19.12.2016
Pienet cupcaket (n. 15-20 kpl)
150 g voita
1,5 dl fariinisokeria
2 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa
2 tl piparkakkumaustetta
1 tl kanelia
Kuorrutus:
200 g Arlan piparkakkurahkaa
1,5 dl kermaa vaahdotettuna
1 rkl vaniljakreemijauhetta
Koristele jouluisilla nomparelleilla tai muilla haluamillasi koristeilla.
Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen samalla sekoittaen. Siivilöi joukkon jauhot ja mausteet. Lisää lopuksi maito. Kaada taikina vuokiin ja paista 225 asteessa n. 10 minuuttia. Jäähdytä.
Valmista kuorrutus. Vatkaa kerma ja lisää joukkoon loppuvaiheessa vaniljakreemijauhe. Sekoita kermavaahtoon rahka. Pursota haluamallasi tavalla. Hauska joulukuusipursotus syntyy helposti tähtityllalla. Koristele lopuksi jouluisilla koristeilla.
Kakkutikkarit n. 10-15 kpl:
n. 150 g piparkakkuja
1,5 dl riisimuroja
3 rkl hunajaa
2 rkl kermaa
Kuorrutus:
vihreitä Candy Melts-nappeja
jouluisia koristeita
Murskaa piparkakut tehosekoittimessa. Sekoita joukkoon riisimurot, hunaja ja kerma. Muotoile taikinasta pyöreitä palloja. Aseta pallot jähmettymään jääkaappiin n. tunniksi. Sulata Candy Meltsit mikrossa tai vesihauteessa. Kasta tikkaritikku sulaan ja työnnä se tikkaripallon sisään. Kasta pallo kuorrutteessa ja valuta ylimääräinen pois. Koristele nomparelleilla ym. koristeilla.
Konvehdit 20-30 kpl:
200 g taloussuklaata
100 g valkoista leivontasuklaata
1 dl riisimuroja
kinuskia ( 1 dl kermaa ja 1 dl sokeria) Kinuskikissan kinuski
suklaapaloja ja -koristeita
elintarvikemaalia
Valmista kinuski Kinuskikissan ohjeen mukaan. Sulata paloitellut suklaat mikrossa tai vesihauteessa. Jaa sulatettu tummasuklaa kahteen astiaan ja sekoita toiseen riisimurot. Lusikoi suklaata karamellivuokien pohjalle, lisää kinuskinokare ja lisää jälleen suklaata päälle. Riisimurosuklaan kaveriksi voi hyvin lisätä valkoista suklaata, jolloin saat kauniita kaksivärisiä konvehteja.
Pinnalle voi ripotella erilaisia suklaisia koristeita tai käyttää elintarvikemaaleja. Pudota lusikalla maalitilkka konvehdin päälle ja pyöräytä hieman sopivan kuvion aikaansaamiseksi. Aseta konvehdit jääkaappiin kovettumaan. Suklaakonvehdit säilyvät jääkaapissa pari viikkoa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Niin herkullisia vaihtoehtoja kaikki! Sojan tapaan kiinnostuin varsinkin noista tikkareista. Kun minullakin sattuu raaka-aineet kotoa jo löytymään…. 🙂