Kinuskileipomo C.A.N

Kategoria: Täytekakut,  Vaniljamassa-tempaus,  Yhteistyöreseptit Nähty 1614 kertaa
 
17.10.2016
 
Ei kommentteja

LUKIJAN RESEPTIKahvakuulakakku


Aviomieheni 40-vuotissynttäreitä vietettiin menneenä viikonloppuna. Kuntoilevalle ukolleni kokosin kakun Kinuskikissan vaniljamassalla kuorruttaen!
Vaniljamassaa en aiemmin ollut vielä testannut, mutta ensi kerran jälkeen voin sanoa, että ehdottomasti käytän jatkossakin! Massaa oli helppo käsitellä ja maku oli taatusti paras kaikista massoista!

POHJAT:
Isoon kakkuun 6 munan ja ”kahvakuulaan” 4 munan pohja helpolla sokerikakkupohjan ohjeella: http://www.kinuskikissa.fi/vinkkeja/

Isomman pohjan paistoin halkaisijaltaan 27cm vuoassa ja pienemmän pohjan paistoin uunipellillä ja ”rakensin” kakun n. 1 litran vetoiseen pyöräepohjaiseen kulhoon, jotta sain siitä kahvakuulan mallisen.

TÄYTTEET:
http://www.kinuskikissa.fi/hopeatoffeetayte/ + lemon curd 340g

Nopea appelsiinikrokanttitäyte (Kinuskikissa leipoo-kirja)

KOSTUTUS:
Maitoa

KUORRUTTEET:
Kinuskikissan vaniljamassaa, mustaa ja valkoista. Mustaa kaksi pakettia ja valkoista kolme.
Paista siis pohjat ja leikkaa jäähtyneenä osiin.
Valmista täytteet ohjeiden mukaan. Tein molemmat täytteet 1,5-kertaisina. Määrät riittivät hyvin molempien kakkujen väleihin.
Täytä kakut. Ensimmäiseen väliin suklaatäyte ja toiseen hopeatoffeetäyte. Hopeatoffeetäytteen alle levitin ensin Lemon curd-tahnaa pehmentämään täytteen makua.
Kakkujen pinnat kuorrutin ohuesti yli jääneellä hopeatoffeetäytteellä ennen massalla kuorruttamista.
Kauli massat ja nosta kakkujen päälle. Tein kahvakuulasta tarkoituksella sen verran pienen, että saatoin nostaa sen alimman kakun päälle ihan sellaisenaan, ilman tukitikkuja tai alustaa.
Koristeet kakkuun tein myös vaniljamassasta muutamaa päivää aikaisemmin. Kahvakuulan kahvan muotoilin massasta jo viikkoakin aiemmin, jotta se ehti kovettua kunnolla.