Kinuskileipomo Beea's bakery

Kategoria: Makeat piirakat,  Mustikkatempaus,  Muut juhlapöydän kakut Nähty 5310 kertaa
 
04.07.2015
 
3 kommenttia

LUKIJAN RESEPTISitruunainen mustikka-mascarponepiiras


Sitruunainen kirpeys sopii todella hyvin yhteen mustikoiden makean maun kanssa. Pensasmustikat voi hyvin korvata metsämustikoillakin, vuodenajasta riippuen. Pensasmustikat ovat kuitenkin suosikkejani siksi, että ne eivät värjää kakkua mehullaan ja ovat kokonsa takia hieman näyttävämpiäkin koristeina.

Pohja: 

125 g voita tai margariinia

1 dl fariinisokeria 

2 munaa

4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

Täyte:

2 dl lemon curd-sitruunatahnaa Kinuskikissan ohjeen mukaan.

250 g mascarponejuustoa

2 dl kermaa vaahdotettuna

tomusokeria

raastettua sitruunan kuorta

Koristelu:

n. 200-300g pensasmustikoita

Leikkaa leivinpaperi irtopohjavuoan (26cm) pohjalle. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, samalla vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne muutamassa erässä taikinaan.

Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 200 asteisessa uunissa n. 10-15 minuuttia. 

Valmista lemon curd-tahna tai käytä valmista tahnaa. Jäähdytä ja vatkaa vatkaimella sopivaksi. (Jouduin soveltamaan Kinuskikissan ohjetta hieman, koska kaapista ei löytynyt hillosokeria. Korvasin sen ruokalusikallisella maissitärkkelystä ja mielestäni rakenteestä tuli oikeanlainen.)

Vaahdota kerma ja lisää mascarponejuusto. Jatka vielä vatkaamista, mikäli täyte on liian juoksevaa pursotettavaksi. Mausta tomusokerilla ja sitruunankuoriraasteella. 

Kostuta pohja mehulla tai vedellä. Lisää lemon curd. Pursota mascarpone-kerma kierretyllalla ruusukkeiksi piiraan päälle. Lisää keskelle pensasmustikat ja koristele niillä myös piiraan reunat. Anna tekeytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.

 mustikka2