18.10.2007   278 kommenttia Kategoria: Kakunkuorrutteet
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön

Kreemit


Kreemiä kannattaa käyttää marsipaanikuorrutteen alla, mikäli teet koristelun edellisenä päivänä. Kreemi pitää kosteuden paremmin kurissa eikä kuorrutus pääse vettymään. Kreemit soveltuvat myös kakun pinnan pursotuksiin. Värjää halutessasi elintarvikevärillä. Kreemit säilyvät jääkaapissa ainakin muutaman päivän.

Sokerikreemi

(yhden halkaisijaltaan 24 cm kokoisen kakun kuorruttamiseen)

125 g voita tai margariinia
1 tl vaniljasokeria
250 g (= 4 dl) tomusokeria
1 rkl vettä

Pehmennä voi sähkövatkaimella notkeaksi. Lisää vaniljasokeri. Sekoita tomusokeri voin joukkoon vähin erin samalla vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa vielä hetken aikaa. Jos kreemi tuntuu liian paksulta ja levittäminen kakun pinnalle on hankalaa, voit notkistaa kreemin lämmittämällä sitä varovaisesti mikrossa miedolla lämmöllä.

Vinkki 1: Käytä tavallisen tomusokerin tilalla mansikka- tai kaakaotomusokeria. Kaakaotomusokerin kaltaisen lopputuloksen saat myös korvaamalla ½ dl tomusokerista kaakaojauheella. Laita kaakaokreemiin 2 rkl vettä, siitä tulee tavallista kreemiä paksumpaa.

Vinkki 2: Mausta kreemi kakun täytteisiin soveltaen esimerkiksi minttu- tai sitruuna-aromilla (tai korvaa jälkimmäinen appelsiinin tai sitruunan kuoriraasteella). Värjää halutessasi ”makuun sopivaksi”.

tomusokerit.JPG kreemi
mansikkakreemi.JPG kreemi_kaakaotomusokerista.JPG

Kinuskikreemi

Tässä sokerikreemin muunnelmassa osa voista on korvattu tuorejuustolla ja osa tomusokerista siirapilla, joka antaa kreemille herkullisen kinuskisen aromin ja vaaleanruskean sävyn.

110 g voita
¾ dl siirappia
½ dl tomusokeria
100 g Philadelphia-tuorejuustoa

Notkista voi sähkövatkaimella. Lisää siirappi ja tomusokeri. Vatkaa joukkoon tuorejuusto.

kinuskikreemi

Suklaakreemi

250 g valkosuklaata, maitosuklaata tai tummaa suklaata
100 g voita tai margariinia
½ prk (à 250 g) mascarpone-juustoa
2 rkl tomusokeria

Sulata suklaa. Sekoita voi ja mascarpone tasaiseksi massaksi sähkövatkaimella. Lisää voiseokseen suklaa ja tomusokeri koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista kunnes massa on kuohkeaa.

Voit valmistaa kreemin etukäteen jääkaappiin. Huomioi kuitenkin, että kylmässä kreemi kovettuu. Voit käyttää sitä lyhyesti mikrossa saadaksesi siitä helpommin levitettävän/pursotettavan.

suklaakreemi1.JPG suklaakreemi2.JPG

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
141 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

dansukker_taloussokeri

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!


Kumppanit

SAMkevät
punnitse-ja-saasta

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Uusimmat kommentit

  • Toiveet ja kehitysehdotukset
    Kinuskikissa: Mauskis: hyviä toiveita, kiitos! :)
  • Mureat appelsiinipikkuleivät
    Kinuskikissa: Sikuriina: toivotaan parasta! Mutta niinhän se on, että harvoin mikään aitoa raaka-ainetta korvaa. :)
  • Raparperi-mansikka-valkosuklaatäyte
    Kinuskikissa: shennny: täytteitä ei ole minusta liikaa. Tässä on kuitenkin montaa eri elementtiä mukana, joista toki yhdessä tulee reilut kerrokset. Mutta…
  • Vanilja-mustikkapulla (piirakka ja pikkupullat)
    Kinuskikissa: Anna-Kristiina: veikkaan, että hyvin onnistuu, mutta perunajauhoa ehkä vähän reilummin?
  • Kinuski
    Kinuskikissa: Mahtavaa! Kiitos kommentista, Katariina! :)
  • Seeprapiirakka
    Kinuskikissa: Kiitti kuvista mari-johanna ja Lakutoukka! Sellainen tuli mieleen, että soseutattehan mustikan kunnolla? Itselläni oli ihan kunnolla juoksevaa. Voisi kuvitella, että…
  • Kinuski
    Katariina Hirvelä: Hei! Pakko jakaa soijavispikermakokemus tänne! Tein veljeni rippijuhliin 20×30 cm kokoiseen kakkuun kinuskikuorrutteen onnistuneesti. :) Soijavispikermaa 5dl ja fariinisokeria 5dl.…
  • Vanilja-mustikkapulla (piirakka ja pikkupullat)
    Anna-Kristiina Nieminen: Mites nää onnistuu pakastetuista mustikoista? Oon ehtinyt jo pakastaa ja jos en saakaan tuoreita käsiini :/
  • Vanilja-mustikkapulla (piirakka ja pikkupullat)
    Lissy: Nyt mustikkaan! :D

Kumppanit