Kinuskileipomo Irzu

Kategoria: Syksy,  Täytekakut,  Vaniljamassa-tempaus,  Yhteistyöreseptit Nähty 2850 kertaa
 
30.09.2016
 
10 kommenttia

LUKIJAN RESEPTISyksyinen kakku


En ole massan kanssa mikään expertti, mutta kaapissa oli Kinuskikissan vaniljamassaa keltaista ja vihreää ja aattelin että kun niin tykkään sienimetsällä käydä, niin aihe ja värit tuli ehkä sitten metsästä… 😀

Pohja:
125 g voita
50 g tummaa suklaata sulatettuna
1 dl rypsiöljyä
2 dl vettä
1,5 dl ranskankermaa
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
4,75 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta (pikkasen vajaa)
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
0,5 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria

Sulatetaan voi ja suklaa mikrossa varovasti, sekoitetaan joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, sokerit ja munat yksitellen. Sekoitetaan kuivat aineet ja lisätään lopuksi kaikki sekaan vaivaamatta liikaa.
Laitoin kahteen irtopohjavuokaan sopivasti täytettä, että sain kaksi eri kokoista kakkua….
Irtopohjavuoat olivat mitaltaan 20 cm ja toinen oli pikkasen pienempi. Siitä pienemmästä tein täytekakun ylemmän palan ja tasoittelin reunoja reilulla kädellä, jotta siitä jäi ylimääräistä murua koristeeksi kakun päälle………
(Oli uunissa noin 55 min, 170 asteessa)

(Tämä pohjan ohje on suoraan SUKLAAPOSSUN blogista, tosin aivan pikkasella muutoksella.)

Täyte:
250 g mansikoita
2 dl vispikermaa
100 g vaniljarahkaa
3 rkl sokeria
0,5 dl vaniljakreemijauhetta
1 rkl mansikanmakuista hyydykejauhetta (voi laittaa kerman joukkoon)

Soseutetaan mansikat, vaahdotetaan kerma. Sekoitetaan kaikki aineet sitten vain sekaisin.
Kreemin määrää voi itse tarkentaa, miten paksua vaahdosta sitten tulee.
Tästä jäi itselle ylimäärästä täytettä jonkun verran. Taisi lorahtaa mansikoita liikaa niin tuli vähän
liian letkeää minun täytteestä….ja olivat vielä pakastemansikoita.
Ennen täytteen laittamista, laitoin ihan pikkasen mansikkahilloa pohjan päälle…

Kuorrute:
110 g voita
0,75 dl siirappia
0,5 dl tomusokeria
100 g appelsiinituorejuustoa

Notkistetaan voi vatkaimella ja lisätään joukkoon siirappi ja tomusokeri. Lopuksi tuorejuusto.
Levitetään kakun ympärille tasaisesti ja sitten voi laittaa sokerimassan siihen päälle.

Koristeeksi tein Kinuskikissan vaniljanmakuisesta sokerimassasta lehtiä (muotilla)  ja keltaiset möykyt esittävät kanttarelleja. Lehdet saa eriväriseksi sekoittamalla eri värejä massaan ja kaulimalla taikinan sopivan paksuiseksi että muotilla saa otettua lehdet. Ne voi laittaa kuivumaan vaikka lautasen reunalle että menevät vähän kaarelle.

Rakastan sienellä käymistä ja kuin nyt tulikin tällainen koristelu ja väritys mieleen näin syksyllä……

DSC_9944

Alla ohje kakun päällystämiseen (Kinuskissalta löytyi hyvin ohje):

Kaulittavalla massalla kuorruttaminen