Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Vaniljainen Marianne-vadelmajuustokakku

Leipomo: Kakkuherttuatar
Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_WP_20140405_024_600x600.jpg

Ainekset:

Pohja:
175g-250g original dominoita
50g voita

Täyte:
220g (1 pss) Mariannekarkkeja
5 dl vatkautuvaa vaniljakastiketta
400g vaniljatuorejuustoa
1 vaniljatanko
3/4dl sokeria
2tl vaniljasokeria
9 liivatelehteä
0,5dl vettä

Päälle:
400g suomalaisia vadelmia
1dl sokeria
3 liivatelehteä
0,5dl punaista mehua

Valmistus:

Asettele leivinpaperi irtopohjavuoan (24cm-26cm) pohjan ja reunan väliin. Leikkaa ylimääräiset paperit pois.
WP_20140404_005

Murskaa keksit joko monitoimikoneella tai pakastepussissa esim. perunanuijalla. Rouheesta ei tarvitse tulla kovin hienoa, karkeampikin käy.
WP_20140404_006

Sulata voi ja sekoita keksimurskan joukkoon.
WP_20140404_009WP_20140404_010WP_20140404_014

Painele keksiseos vuoan pohjalle ja nosta vuoka jääkaappiin.
WP_20140404_017

Murskaa Mariannet pakastepussissa perunanuijalla ja jätä aika karkeaksi rouheeksi. Huom, alla pitää olla leikkuuta kestävä alusta!
WP_20140404_020

Laita täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi.

Halkaise vaniljatanko kahtia ja koverra sisältä siemenet veitsellä.
WP_20140404_029

Lisää vaahtoon tuorejuustot, Mariannerouhe, sokerit, sekä vaniljatangon siemenet.
WP_20140404_035WP_20140404_038WP_20140404_041

Lämmitä vettä mikrossa tai kattilassa kunnes siitä tulee erittäin kuumaa. Purista liivatelehdistä vedet pois ja sekoita kuuman veden joukkoon yksitellen, kunnes ne ovat liuenneet. Odota hetki että neste jäähtyy ja kaada vaahdon sekaan hyvin sekoittaen.

Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle, levitä tasaiseksi ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
WP_20140404_043

Kun täyte on jähmettynyt (noin pari tuntia), voit valmistaa päällisen. Laita päällisen liivatteet kylmään veteen likoamaan.

Soseuta vadelmat sauvasekoittimella tai tehosekoittimella (pakastemarjat sulatettava). Sekoita joukkoon sokeri.
WP_20140404_057WP_20140404_061

Lämmitä punainen mehu mikrossa tai kattilassa erittäin kuumaksi, purista liivatteista vedet pois ja sekoita ne yksitellen nesteen joukkoon. Kun neste on hiukan jäähtynyt, sekoita se hyvin vadelmasoseen joukkoon.

Kaada valmis vadelmasose hyytyneen täytteen päälle.

Laita jääkaappiin jähmettymään vähintään muutamaksi tunniksi, mieluiten yön yli. Irrota hyytynyt kakku pehmeällä nuolijalla reunoista irti ennen reunan irrottamista.
WP_20140405_007

Asettele kakku tarjoilualustalle, leikkaa alla olevaa leivinpaperia tarvittaessa vielä pienemmäksi. Koristele vadelmilla ja sulatetulla valkosuklaalla. Voit pursottaa suklaakoristeita joko pursotinpussilla ja 1mm pyöreällä tyllalla, tai pienellä minigrip-pussilla johon leikkaat millin kokoisen reiän kulmaan.
WP_20140405_024

Kategoriat:

Juusto- ja hyydykekakutMuut juhlapöydän kakutYstävänpäivä
- Helppo 8

Kommentit (8)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa