18.10.2007   292 kommenttia Kategoria: Kakunkuorrutteet
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön

Sokerikreemi


Sokerikreemiä kannattaa käyttää marsipaanikuorrutteen alla, mikäli teet koristelun edellisenä päivänä. Kreemi pitää kosteuden paremmin kurissa eikä kuorrutus pääse vettymään. Kreemit soveltuvat myös kakun pinnan pursotuksiin. Värjää halutessasi elintarvikevärillä. Kreemit säilyvät jääkaapissa ainakin muutaman päivän. Tsekkaa myös nämä kreemiohjeet:

Riittävyys: yhden halkaisijaltaan 24 cm kokoisen kakun kuorruttamiseen

Ainekset:
125 g voita tai margariinia
1 tl vaniljasokeria
250 g (= 4 dl) tomusokeria
1 rkl vettä


Pehmennä voi sähkövatkaimella notkeaksi. Lisää vaniljasokeri. Sekoita tomusokeri voin joukkoon vähin erin samalla vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa vielä hetken aikaa. Jos kreemi tuntuu liian paksulta ja levittäminen kakun pinnalle on hankalaa, voit notkistaa kreemin lämmittämällä sitä varovaisesti mikrossa miedolla lämmöllä.

Vinkki 1: Käytä tavallisen tomusokerin tilalla mansikka- tai kaakaotomusokeria. Kaakaotomusokerin kaltaisen lopputuloksen saat myös korvaamalla ½ dl tomusokerista kaakaojauheella. Laita kaakaokreemiin 2 rkl vettä, siitä tulee tavallista kreemiä paksumpaa.

Vinkki 2: Mausta kreemi kakun täytteisiin soveltaen esimerkiksi minttu- tai sitruuna-aromilla (tai korvaa jälkimmäinen appelsiinin tai sitruunan kuoriraasteella). Värjää halutessasi ”makuun sopivaksi”.

tomusokerit.JPG kreemi
mansikkakreemi.JPG kreemi_kaakaotomusokerista.JPG

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
177 tassutusta

Kinuskikumppani

Toivepuodin toukoarvonta!

Kinuskikissa taikoo klassikoita

Lahjaksi äidille, ylioppilaalle tai vastavalmistuneelle! Kinuskikissan signeeraamat Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon -kirjat Toivepuodista »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Punajuuri-sipulipiirakka
    Siri Hjort: Hei, voiko piirakan tehdä pellille tuplaamalla ainekset? Pysyykö se ihan kasassa? :)
  • Twix-piirakka
    maris: Olen kahdesti aiemmin tehnyt tätä herkkua ja molemmilla kerroilla akilleen kantapääksi on enemmän tai vähemmän muodostunut toffeetäytteen kiteytyminen. Tuolla aiemmassa…
  • Kinuski-mansikkakakku
    maris: Marinka: kyllä tämä sen verran jämäkkää tekoa on, että hyvin pitäisi kestää koristeiden paino. Toki marengit, karkit yms. kannattaa laittaa…
  • Kinuski-mansikkakakku
    Marinka Salminen: Kuinka "tiukkaa tavaraa" kakku on? Mietin kestääkö koristeluita? Marenkia mansikoita ja karkkeja vai lässähtääkö alta? 😊 Tarkoitus siis tehdä tänään…
  • Kinuskikissan Ellen-kakku
    Sussis: Minä kasasin kakun tuliaisiksi kylään mennessä ja se syötiin vasta 5h päästä. Erittäin hyvää oli, ja hyvin oli marenki pysynyt…

Kumppanit

valio-tammikuu
suomi100
meira_leivontatuotteet_kevat