Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Kakkuherttuatar

Vaniljainen Marianne-vadelmajuustokakku

9.4.2014

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_WP_20140405_024_600x600.jpg

Ainekset:

Pohja:
175g-250g original dominoita
50g voita

Täyte:
220g (1 pss) Mariannekarkkeja
5 dl vatkautuvaa vaniljakastiketta
400g vaniljatuorejuustoa
1 vaniljatanko
3/4dl sokeria
2tl vaniljasokeria
9 liivatelehteä
0,5dl vettä

Päälle:
400g suomalaisia vadelmia
1dl sokeria
3 liivatelehteä
0,5dl punaista mehua

Valmistus:

Asettele leivinpaperi irtopohjavuoan (24cm-26cm) pohjan ja reunan väliin. Leikkaa ylimääräiset paperit pois.
WP_20140404_005

Murskaa keksit joko monitoimikoneella tai pakastepussissa esim. perunanuijalla. Rouheesta ei tarvitse tulla kovin hienoa, karkeampikin käy.
WP_20140404_006

Sulata voi ja sekoita keksimurskan joukkoon.
WP_20140404_009WP_20140404_010WP_20140404_014

Painele keksiseos vuoan pohjalle ja nosta vuoka jääkaappiin.
WP_20140404_017

Murskaa Mariannet pakastepussissa perunanuijalla ja jätä aika karkeaksi rouheeksi. Huom, alla pitää olla leikkuuta kestävä alusta!
WP_20140404_020

Laita täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi.

Halkaise vaniljatanko kahtia ja koverra sisältä siemenet veitsellä.
WP_20140404_029

Lisää vaahtoon tuorejuustot, Mariannerouhe, sokerit, sekä vaniljatangon siemenet.
WP_20140404_035WP_20140404_038WP_20140404_041

Lämmitä vettä mikrossa tai kattilassa kunnes siitä tulee erittäin kuumaa. Purista liivatelehdistä vedet pois ja sekoita kuuman veden joukkoon yksitellen, kunnes ne ovat liuenneet. Odota hetki että neste jäähtyy ja kaada vaahdon sekaan hyvin sekoittaen.

Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle, levitä tasaiseksi ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
WP_20140404_043

Kun täyte on jähmettynyt (noin pari tuntia), voit valmistaa päällisen. Laita päällisen liivatteet kylmään veteen likoamaan.

Soseuta vadelmat sauvasekoittimella tai tehosekoittimella (pakastemarjat sulatettava). Sekoita joukkoon sokeri.
WP_20140404_057WP_20140404_061

Lämmitä punainen mehu mikrossa tai kattilassa erittäin kuumaksi, purista liivatteista vedet pois ja sekoita ne yksitellen nesteen joukkoon. Kun neste on hiukan jäähtynyt, sekoita se hyvin vadelmasoseen joukkoon.

Kaada valmis vadelmasose hyytyneen täytteen päälle.

Laita jääkaappiin jähmettymään vähintään muutamaksi tunniksi, mieluiten yön yli. Irrota hyytynyt kakku pehmeällä nuolijalla reunoista irti ennen reunan irrottamista.
WP_20140405_007

Asettele kakku tarjoilualustalle, leikkaa alla olevaa leivinpaperia tarvittaessa vielä pienemmäksi. Koristele vadelmilla ja sulatetulla valkosuklaalla. Voit pursottaa suklaakoristeita joko pursotinpussilla ja 1mm pyöreällä tyllalla, tai pienellä minigrip-pussilla johon leikkaat millin kokoisen reiän kulmaan.
WP_20140405_024

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakutMuut juhlapöydän kakutYstävänpäivä

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_image-3_400x400.jpgKakkuherttuatarKylmäsavulohiruisnapit
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_image-2_400x400.jpgKakkuherttuatarFetatäytteiset ruisnapit
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_image89_400x400.jpgKakkuherttuatarBanaaniletut
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_WP_20140426_067_400x400.jpgKakkuherttuatarVaniljainen Marianne-vadelmatäyte
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_image88_400x400.jpgKakkuherttuatarMaukas Banaani-kakkupohja
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_image6_400x400.jpgKakkuherttuatarHelppo mansikka-banaanijäätelö
2

Kommentit (9)

Hansu74
12.10.2024 14:14

Hei,
Mitä mehua olet käyttänyt tuohon kiilteeseen että olet saanut siitä noin punaisen?

