Kinuskileipomo Beea's bakery

Kategoria: Joulu Nähty 3642 kertaa
 
19.12.2016
 
5 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIHerkulliset lahjaideat


Joululahja Hänelle, jolla on jo kaikkea. =) Itsetehdyt leivonnaiset ovat hyvä joululahja. Konvehdit, kakkutikkarit ja cupcaket voi maustaa joulumaustein ja koristella kauniiksi. Nämä lahjat eivät jää taatusti käyttämättä!


IMG_2914-2

 

Pienet cupcaket (n. 15-20 kpl)

150 g voita
1,5 dl fariinisokeria
2 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa
2 tl piparkakkumaustetta
1 tl kanelia

Kuorrutus:

200 g Arlan piparkakkurahkaa
1,5 dl kermaa vaahdotettuna
1 rkl vaniljakreemijauhetta

Koristele jouluisilla nomparelleilla tai muilla haluamillasi koristeilla.

Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen samalla sekoittaen. Siivilöi joukkon jauhot ja mausteet. Lisää lopuksi maito. Kaada taikina vuokiin ja paista 225 asteessa n. 10 minuuttia. Jäähdytä.
Valmista kuorrutus. Vatkaa kerma ja lisää joukkoon loppuvaiheessa vaniljakreemijauhe. Sekoita kermavaahtoon rahka. Pursota haluamallasi tavalla. Hauska joulukuusipursotus syntyy helposti tähtityllalla. Koristele lopuksi jouluisilla koristeilla.



IMG_2918-2


Kakkutikkarit n. 10-15 kpl:

n. 150 g piparkakkuja
1,5 dl riisimuroja
3 rkl hunajaa
2 rkl kermaa

Kuorrutus:
vihreitä Candy Melts-nappeja
jouluisia koristeita

Murskaa piparkakut tehosekoittimessa. Sekoita joukkoon riisimurot, hunaja ja kerma. Muotoile taikinasta pyöreitä palloja. Aseta pallot jähmettymään jääkaappiin n. tunniksi. Sulata Candy Meltsit mikrossa tai vesihauteessa. Kasta tikkaritikku sulaan ja työnnä se tikkaripallon sisään. Kasta pallo kuorrutteessa ja valuta ylimääräinen pois. Koristele nomparelleilla ym. koristeilla.



IMG_2910-2

IMG_2921-2

Konvehdit 20-30 kpl:

200 g taloussuklaata
100 g valkoista leivontasuklaata
1 dl riisimuroja
kinuskia ( 1 dl kermaa ja 1 dl sokeria) Kinuskikissan kinuski
suklaapaloja ja -koristeita
elintarvikemaalia

Valmista kinuski Kinuskikissan ohjeen mukaan. Sulata paloitellut suklaat mikrossa tai vesihauteessa. Jaa sulatettu tummasuklaa kahteen astiaan ja sekoita toiseen riisimurot. Lusikoi suklaata karamellivuokien pohjalle, lisää kinuskinokare ja lisää jälleen suklaata päälle. Riisimurosuklaan kaveriksi voi hyvin lisätä valkoista suklaata, jolloin saat kauniita kaksivärisiä konvehteja.

IMG_2933-2

Pinnalle voi ripotella erilaisia suklaisia koristeita tai käyttää elintarvikemaaleja. Pudota lusikalla maalitilkka konvehdin päälle ja pyöräytä hieman sopivan kuvion aikaansaamiseksi. Aseta konvehdit jääkaappiin kovettumaan. Suklaakonvehdit säilyvät jääkaapissa pari viikkoa.