Kategoria: Kakunkuorrutteet 18.10.2007   233 kommenttia

Kreemit

Kreemiä kannattaa käyttää marsipaanikuorrutteen alla, mikäli teet koristelun edellisenä päivänä. Kreemi pitää kosteuden paremmin kurissa eikä kuorrutus pääse vettymään. Kreemit soveltuvat myös kakun pinnan pursotuksiin. Värjää halutessasi elintarvikevärillä. Kreemit säilyvät jääkaapissa ainakin muutaman päivän.


Sokerikreemi

(yhden halkaisijaltaan 24 cm kokoisen kakun kuorruttamiseen)

125 g margariinia
½ tl vaniljasokeria
250 g (= 4 dl) tomusokeria
1 rkl vettä

Pehmennä margariini sähkövatkaimella notkeaksi. Lisää vaniljasokeri. Sekoita tomusokeri margariinin joukkoon vähin erin samalla vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa vielä hetken aikaa. Jos kreemi tuntuu liian paksulta ja levittäminen kakun pinnalle on hankalaa, voit notkistaa kreemin lämmittämällä sitä varovaisesti mikrossa miedolla lämmöllä.

Vinkki 1: Käytä tavallisen tomusokerin tilalla mansikka- tai kaakaotomusokeria. Kaakaotomusokerin kaltaisen lopputuloksen saat myös korvaamalla ½ dl tomusokerista kaakaojauheella. Laita kaakaokreemiin 2 rkl vettä, siitä tulee tavallista kreemiä paksumpaa.

Vinkki 2: Mausta kreemi kakun täytteisiin soveltaen esimerkiksi minttu- tai sitruuna-aromilla (tai korvaa jälkimmäinen appelsiinin tai sitruunan kuoriraasteella). Värjää halutessasi ”makuun sopivaksi”.

tomusokerit.JPG kreemi
mansikkakreemi.JPG kreemi_kaakaotomusokerista.JPG

Kinuskikreemi

Huom! Valitettavasti ruokotomusokeria ei saa enää tätä nykyä ruokakaupoista. Toivotaan, että asia muuttuu jossain vaiheessa – siltä varalta jätän ohjeen tänne. (helmikuu 2013)

125 g voita
4 dl ruokotomusokeria
1 rkl vettä

Pehmennä voi sähkövatkaimella notkeaksi. Sekoita ruokotomusokeri voin joukkoon vähin erin samalla vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa vielä hetki. Jos kreemi tuntuu liian paksulta ja levittäminen kakun pinnalle on hankalaa, voit notkistaa kreemin lämmittämällä sitä varovaisesti mikrossa miedolla lämmöllä.

Suklaakreemi

250 g valkosuklaata, maitosuklaata tai tummaa suklaata
100 g voita tai margariinia
½ prk mascarpone-juustoa
2 rkl tomusokeria

Sulata suklaa. Sekoita voi ja mascarpone tasaiseksi massaksi sähkövatkaimella. Lisää voiseokseen suklaa ja tomusokeri koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista kunnes massa on kuohkeaa.

Voit valmistaa kreemin etukäteen jääkaappiin. Huomioi kuitenkin, että kylmässä kreemi kovettuu. Voit käyttää sitä lyhyesti mikrossa saadaksesi siitä helpommin levitettävän/pursotettavan.

suklaakreemi1.JPG suklaakreemi2.JPG

Jaa yhteisöpalveluissa

Testasitko? Arvostele resepti!

1 tassu2 tassua3 tassua4 tassua5 tassua

68 arvostelua, keskiarvo 4,59 tassua
Loading ... Loading ...