Liisi Rainala
6.3.2019 21:28

Hei!
Olen tehnyt pari kertaa tällä ohjeella. Tämä on tosi hyvä ohje. Kaveri on menossa naimisiin ja on pyytänyt minua tekemään tätä häihin. Sinne tulee kakkubuffet, johon kuuluu 4 erilaista kakkua. Yksi on perinteinen mansikkakermakakku, toinen on sacher kakku. Kaksi muuta on juustokakkua, jotka mä teen. Toinen on tämä vaniljainen Marianne vadelma juustokakku ja toinen on sitruunajuustokakku. Molemmat teen 26 cm. Vuokaan. Vieraita on noin 100-120. Kuinka monta kakkua pitäisi tehdä siis kumpaakin kakkua? Miten se vaikuttaa, että kakkuja on 4 erilaista? En ole koskaan tehnyt näin isolle määrälle kakkuja. Kuinka monta kannattais tehdä kumpaakin kakkua, että riittää kaikille?

Satu Mäkelä
2.4.2018 10:34

Hei!
Olen tehnyt parikin kertaa tätä kakkua ja ohje on loistava. Nyt kuitenkin on tulossa isot juhlat ja monia asioita joutuu tehdä etukäteen. Voiko tätä kakkua pakastaa?

Nitu
Kinuskileipomo Nitu
21.5.2014 14:35

Hienoa suikkeli, kiitos kommenteista! Loistavaa että piditte siitä. Tupareihinhan voisit kokeilla koristella kakun pohjapiirustuksella, kuten Kinuskikissakin teki whoopiekakussa 🙂 http://www.kinuskikissa.fi/tupareiden-whoopiekakku?hakusivu=1

suikkeli
21.5.2014 08:00

Kakku onnistui oikein hyvin, kiitos maukkaasta reseptistä! Naapurit ovat saaneet koemaistaa, ja ovat tykänneet. Koristelussa en ole kovin taidokas, mutta onneksi vadelmia jäi yli, jotka toimi oikein hyvin simppelinä koristeluna. Pohjaan tuli ehkä hieman liikaa keksejä, kun laitoin digestivejä+dominoja. Leikkaaminen ja syöminen ajoittain hienan hankalaa. Kakusta tuli kokonaisuutena oikein raikas ja maukas ja korkeutta piisas. Tiedän vain seuraavan kerran tehdä täytettä hieman vähemmän.
Tätä tarjoillaan tupareissa!(:

Nitu
Kinuskileipomo Nitu
19.5.2014 21:41

Hei suikkeli, kiva kun lähdit testaamaan! Tämä ohjeen täyte on kyllä reilu, kun on kiva että kakussa on korkeutta. Jos vuokasi on noin 20cm läpimitaltaan, silloin aineksia voisi vähentää kolmanneksella. Mutta se ylijäänyt täyte menee varmaan myös hyvin ihan vain moussena 😉 Tulethan kertomaan miten kävi! 🙂

suikkeli
19.5.2014 14:58

Kakku jääkaapissa hyytymässä, illalla kiille ja huomenna tarjoillaan naapureille maistiaiset. Mousse maistui oikein hyvälle tekovaiheessa, lisäskn yhden limen mehut joukkoon raikkautta antamaan.
Taikinaa jäi runsaasti ylimääräistä, vuoka kylläkin hieman pienempi mitä ohjeessa suositellaan, ikean kakkuvuoka. Olisi ehkä pitänyt laittaa vain 2,5dl kermaa ja 200g tuprejuustoa. Katsotaan huomenna kuinka käy, erittäin hyvältä ainakin vaikuttaa (:

Nitu
Kinuskileipomo Nitu
12.4.2014 12:34

Kiitos nanniaj! Tämä on kyllä tosi herkullinen ja täyte moussemainen 🙂 Helppo tehdä jo edellisenä päivänä odottamaan tarjoilua.

nanniaj
11.4.2014 10:13

Ah kun näyttää ja kuulostaa herkulliselta. Ainesosista päätellen varmaan onkin. Vadelma ja Marianne on molemmat erikseen superhyviä, ikinä en ole tajunnut yhdistää niitä – mutta pakkohan sen on toimia niinkin. 🙂 Tätä täytyy kokeilla sopivassa välissä. 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa