4.7.2015
Pohja:
125 g voita tai margariinia
1 dl fariinisokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Täyte:
2 dl lemon curd-sitruunatahnaa Kinuskikissan ohjeen mukaan.
250 g mascarponejuustoa
2 dl kermaa vaahdotettuna
tomusokeria
raastettua sitruunan kuorta
Koristelu:
n. 200-300g pensasmustikoita
Leikkaa leivinpaperi irtopohjavuoan (26cm) pohjalle. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, samalla vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne muutamassa erässä taikinaan.
Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 200 asteisessa uunissa n. 10-15 minuuttia.
Valmista lemon curd-tahna tai käytä valmista tahnaa. Jäähdytä ja vatkaa vatkaimella sopivaksi. (Jouduin soveltamaan Kinuskikissan ohjetta hieman, koska kaapista ei löytynyt hillosokeria. Korvasin sen ruokalusikallisella maissitärkkelystä ja mielestäni rakenteestä tuli oikeanlainen.)
Vaahdota kerma ja lisää mascarponejuusto. Jatka vielä vatkaamista, mikäli täyte on liian juoksevaa pursotettavaksi. Mausta tomusokerilla ja sitruunankuoriraasteella.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Kiitos, Keittiökoira ja TeBaZu! =)