Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo Bambuhai

Granaattiomena-valkosuklaajuustokakku

5.5.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20576_granaattiomenakakku_600x600.jpg

Pohja:

100 g digestivekeksejä
75 g voita tai margariinia

Täyte:

4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 dl tomusokeria
1 prk (250 g) mascarponea
1 prk (200g) maustamatonta tuorejuustoa
3 valkuaista
50 g valkosuklaata
1 dl granaattiomenamehua

Kiille:

3 liivatelehteä
1 (iso) granaattiomena
3 dl granaattiomenamehua

Vuoraa 24 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa digestivekeksit ja sulata voi. Sekoita sulatettu voi huolellisesti keksimurskan joukkoon ja painele taikina tiiviisti vuoan pohjalle. Siirrä vuoka jääkaappiin odottamaan.

Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kuohukerma ja lisää vaahdottamisen aikana tomusokeri. Sekoita kermavaahdon joukkoon huolellisesti mascarpone ja tuorejuusto. Vatkaa sitten valkuaiset erillisessa kulhossa kiinteäksi vaahdoksi ja sekoita vaahto huolellisesti kermaseoksen joukkoon. Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä mikroaaltouunissa ja sekoita sitten täytteen joukkoon. Kuumenna noin puolet granaattiomenamehusta kiehuvaksi ja liuota liivatteet kuumaan mehuun. Lisää mehu-liivateseos ja loppu mehu täytteeseen ja sekoita perusteellisesti. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia, tai mieluiten yön yli.

Aseta kiilteen liivatehdet likoamaan kylmään veteen. Leikkaa granaattiomena lohkoiksi ja hakkaa lohkoja napakasti kauhalla kulhon yllä, kunnes siemenet varisevat kulhoon. Jos siementen joukkoon tippuu valkoista maltoa, nypi se pois, ja sirottele sitten siemenet hyydytetyn kakun pinnalle. Kuumenna osa granaattiomenamehusta kiehuvaksi ja liuota liivatteet sitten kuumaan mehuun. Lisää loppu mehu kuumaan mehu-liivateseokseen ja sekoita huolellisesti. Kaada kiille kakun päälle ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti ennen vuoan irrottamista ja kakun tarjoilua.

Minulle meinasi sattua pieni kiillekatastrofi, kun mehu alkoi ennen hyytymistä vuotaa ulos vuoasta. Sain suurimman osan pelastettua, mutta lopputulos oli melko epäsiisti. Ensi kerralla noudatan tätä Kinuskikissan kiillevinkkiä: http://www.kinuskikissa.fi/kuukauden-vinkki-juustokakun-kiille/

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20576_IMG_1759_400x400.jpgBambuhaiSitruksinen salmiakki-suklaakäärö
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20576_IMG_1695_400x400.jpgBambuhaiArtikulaatioharjoitus eli salmiakkichokocappuccinovaniljajogurttikakku
8
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20576_leivokset1_400x400.jpgBambuhaiSitruunaiset omenakaramellileivokset
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20576_köyhät-ritarit_400x400.jpgBambuhaiSavonmummun köyhät ritarit
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20576_jäätelö_400x400.jpgBambuhaiSnickers-mars-jäätelö kinuskiraidoilla
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20576_IMG_9480_400x400.jpgBambuhaiPiña Colada smoothiekoneessa

Kommentit (3)

Bambuhai
Kinuskileipomo Bambuhai
7.5.2015 13:52

Kiitos mari-johanna ja Kinuskiemo! Oli kyllä hauskaa ja jännittävää, ja nopeasti kakku loppuikin 😀 Granaattiomenan siemenet ovat mielestäni kaunis koristus melkein mihin tahansa, missä kaivataan hiukan kirpeyttä. Sirottelin ne alun perin tasaiseksi pinnaksi, mutta lopputulos tosiaan vähän kärsi siitä, kun lapoin pois valunutta kiillettä takaisin kakun päälle. Olen aikaisemmin tehnyt kiilteet aina hedelmäsoseista, enkä osannut varautua siihen, että mehu käyttäytyisi toisella tavalla. Ensi kerralla osaan sitten tehdä mehukiilteen jo vähän paremmin 🙂

Kinuskiemo
7.5.2015 12:08

Kakku näyttää ja varmasti maistuu hyvältä. Vaalea lempeä täyte ja voimakkaanpunainen kirpeämpi kiille ovat mainio yhdistelmä. Kakun koristelu on mielenkiintoinen. Siemenet koristavat ja elävöittävät hauskasti kiillettä. Granaattiomena ei ole itselleni kovinkaan tuttu, toisin kuin sinulle, joten oli kiinnostavaa seurata, miten sitä käytit.
Onnistunut oma kakku! Hyvä sinä! 🙂

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
6.5.2015 07:20

Hienoa Bambuhai,tästä se ura kakunkehittelijänä käynnistyy,eikä ollenkaan hullumpi aloitus! Kakku on hieno,syvän punainen väri on upea! 🙂 Kiva jos alkava kiille katastrofikin tuli voitettua!

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa