30.06.2012   22 kommenttia Kategoria: Kakkupohjat
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Maidoton,  Pähkinätön

Marenkipohja


Vinkit:

  • Etikan ansiosta marenki kuivuu pinnasta, mutta jää sisältä tahmeaksi. Kuivan ja rapean marenkipohjan saat samalla ohjeella ilman etikkaa.
  • Marenkipohja säilyy useita viikkoja huoneenlämmössä ohuen muovipussin sisällä. Kokoa marenkikakku vasta hetki ennen tarjoilua, jotta marenki säilyttää rapsakkuutensa.
  • Sopii myös keliaakikoille.

Annoksesta tulee marenkipohjia 3 kpl (halkaisija 24 cm) tai yksi iso ja paksu pohja esimerkiksi pavlovaan.

5 valkuaista
2 ½ dl sokeria
2 tl maissitärkkelystä
2 tl vaniljasokeria
(1 ½ tl valko- tai omenaviinietikkaa)


Erottele valkuaiset - ole tarkkana, ettei joukkoon pääse yhtään keltuaista!

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (noin 5 minuuttia). Vaahto on valmista, kun voit kääntää kulhon ylösalaisin ilman, että vaahto putoaa.

Lisää joukkoon sokeri pienissä erissä rauhallisesti vatkaten. Siivilöi joukkoon maissitärkkelys. Lisää vaniljasokeri ja halutessasi etikka.

Jos teet kolme pohjaa, käytä kolmea peltiä ja paista pohjat yhtä aikaa kiertoilmauunissa. Saat saman kokoiset pohjat, kun piirrät paperin toiselle puolelle ympyrät käyttämällä mallina 24-senttistä vuokaa.

Sivele leivinpaperille ohuelti ruokaöljyä. Levitä tai pursota marenkivaahto leivinpaperille.

Ilman kiertoilmaa marengin paistolämpötila on 125 astetta ja paistoaika noin 1 h 45 min - 2 h. Mikäli sinulla on kiertoilmauuni, tarkista sen ohjeista sopiva paistoaika ja -lämpötila. (Omalla uunillani marengin valmistukseen suositeltiin 80 astetta ja 3 tuntia, mutta ohuiden pohjien kanssa paistoaika on lyhyempi.) Marenki voi saada vaaleanruskeaa sävyä, mutta suojaa tarvittaessa foliolla estääksesi tummuminen.

Marenki on valmiina täysin kuivaa. Anna jäähtyä ja irrota leivinpaperista.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
97 tassutusta

Kinuskikumppani

10-vuotisale Toivepuodissa 30.11. saakka

Toivepuodin marraskuun arvontaKinuskikissan Toivepuoti on Suomi 100 -teemassa kiinni erilaisilla sinivalkoisilla tuotteilla. Tämän kuun arvonnassa voi voittaa sinistä sokerimassaa, pienen Suomi-muotin, Suomi 100 -lautasliinoja, kakkukynttilät ja ilmapalloja.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

suomi100

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit