18.10.2007   278 kommenttia Kategoria: Kakunkuorrutteet
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön

Kreemit


Kreemiä kannattaa käyttää marsipaanikuorrutteen alla, mikäli teet koristelun edellisenä päivänä. Kreemi pitää kosteuden paremmin kurissa eikä kuorrutus pääse vettymään. Kreemit soveltuvat myös kakun pinnan pursotuksiin. Värjää halutessasi elintarvikevärillä. Kreemit säilyvät jääkaapissa ainakin muutaman päivän.

Sokerikreemi

(yhden halkaisijaltaan 24 cm kokoisen kakun kuorruttamiseen)

125 g voita tai margariinia
1 tl vaniljasokeria
250 g (= 4 dl) tomusokeria
1 rkl vettä

Pehmennä voi sähkövatkaimella notkeaksi. Lisää vaniljasokeri. Sekoita tomusokeri voin joukkoon vähin erin samalla vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa vielä hetken aikaa. Jos kreemi tuntuu liian paksulta ja levittäminen kakun pinnalle on hankalaa, voit notkistaa kreemin lämmittämällä sitä varovaisesti mikrossa miedolla lämmöllä.

Vinkki 1: Käytä tavallisen tomusokerin tilalla mansikka- tai kaakaotomusokeria. Kaakaotomusokerin kaltaisen lopputuloksen saat myös korvaamalla ½ dl tomusokerista kaakaojauheella. Laita kaakaokreemiin 2 rkl vettä, siitä tulee tavallista kreemiä paksumpaa.

Vinkki 2: Mausta kreemi kakun täytteisiin soveltaen esimerkiksi minttu- tai sitruuna-aromilla (tai korvaa jälkimmäinen appelsiinin tai sitruunan kuoriraasteella). Värjää halutessasi ”makuun sopivaksi”.

tomusokerit.JPG kreemi
mansikkakreemi.JPG kreemi_kaakaotomusokerista.JPG

Kinuskikreemi

Tässä sokerikreemin muunnelmassa osa voista on korvattu tuorejuustolla ja osa tomusokerista siirapilla, joka antaa kreemille herkullisen kinuskisen aromin ja vaaleanruskean sävyn.

110 g voita
¾ dl siirappia
½ dl tomusokeria
100 g Philadelphia-tuorejuustoa

Notkista voi sähkövatkaimella. Lisää siirappi ja tomusokeri. Vatkaa joukkoon tuorejuusto.

kinuskikreemi

Suklaakreemi

250 g valkosuklaata, maitosuklaata tai tummaa suklaata
100 g voita tai margariinia
½ prk (à 250 g) mascarpone-juustoa
2 rkl tomusokeria

Sulata suklaa. Sekoita voi ja mascarpone tasaiseksi massaksi sähkövatkaimella. Lisää voiseokseen suklaa ja tomusokeri koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista kunnes massa on kuohkeaa.

Voit valmistaa kreemin etukäteen jääkaappiin. Huomioi kuitenkin, että kylmässä kreemi kovettuu. Voit käyttää sitä lyhyesti mikrossa saadaksesi siitä helpommin levitettävän/pursotettavan.

suklaakreemi1.JPG suklaakreemi2.JPG

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
149 tassutusta

Kinuskikumppani

dansukker_taloussokeri

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!


Kumppanit

punnitse-ja-saasta
meira_leivontatuotteet_kevat

Viikon kommentoija

Tämä Kinuski julkaisi tällä viikolla kommentteja, jotka ilahduttivat, hyödyttivät tai herättivät keskustelua.
viikon-kommentoija-saara

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Haamumetsän suklaakakku
    mari-johanna: Marjut Nybacka : Kinuskikissa tuossa ohjeessa sanoo käyttäneensä gluteenittomia ja maidottomia diggestivejä. Luultavasti ne ovat siis myös munattomia.…
  • Norjalaiset koulupullat
    jenniemilie: Kokeilin kerran leipoa samankaltaisia pullia joihin tuli myös keskelle kolo ja siihen täyte. En vain ymmärrä miksi ne kohosivat uunissa…
  • Kinuskikissa suosittelee: hiivaleipä
    Nippis: En ole aikaisemmin leipiä leiponut, joten nyt tyhmänä kysyn ennen kuin lähden mitään nostatuskoreja ostelemaan, että mitenkäs pitkään sitä leipätaikinaa…
  • Haamumetsän suklaakakku
    Marjut Nybacka: Hei, tosi maukkaan näköinen kakku! :-) pitäisikin tehdä viikonlopuksi laktoositon, munaton ja gluteeniton herkku. Mutta mitä gluteenitonta keksiä käytit pohjaan,…
  • Norjalaiset koulupullat
    Liisukka: Hauskan näköisiä pullia. :-)

Kumppanit