Kinuskileipomo C.A.N

Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Kesä,  Marenkikakut Nähty 2532 kertaa
 
06.08.2016
 
1 kommentti

LUKIJAN RESEPTIMarenkinen mustikkaherkku


Kesäloma alkaa olla valitettavasti lopuillaan. Lomaan on mahtunut kuitenkin monia rakkaita hetkiä tärkeiden ihmisten parissa, monesti päiväkahvien merkeissä. Tämän kakun tein myös eräänä päivänä juuri tuollaista tärkeää hetkeä varten.
Ensimmäistä kertaa elämässäni valmistin marenkia kakun pohjaksi. Marengin valmistus olikin helpompaa kuin luulin – jatkossa siis meillä on marenkikakkuja useamminkin! Vasta metsästä poimimani mustikat päätyivät kakun täytteeseen. Halusin tehdä kakkuun myös ihanan punaisen kiilteen, mutta pelkäsin, että mehukiille valuisi ennen hyytymistä ja pehmentäisi marengin…. Hetken mietittyäni päädyin kikkailemaan. 🙂 Hyydytin mehukiillettä jääkaapissa ensin reilun tunnin verran, niin kauan, että se vaikutti sen verran paksulta, ettei valuisi reunavuoasta ulos. Sitten kaadoin mehun leivinpaperilla vuoratun sydämenmallisen reunavuoan pohjalle ja annoin sen hyytyä jääkaapissa kunnolla. Lopuksi nostin (=taiteilin) hyytyneen kiilteen hyytyneen kakun päälle. Omasta pihasta kävin vielä noukkimassa puutarhavadelmia kakun koristeeksi. 🙂

POHJA:
http://www.kinuskikissa.fi/marenkipohja/

TÄYTE:
6 liivatetta
4 dl vispikermaa
250g vaniljavanukasta
1 dl tomusokeria
400g mustikoita
vettä

KIILLE:
3 liivatetta
4 dl punaista (seka)mehua

TEE NÄIN:
Paista marenkipohja 27 cm halkaisijalla.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mustikat. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon vanukas, tomusokeri sekä soseutetut mustikat. Liota lopuksi liivatteet kuumaan vesitilkkaan ja lisää täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 27 cm) ja reunakalvo vuoan reunoille ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.

Valmista kiille lisäämällä liotetut liivatteet kuumaan mehuun ja toimi johdannossa antamieni vinkkejen mukaan (tai fiksummin 🙂 ).

Irroita täyte vuoasta ja aseta marenkipohja täytteen päälle ja käännä kakku sitten ”oikein päin”. Aseta päälle sydänkiille ja koristele lopuksi esim. vadelmilla.