14.10.2008   249 kommenttia Kategoria: Kakunkuorrutteet
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön

Kinuski


Kinuskin valmistamisessa on kaikessa yksinkertaisuudessaan omat pikku niksinsä. Sen verran on tullut itse möhlittyä kinuskin kanssa, että on mielestäni paikallaan laatia siitä blogiin oma ohjeensa. Toivottavasti tästä on apua kinuskin valmistamisessa ja sudenkuoppien välttelyssä.

Omat kokemukseni voisi tiivistää siten, että kinuskin tekemisessä onnistuu varmasti, jos 1) ottaa kinuskin oikeaan aikaan pois liedeltä 2) käyttää oikeaa kermaa 3) ei aikaile liikaa kinuskin kaatamisessa kakun päälle.

Varmin lopputulos syntyy aitoa kuohukermaa käyttämällä (myös vähälaktoosinen kuohukerma käy) – en lupaa, että ohje on suoraan sovellettavissa muihin kermoihin. Toiset ovat onnistuneet myös vispikerman (jopa laktoosittoman sellaisen!) kanssa. Omat mokani olen tehnyt Flora Vispiä käyttämällä. Kannattaa lukea kommenteista muiden kokemuksia.

Jälkiviisastelua: jos kinuski on kakkua leikatessa kovaa, keitit sitä liian kauan.

Ainekset:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria

Riittää halkaisijaltaan max 24 cm kakkuun. Esimerkiksi 28 cm kakkuun voi kinuskin tehdä 3 dl:n mukaan.

Laita ainekset teflon-pintaiseen kattilaan. Varmista, että kattila on täysin puhdas – kattilan rasvaisuus tarttuu helposti kinuskiin ja näkyy valmiin kinuskin pinnalla epätasaisuutena.

Kuumenna, kunnes seos kiehuu.

Alenna lämpöä keskiteholle (esim. asteikolla 1-12 kohtaan 6-7) ja jatka keittämistä välillä sekoitellen n. 15-20 minuutin ajan. Kinuskin tulee kiehua koko ajan – mutta maltillisesti.

Huomioitavaa, jos teet kinuskia tällä ohjeella ensimmäistä kertaa: 15-20 minuuttia on vain ohjeellinen aika, toisilla kinuski on valmistunut jo 10 minuutissa: aikaan vaikuttaa kiehumiskuumuus, käytettävä kattila ja kinuskin määrä. Kannattaa aina suorittaa vesilasitesti tarvittaessa useampaankin kertaan keittämisen edistyessä. Ota käyttämäsi aika ylös seuraavia kertoja varten.

Tässä kinuski aivan keittämisen alussa:

Tässä loppupuolella, jo selvästi paksumman oloisena:

Milloin kinuski on valmista? Suorita vesilasitesti: tiputa pieni nokare kinuskia kylmään veteen.

Kaada vesi pois. Onko kinuski osittain liuennut veteen? Vai saako sen ehjänä nokareena nostettua lasin pohjalta? Tässä kinuski ei ole vielä valmista:

Tässä on!

Kaada kinuski heti kakun päälle. Näin kinuski ei ehdi jähmettyä ja saat levitettyä sen tasaisesti. Auta tasoittumista tarvittaessa leveällä lastalla tai palettiveitsellä.

Varoitus voin lisäämisestä valmiin kinuskin joukkoon: pintaan voi jäädä ikäviä laikkuja. Jos lisäät voinokareen, sekoita se erittäin huolellisesti ennen kakun kuorruttamista.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
136 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

dansukker_taloussokeri

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!


Kumppanit

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Uusimmat kommentit

  • Seepra puhuttaa Kinuskiyhteisössä
    Kinuskiemo: Tämä seepra-aihe on niin hauska. :-) Ja tulee näköjään koko ajan hauskemmaksi, mitä useampien leivonnaislajien päälle seepra hypähtää. Nyt…
  • Nutella-jäätelöpuikot
    Munkkirinkeli: Nämä näyttää ihan sairaan herkullisilta !!!!!
  • Seepra puhuttaa Kinuskiyhteisössä
    papanmummi: Itse tein toisen piirakan niin ,että käytin 5dl vadelmia ja 1dl mustaherukoita.6v.tyttärenpoika ilmoitti piirakan olevan parempaa kuin edellinen ja 2v.pikkuveljensä…
  • Kinuskit maailmalla: Willkommen in Deutschland!
    Kinuskiemo: maris: Yksi tuote näkyy täällä: http://www.blaband.fi/tuotteet/jalkiruoat/vaniljavanukas
  • Kinuskit maailmalla: Willkommen in Deutschland!
    maris: Hei! Yksi kysymys tuli vielä mieleen tuota juustokakkua koskien, joten kysynpäs nyt samantein tulevaisuutta silmällä pitäen. Ja vastata saa, kuka…
  • Kinuskit maailmalla: Willkommen in Deutschland!
    Kinuskiemo: Kesänlämpöinen tervehdys sinulle, Tatjana, sinne Saksanmaalle! :-) Olipa hauska tavata sinut tällä sivulla. Tavallaan olemmekin jo tutustuneet, kun viestittelimme aikanaan…
  • Suklaamarengit
    Hennuliini: Suuret kiitokset sain mahtavia marenkeja,ONNISTUEN. Kun tekee majoneesia jää valkuaisia, eikä halua niitä hukkaan🌹🌹t. Henna
  • Kaura-brownies
    Kinuskikissa: Jaana: aina kun reseptiä muutetaan, on tiettyä epävarmuutta ilmassa. Koska itse leivon gluteenitonta suht satunnaisesti ja vain blogia varten, neuvon…
  • Kaura-brownies
    Jaana Lahtinen: Juhlat tulossa lauaantaina ja ajattelin tehdä näitä kun kuulostaa ja näyttää niin hyvältä :) Gluteeniton versio, niitä on varmaan…

Kumppanit