkinärouheella, kookoshiutaleilla tai mantelilastuilla. Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
155 tassutusta

Kinuskikumppani

11376_SS_Kinuskik_Fariinimarengit_iso

Viikon kommentoija

Tämä Kinuski julkaisi tällä viikolla kommentin, joka ilahdutti, hyödytti tai herätti keskustelua.
Hyödyllistä tietoa marenkirullasta
LISSYLTÄ: "Yleensä marenkirullaan ei
tule kuorrutetta tai se leivotaan Britan
tapaan eli pohjalle ripotellaan
mantelilastuja. Kun pohja
kumotaan, mantelilastut
jää päällimmäiseksi."

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

valio-tammikuu

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Laskiaispullapiirakka
    Lissy: Onpas kaunis !!!!
  • Laskiaispullapiirakka
    sininen: Telma: Valiolla :).
  • Laskiaispullapiirakka
    Telma: Ihana pullakakku! Kenellä valmistajalla on kinuskituorejuustoa? Ei ole sattunut omaan silmään tuorejuustohyllyllä :)
  • Laskiaispullapiirakka
    Miukku: Onpa korea pullakakkunen. Kunpa osaisi itsekin tehdä pullataikinasta yhtä kaunista jälkeä. Taidokkaasti tehty.
  • Laktoositon karpalo-valkosuklaa
    Kinuskikissa: IirisL: tarkkaa säilyvyysaikaa en uskalla luvata, mutta suklaan voi hyvin myös pakastaa. Sillä tavoin ainakin säilyy kuukausia! :)

Kumppanit

punnitse-ja-saasta
suomi100
meira_leivontatuotteet_kevat