6.8.2016
POHJA:
http://www.kinuskikissa.fi/marenkipohja/
TÄYTE:
6 liivatetta
4 dl vispikermaa
250g vaniljavanukasta
1 dl tomusokeria
400g mustikoita
vettä
KIILLE:
3 liivatetta
4 dl punaista (seka)mehua
TEE NÄIN:
Paista marenkipohja 27 cm halkaisijalla.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mustikat. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon vanukas, tomusokeri sekä soseutetut mustikat. Liota lopuksi liivatteet kuumaan vesitilkkaan ja lisää täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 27 cm) ja reunakalvo vuoan reunoille ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.
Valmista kiille lisäämällä liotetut liivatteet kuumaan mehuun ja toimi johdannossa antamieni vinkkejen mukaan (tai fiksummin 🙂 ).
Irroita täyte vuoasta ja aseta marenkipohja täytteen päälle ja käännä kakku sitten ”oikein päin”. Aseta päälle sydänkiille ja koristele lopuksi esim. vadelmilla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5607 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1814 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Sinun kesä kuulostaa olleen todella ihana ja antoisa! 🙂 Tämä kakku puolestaan on kauniin näköinen ja oman pihan vadelmat tuovat lisä väriä koristeluun. Tuo sinun kiille idea ei kuulosta hassummalta itse asiassa se näyttää mukavalta tuossa kakun päällä.Eihän Kiilteen aina tarvitse olla koko kakun kokoinen. Vekkuli idea ja sait sen toimimaan! 🙂