17.10.2016
POHJAT:
Isoon kakkuun 6 munan ja ”kahvakuulaan” 4 munan pohja helpolla sokerikakkupohjan ohjeella: http://www.kinuskikissa.fi/vinkkeja/
Isomman pohjan paistoin halkaisijaltaan 27cm vuoassa ja pienemmän pohjan paistoin uunipellillä ja ”rakensin” kakun n. 1 litran vetoiseen pyöräepohjaiseen kulhoon, jotta sain siitä kahvakuulan mallisen.
TÄYTTEET:
http://www.kinuskikissa.fi/hopeatoffeetayte/ + lemon curd 340g
Nopea appelsiinikrokanttitäyte (Kinuskikissa leipoo-kirja)
KOSTUTUS:
Maitoa
KUORRUTTEET:
Kinuskikissan vaniljamassaa, mustaa ja valkoista. Mustaa kaksi pakettia ja valkoista kolme.
Paista siis pohjat ja leikkaa jäähtyneenä osiin.
Valmista täytteet ohjeiden mukaan. Tein molemmat täytteet 1,5-kertaisina. Määrät riittivät hyvin molempien kakkujen väleihin.
Täytä kakut. Ensimmäiseen väliin suklaatäyte ja toiseen hopeatoffeetäyte. Hopeatoffeetäytteen alle levitin ensin Lemon curd-tahnaa pehmentämään täytteen makua.
Kakkujen pinnat kuorrutin ohuesti yli jääneellä hopeatoffeetäytteellä ennen massalla kuorruttamista.
Kauli massat ja nosta kakkujen päälle. Tein kahvakuulasta tarkoituksella sen verran pienen, että saatoin nostaa sen alimman kakun päälle ihan sellaisenaan, ilman tukitikkuja tai alustaa.
Koristeet kakkuun tein myös vaniljamassasta muutamaa päivää aikaisemmin. Kahvakuulan kahvan muotoilin massasta jo viikkoakin aiemmin, jotta se ehti kovettua kunnolla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä