18.10.2007   274 kommenttia Kategoria: Kakunkuorrutteet
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön

Suklaakuorrutus


Suklaakuorrutteiden ohjeita löytyy moneen lähtöön. Itse olen yrityksen ja erehdyksen kautta päätynyt suklaan ja kerman yhdistelmään seuraavilla suhteilla. Huomaa, että kerman määrä vaihtelee suklaalaadun (tumma/maito/valko) mukaan. Mitä vähemmän kaakaomassaa sisältävä suklaa on kyseessä, sitä heikommin suklaa jähmettyy ja sitä vähemmän kermaa tarvitaan. Tällä ohjeella kuorrutteesta tulee käytetystä suklaasta riippumatta kiinteä, mutta kuitenkin hyvin leikkaantuva.

Vinkkejä:

  • Kuorruttaessasi vain kakun päällisosan, voit kaataa kuorrutteen suoraan kostutetun pohjan päälle. Mikäli kuorrutat koko kakun reunoja myöten (etkä peitä reunoja esimerkiksi kermapursotuksin), kannattaa kakkuun sivellä aprikoosimarmeladia sileämmän lopputuloksen aikaansaamiseksi.
  • Valmista kuorrutetta 1,5-kertainen määrä, kun haluat sen riittävän myös kakun reunojen peitoksi.
  • Valkosuklaasta tehtyä suklaakuorrutetta voit sävyttää halutessasi elintarvikeväreillä (mieluiten pasta-, tomu- tai suklaaväreillä).

 

Tumma suklaakuorrute:
130 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa

Maitosuklaakuorrute:

130 g maitosuklaata
¾ dl kuohukermaa

Valkosuklaakuorrute:

150 g valkosuklaata
¾ dl kuohukermaa


Kakun päälle sivellään kerros marmeladia (esim. aprikoosi), jos kuorrutat koko kakun, ja tasoitetaan huolellisesti. Eristävää kerrosta ei tarvitse, jos kuorrutat vain kakun päällisen. Kakku kannattaa sijoittaa alustan päälle, josta ylimääräinen kuorrute valuu läpi. Kuvassa käytetty kakkuritilää. Alle kannattaa laittaa leivinpaperi. Kakun saa siirrettyä kakkulautaselle, kun kakun on koonnut foliolla vuoratun pahvin päälle (lue tarkemmin Sacherkakun kohdalta).

Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen.

Lämmitä kerma kattilassa. Kerma ei saa lämmetä kiehumispisteeseen, mutta sen on syytä olla selvästi kättä lämpimämpää. Testaa tarvittaessa sormenpäällä lämmityksen edetessä. Ota kattila liedeltä ja kaada suklaasula joukkoon.

Sekoita tasaiseksi. Sekoittamisessa voi käyttää apuna muovista vispilää. Kuorrutteen voi laittaa vielä hetkeksi liedelle miedolle lämmölle (lieden jälkilämpö riittää) ja sekoittaa, kunnes rakenne on täysin sileä. Voit lisätä joukkoon myös nokareen voita kiiltoa lisäämään.

Jäähdyttele kuorrutetta jonkin aikaa samalla sekoitellen. Kaada kuorrute sitten kakun päälle.

Tasoita lastalla tai palettiveitsellä. Halutessasi voit koristella alareunat pähkinärouheella, kookoshiutaleilla tai mantelilastuilla. Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
159 tassutusta

Kinuskikumppani

Kts. lisää reseptejä osioista Pääsiäinen » ja Kevät »

Viikon kommentoija

Tämä Kinuski julkaisi tällä viikolla kommentin, joka ilahdutti, hyödytti tai herätti keskustelua.
Kiitos Jennikatariina,
että löysit tämän vanhan suklaa-
sitruunakakun
ohjeen: "Aivan ihana
resepti! Kakku aivan sulaa suussa,
eikä ole yhtään liian makea!
Tämä menee ehdottomasti
vakioleipomusten
listalle."

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

suomi100

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Suklaakreemi
    maris: Jouhanna: minulla on sellainen käsitys, että Kinuskikissan kreemiohjeet (tämä suklaa- + sokeri-, kinuski- ja marenkikreemit) on mitoitettu halkaisijaltaan 24 cm…
  • Värihyrrä
    tikesa: Hei, tämä vaikuttaa helpolle tehdä, ja varmaan hyvää. Mutta millä tämän voisi kuorruttaa ja koristella, jos ei halua käyttää sokerikuorrutetta?…
  • Minikokoiset porkkanamuffinssit - Mini Carrot Cupcakes
    lauranleipomuksia: Luuletko, että kuorrutemassasta saisi pursotettua siistejä kukkamaisia muotoja (kuten tymäkästä peruskermavaahdosta)? Tahtoisin niin tehdä näitä keväisiä ihanuuksia, mutta ideani koristelun/teeman…
  • Suklaakreemi
    Jouhanna: Hei. Riittääkö tuo määrä suklaakreemiä 20cm täytekakun ympärille? :)
  • Lasten välipalakakku
    Karoliina Piironen: Jätti Dr.Oetkerin liivatetelehtiä. Tuo chia kaiketi myös hyydyttää ja puoli desiäkin on verrattain paljon, että puuttuminen voi olla ongelma. Muutoin…

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat
valio-tammikuu