19.9.2014
Aineet:
Pohja:
175g kaurakeksejä
60g voita
Täyte:
4dl maustamatonta jogurttia
0,5 dl hunajaa
2 dl kermaa
1 tl vaniljasokeria
4 kpl liivatetta
2 rkl vettä
Koristeet kakun päällä:
Omenahilloa
liivatteet kermaan sulatettuna
ripaus kanelia
Murskaa keksit ja sekoita niiden joukkoon voisula. Levitä seos leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin viilenemään. Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä 5 minuuttia. Sekoita tällä välin jogurtti ja hunaja keskenään. Purista liika vesi liivatelehdistä ja liuota ne kiehuvaan vesitilkkaan. Kaada liivatevesi ohuena nauhana jogurtti-hunajaseokseen voimakkaasti vatkaten. Vaahdota kerma jämäkäksi vaahdoksi vaniljasokerin kanssa ja sekoita varovasti jogurttihunajaseokseen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Peitä vuoka alumiinifoliolla ja nosta jääkaappiin. Anna kakun hyytyä yön yli.
Koristele omenahillosta tehdyillä hyydykekoristeilla (Oli silikonimuoteissa pakkasessa muutama tunti)
(Omenahilloa ja siihen sekoitettu oman maun mukaan vähän kermaa antamaan pehmeyttä. Esim jos 1 dl hillokermaseosta niin 1 liivate)
Laita pieni ripaus kanelia koristeiden päälle.
(Ohjeeseen voi lisätä vaikka puoli purkkia/purkin maustamatonta tuorejuustoa ja sokeria mikäli haluaa isomman kakun. Tämä tehty pieneen noin 16 kokoiseen irtopohjavuokaan)
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5654 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2555 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Mieto maku ja tosiaan kun osuu omenakoriste suuhun eipä hunaja taustalta hiveästi pukkaa esiin. Että omasta puolesta saa laittaa vaikka desin hunajaa, makuasia 🙂