30.9.2016
Pohja:
125 g voita
50 g tummaa suklaata sulatettuna
1 dl rypsiöljyä
2 dl vettä
1,5 dl ranskankermaa
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
4,75 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta (pikkasen vajaa)
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
0,5 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria
Sulatetaan voi ja suklaa mikrossa varovasti, sekoitetaan joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, sokerit ja munat yksitellen. Sekoitetaan kuivat aineet ja lisätään lopuksi kaikki sekaan vaivaamatta liikaa.
Laitoin kahteen irtopohjavuokaan sopivasti täytettä, että sain kaksi eri kokoista kakkua….
Irtopohjavuoat olivat mitaltaan 20 cm ja toinen oli pikkasen pienempi. Siitä pienemmästä tein täytekakun ylemmän palan ja tasoittelin reunoja reilulla kädellä, jotta siitä jäi ylimääräistä murua koristeeksi kakun päälle………
(Oli uunissa noin 55 min, 170 asteessa)
(Tämä pohjan ohje on suoraan SUKLAAPOSSUN blogista, tosin aivan pikkasella muutoksella.)
Täyte:
250 g mansikoita
2 dl vispikermaa
100 g vaniljarahkaa
3 rkl sokeria
0,5 dl vaniljakreemijauhetta
1 rkl mansikanmakuista hyydykejauhetta (voi laittaa kerman joukkoon)
Soseutetaan mansikat, vaahdotetaan kerma. Sekoitetaan kaikki aineet sitten vain sekaisin.
Kreemin määrää voi itse tarkentaa, miten paksua vaahdosta sitten tulee.
Tästä jäi itselle ylimäärästä täytettä jonkun verran. Taisi lorahtaa mansikoita liikaa niin tuli vähän
liian letkeää minun täytteestä….ja olivat vielä pakastemansikoita.
Ennen täytteen laittamista, laitoin ihan pikkasen mansikkahilloa pohjan päälle…
Kuorrute:
110 g voita
0,75 dl siirappia
0,5 dl tomusokeria
100 g appelsiinituorejuustoa
Notkistetaan voi vatkaimella ja lisätään joukkoon siirappi ja tomusokeri. Lopuksi tuorejuusto.
Levitetään kakun ympärille tasaisesti ja sitten voi laittaa sokerimassan siihen päälle.
Koristeeksi tein Kinuskikissan vaniljanmakuisesta sokerimassasta lehtiä (muotilla) ja keltaiset möykyt esittävät kanttarelleja. Lehdet saa eriväriseksi sekoittamalla eri värejä massaan ja kaulimalla taikinan sopivan paksuiseksi että muotilla saa otettua lehdet. Ne voi laittaa kuivumaan vaikka lautasen reunalle että menevät vähän kaarelle.
Rakastan sienellä käymistä ja kuin nyt tulikin tällainen koristelu ja väritys mieleen näin syksyllä……
Alla ohje kakun päällystämiseen (Kinuskissalta löytyi hyvin ohje):
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos! 😘