5.5.2015
Pohja:
100 g digestivekeksejä
75 g voita tai margariinia
Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 dl tomusokeria
1 prk (250 g) mascarponea
1 prk (200g) maustamatonta tuorejuustoa
3 valkuaista
50 g valkosuklaata
1 dl granaattiomenamehua
Kiille:
3 liivatelehteä
1 (iso) granaattiomena
3 dl granaattiomenamehua
Vuoraa 24 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa digestivekeksit ja sulata voi. Sekoita sulatettu voi huolellisesti keksimurskan joukkoon ja painele taikina tiiviisti vuoan pohjalle. Siirrä vuoka jääkaappiin odottamaan.
Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kuohukerma ja lisää vaahdottamisen aikana tomusokeri. Sekoita kermavaahdon joukkoon huolellisesti mascarpone ja tuorejuusto. Vatkaa sitten valkuaiset erillisessa kulhossa kiinteäksi vaahdoksi ja sekoita vaahto huolellisesti kermaseoksen joukkoon. Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä mikroaaltouunissa ja sekoita sitten täytteen joukkoon. Kuumenna noin puolet granaattiomenamehusta kiehuvaksi ja liuota liivatteet kuumaan mehuun. Lisää mehu-liivateseos ja loppu mehu täytteeseen ja sekoita perusteellisesti. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia, tai mieluiten yön yli.
Aseta kiilteen liivatehdet likoamaan kylmään veteen. Leikkaa granaattiomena lohkoiksi ja hakkaa lohkoja napakasti kauhalla kulhon yllä, kunnes siemenet varisevat kulhoon. Jos siementen joukkoon tippuu valkoista maltoa, nypi se pois, ja sirottele sitten siemenet hyydytetyn kakun pinnalle. Kuumenna osa granaattiomenamehusta kiehuvaksi ja liuota liivatteet sitten kuumaan mehuun. Lisää loppu mehu kuumaan mehu-liivateseokseen ja sekoita huolellisesti. Kaada kiille kakun päälle ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti ennen vuoan irrottamista ja kakun tarjoilua.
—
Minulle meinasi sattua pieni kiillekatastrofi, kun mehu alkoi ennen hyytymistä vuotaa ulos vuoasta. Sain suurimman osan pelastettua, mutta lopputulos oli melko epäsiisti. Ensi kerralla noudatan tätä Kinuskikissan kiillevinkkiä: http://www.kinuskikissa.fi/kuukauden-vinkki-juustokakun-kiille/
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5654 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2555 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Kiitos mari-johanna ja Kinuskiemo! Oli kyllä hauskaa ja jännittävää, ja nopeasti kakku loppuikin 😀 Granaattiomenan siemenet ovat mielestäni kaunis koristus melkein mihin tahansa, missä kaivataan hiukan kirpeyttä. Sirottelin ne alun perin tasaiseksi pinnaksi, mutta lopputulos tosiaan vähän kärsi siitä, kun lapoin pois valunutta kiillettä takaisin kakun päälle. Olen aikaisemmin tehnyt kiilteet aina hedelmäsoseista, enkä osannut varautua siihen, että mehu käyttäytyisi toisella tavalla. Ensi kerralla osaan sitten tehdä mehukiilteen jo vähän paremmin 🙂