18.10.2007   276 kommenttia Kategoria: Kakunkuorrutteet
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön

Kreemit


Kreemiä kannattaa käyttää marsipaanikuorrutteen alla, mikäli teet koristelun edellisenä päivänä. Kreemi pitää kosteuden paremmin kurissa eikä kuorrutus pääse vettymään. Kreemit soveltuvat myös kakun pinnan pursotuksiin. Värjää halutessasi elintarvikevärillä. Kreemit säilyvät jääkaapissa ainakin muutaman päivän.

Sokerikreemi

(yhden halkaisijaltaan 24 cm kokoisen kakun kuorruttamiseen)

125 g voita tai margariinia
1 tl vaniljasokeria
250 g (= 4 dl) tomusokeria
1 rkl vettä

Pehmennä voi sähkövatkaimella notkeaksi. Lisää vaniljasokeri. Sekoita tomusokeri voin joukkoon vähin erin samalla vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa vielä hetken aikaa. Jos kreemi tuntuu liian paksulta ja levittäminen kakun pinnalle on hankalaa, voit notkistaa kreemin lämmittämällä sitä varovaisesti mikrossa miedolla lämmöllä.

Vinkki 1: Käytä tavallisen tomusokerin tilalla mansikka- tai kaakaotomusokeria. Kaakaotomusokerin kaltaisen lopputuloksen saat myös korvaamalla ½ dl tomusokerista kaakaojauheella. Laita kaakaokreemiin 2 rkl vettä, siitä tulee tavallista kreemiä paksumpaa.

Vinkki 2: Mausta kreemi kakun täytteisiin soveltaen esimerkiksi minttu- tai sitruuna-aromilla (tai korvaa jälkimmäinen appelsiinin tai sitruunan kuoriraasteella). Värjää halutessasi ”makuun sopivaksi”.

tomusokerit.JPG kreemi
mansikkakreemi.JPG kreemi_kaakaotomusokerista.JPG

Kinuskikreemi

Tässä sokerikreemin muunnelmassa osa voista on korvattu tuorejuustolla ja osa tomusokerista siirapilla, joka antaa kreemille herkullisen kinuskisen aromin ja vaaleanruskean sävyn.

110 g voita
¾ dl siirappia
½ dl tomusokeria
100 g Philadelphia-tuorejuustoa

Notkista voi sähkövatkaimella. Lisää siirappi ja tomusokeri. Vatkaa joukkoon tuorejuusto.

kinuskikreemi

Suklaakreemi

250 g valkosuklaata, maitosuklaata tai tummaa suklaata
100 g voita tai margariinia
½ prk (à 250 g) mascarpone-juustoa
2 rkl tomusokeria

Sulata suklaa. Sekoita voi ja mascarpone tasaiseksi massaksi sähkövatkaimella. Lisää voiseokseen suklaa ja tomusokeri koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista kunnes massa on kuohkeaa.

Voit valmistaa kreemin etukäteen jääkaappiin. Huomioi kuitenkin, että kylmässä kreemi kovettuu. Voit käyttää sitä lyhyesti mikrossa saadaksesi siitä helpommin levitettävän/pursotettavan.

suklaakreemi1.JPG suklaakreemi2.JPG

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
140 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

dansukker_taloussokeri

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!


Kumppanit

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Uusimmat kommentit

  • Murun mustikkamuffinssit
    Tuude: Ai niin: käytin tattarijauhojen tilalla Pirkan gluteenitonta jauhoseosta ja sokerina fariinisokeria ja onnistuivat hyvin.
  • Murun mustikkamuffinssit
    Tuude: Tein näitä tänään maidottoman ja gluteenittoman ystäväni vuoksi. Eipä tarvitse muille vieraille tehdä erikseen mitään, nämä menevät ihan täydestä tavalliselle…
  • Ruusuinen raparperikakku
    inkkarikettu: Juuri tässä ensimmäistä palaa maistelen ja voi että kun on hyvää! Ruusuveden olisin ehkä itse jättänyt pois, nytkin laitoin…
  • Hyvää juhannusta!
    mari-johanna: No nyt tuli jo painovirhepaholainen. ... tarkoitus oli toivottaa siis juhannusta mukaville kinuskeille, ei mukaillen. .... :)
  • Hyvää juhannusta!
    mari-johanna: Aurinkoista ja ihanaa juhannusta Kinuskikissalle, Kinuskiemolle ja kaikille mukaillen kinuskeille myös omasta puolestani! :)
  • Vaniljainen marjapiirakka
    Kaisa: Olin ostanut vahingossa kaupasta vaniljarahkaa tuorejuuston sijasta, mutta ajattelin käyttää sen joka tapauksessa. Kermaa en lisäksi laittanut ja tämäkin versio…
  • Suklaamassa
    Kaisa: Näin siinä varmaan kävi. Täytynee kokeilla vielä uudestaan :)
  • Suklaamassa
    Kinuskikissa: Kaisa: noudatitko ohjetta tarkasti myös tämän vaiheen osalta: "Lämmitä liedellä sen verran, että siirappi muuttuu juoksevammaksi. Älä…
  • Suloinen suvikakku
    Kinuskikissa: Jossuloinen: mansikkakerrosta lukuun ottamatta uskoisin pakastuksen onnistuvan hyvin. Kiille sitten sulaneeseen kakkuun. Muunnostaulukon (http://www.kinuskikissa.fi/vuokien-muunnostaulukot/) mukaan kerroin olisi 1,17. Jos haluat…

Kumppanit

valio-tammikuu
punnitse-ja-saasta
meira_leivontatuotteet_kevat
SAMkevät