Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo Irzu

Syksyinen kakku

30.9.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15091_DSC_9942_600x600.jpg

Pohja:
125 g voita
50 g tummaa suklaata sulatettuna
1 dl rypsiöljyä
2 dl vettä
1,5 dl ranskankermaa
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
4,75 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta (pikkasen vajaa)
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
0,5 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria

Sulatetaan voi ja suklaa mikrossa varovasti, sekoitetaan joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, sokerit ja munat yksitellen. Sekoitetaan kuivat aineet ja lisätään lopuksi kaikki sekaan vaivaamatta liikaa.
Laitoin kahteen irtopohjavuokaan sopivasti täytettä, että sain kaksi eri kokoista kakkua….
Irtopohjavuoat olivat mitaltaan 20 cm ja toinen oli pikkasen pienempi. Siitä pienemmästä tein täytekakun ylemmän palan ja tasoittelin reunoja reilulla kädellä, jotta siitä jäi ylimääräistä murua koristeeksi kakun päälle………
(Oli uunissa noin 55 min, 170 asteessa)

(Tämä pohjan ohje on suoraan SUKLAAPOSSUN blogista, tosin aivan pikkasella muutoksella.)

Täyte:
250 g mansikoita
2 dl vispikermaa
100 g vaniljarahkaa
3 rkl sokeria
0,5 dl vaniljakreemijauhetta
1 rkl mansikanmakuista hyydykejauhetta (voi laittaa kerman joukkoon)

Soseutetaan mansikat, vaahdotetaan kerma. Sekoitetaan kaikki aineet sitten vain sekaisin.
Kreemin määrää voi itse tarkentaa, miten paksua vaahdosta sitten tulee.
Tästä jäi itselle ylimäärästä täytettä jonkun verran. Taisi lorahtaa mansikoita liikaa niin tuli vähän
liian letkeää minun täytteestä….ja olivat vielä pakastemansikoita.
Ennen täytteen laittamista, laitoin ihan pikkasen mansikkahilloa pohjan päälle…

Kuorrute:
110 g voita
0,75 dl siirappia
0,5 dl tomusokeria
100 g appelsiinituorejuustoa

Notkistetaan voi vatkaimella ja lisätään joukkoon siirappi ja tomusokeri. Lopuksi tuorejuusto.
Levitetään kakun ympärille tasaisesti ja sitten voi laittaa sokerimassan siihen päälle.

Koristeeksi tein Kinuskikissan vaniljanmakuisesta sokerimassasta lehtiä (muotilla)  ja keltaiset möykyt esittävät kanttarelleja. Lehdet saa eriväriseksi sekoittamalla eri värejä massaan ja kaulimalla taikinan sopivan paksuiseksi että muotilla saa otettua lehdet. Ne voi laittaa kuivumaan vaikka lautasen reunalle että menevät vähän kaarelle.

Rakastan sienellä käymistä ja kuin nyt tulikin tällainen koristelu ja väritys mieleen näin syksyllä……

DSC_9944

Alla ohje kakun päällystämiseen (Kinuskissalta löytyi hyvin ohje):

Kaulittavalla massalla kuorruttaminen

Kategoriat

SyksyTäytekakutYhteistyöreseptit

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15091_Maskipiparit_400x400.jpgIrzuMaskikeksit
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15091_IMG_20200610_132316_400x400.jpgIrzuKesäkurpitsa-galette savukinkulla
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15091_84570308_10218906270981346_3664378123132076032_o_400x400.jpgIrzuMummontohveli-juustokakku
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15091_71834123_10217747418410756_8109326527511920640_n-1_400x400.jpgIrzuSahramipulla
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15091_IMG_20190211_204120_400x400.jpgIrzuLaskiaispullat
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15091_49148019_10215615239227609_7460236808786280448_n_400x400.jpgIrzuTyrniomenajäädyke
1

Kommentit (10)

Irzu
Kinuskileipomo Irzu
2.10.2016 07:46

Kiitos! 😘

Satu
2.10.2016 07:37

Aivan upea!

sokeriruusu
1.10.2016 22:51

Ihanaa syksyistä väriä 😊 hauskan sieni/multa idean olet keksinyt.

Satu
Kinuskileipomo Satu
1.10.2016 12:59

Kiitos! Niin mä vähän ajattelinkin 😂

Irzu
Kinuskileipomo Irzu
1.10.2016 12:51

Kiitos! Itse en välttämättä uskaltaisi pursottaa sokerimassan päälle, paitsi jos menee pöytään tarjolle aikas pian…. 🙂

Satu
Kinuskileipomo Satu
1.10.2016 12:31

Upea kakku!!
Vaikka sanot, ettet ole expertti massojen kanssa, esitän kysymykseni tässä, kun jostain syystä en pulmapalstalle sitä saa lisättyä! 🤔
Olen suunnittelemassa kaksikerroksista kakkua sokerimassalla (tai muulla massalla) kuorrutettuna. Kakun päälle ja reunoille haluaisin kuitenkin kermapursotukset. Osaatko (tai osaako joku 😊) sanoa, mahtaako olla tuhoon tuomittu ajatus? Pysyykö kerma massan päällä vai sulaako/valuuko pois?

Irzu
Kinuskileipomo Irzu
1.10.2016 12:26

Kiitos! 🙂 <3

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
1.10.2016 07:23

Sienestäjän ja syysihmisen unelma! 🙂 Kaunis kakku ja niin mun lempiväreissä, sisällä mansikkaa joten eihän tästä voi olla tykkäämättä! 🙂 Tassunkuva siis sulle!

Irzu
Kinuskileipomo Irzu
1.10.2016 05:59

Kiitos!! 🙂 On kyllä hyvänmakuinen tämä Kinuskikissan vaniljamassa. Maistelin muutaman ylimääräisen ”kanttarellin” tekovaiheessa 😀

Kinuskiemo
30.9.2016 20:56

Ai sinun kakkusi päälle tuuli ne siis pyöräytti, ne kevyesti ilmassa leijuvat keltaiset lehdet. Löysivätpä kauniin laskupaikan. Lehtien lomassa ja kruununa kakun päällä aivan täydelliset putipuhtaat kantarellit! Näyttävä kaksikerroksinen syksyinen juhlakakku. 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa