26.10.2016
Kakkupohjana kinuskikissan viiden munan kakkupohja (linkki) leikattuna kolmeen osaan. Kostutuksena 1½dl laktoositonta maitoa, johon on liuotettu 1tl vanlijasokeria.
Täyte ja koristelu
2 prk (à 200 g) Valio maustettua rahkaa minttu-suklaa
3 dl Vispikermaa
3 liivatelehteä ja 2rkl vettä
n. 2-3 dl vadelmahilloa
n. 500-750 g tuoreita vadelmia tai jäisiä pakastevadelmia
Ohjeet:
Vaahdota vispikerma ja vatkaa vaahdon joukkoon maustetut rahkat. Maista, ja mausta tarvittaessa sokerilla. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10min ja sulata ne kiehuvaan 2rkl vettä. Valuta liivatelehtivesi ohuena nauhana kokoajan vatkaten täytteen joukkoon. Voit myös lisätä täytteen joukkoon rouhittua tummaa suklaata.
Vuoraa irtopohjavuoka, jossa kakkupohjan paistoit, tuorekelmulla. Aseta pohjapala vuokaan ja kostuta. Sivele päälle tasaiseksi kerrokseksi vadelmahilloa. Levitä hillon päälle puolet minttu-suklaavaahdosta ja ripottele päälle vadelmia. Aseta päälle seuraava pohjalevy, kostuta ja toista hillo-vaahto-marjavaiheet. Aseta päälle pohjan päällimmäinen pala, kostuta ja kääri koko komeus kelmuun. Anna olla jääkaapissa yön yli.
Seuraavana aamuna valmista sokerikreemi kinuskikissan ohjeen mukaan (linkki).
Kumoa kakku esimerkiksi leivinalustalle, poista kelmut ja kumoa uudestaan tarjoilualustalle. Suojaa tarjoilualusta leivinpaperisuikaleilla, jotta se ei likastu.
Kuorruta kakku voikreemillä tasaisesti. Kaulitse kinuskikissan vaniljamassa ja levitä tasaiseksi kakun päälle. Myös tähän löytyy erittäin hyvät ohjeet kinuskikissalta (linkki).
Ennen tarjoilua sihtaa päälle tomusokeria ja nosta kuorrutetun kakun päälle suklainen lyyra (tai muut koristeet).
Voikreemi kuorrutuksen alla takaa sen, että kakku pysyy säilytettäessä hyvänä. Itse täytin kakun jääkaappiin 2 päivää ennen tarjoilua ja kuorrutin sen edellisenä päivänä. Kakku säilyi moitteettomana myös pakastimessa, kunhan sen muistaa sulattaa hitaasti jääkaapissa. Kakku on laktoositon ja siitä saa helposti gluteenittoman tekemällä kakkupohjan gluteenittomasta jauhoseoksesta.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5654 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2555 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Kuten jo Emo sanoi, tyylikäs kakku! Hillitty ja kaunis ja täytteenä minttusuklaa rahka varmasti ihan nappi juttu! Minä tein viime kesänä minttusuklaa rahkasta ja mansikoista yhdistellen kakun ja vei kielen mennessään. Joten voin kuvitella että sinun rahka-vadelma yhdistelmä on ihana myös. 🙂