12.12.2013
280 g voita tai leivontamargariinia
280 g (n. 3,25 dl) sokeria
2 kananmunaa
4 rkl siirappia
2 tl neilikkaa
2 tl kanelia
½ tl inkivääriä
½ tl pomeranssinkuorta
2 tl soodaa
540 g (n. 9 dl) vehnäjauhoja
1. Vaahdota huoneenlämpöinen, paloiteltu voi ja sokeri.
2. Lisää kananmunat yksitellen edelleen vatkaten.
3. Lisää siirappi taikinaan.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan.
5. Anna maustua jääkaapissa yön yli.
6. Kauli taikina osissa jauhotetulla alustalla. Laita kaulinnan ja piparien ottamisen jälkeen lämmenneet taikinapalat jääkaappiin viilenemään ja leivo niistä loput piparit.
7. Paista 200:ssa n. 5 min.
8. Säilytä piparit viileässä.
Isompi taikina (Alkuperäiset määrät, joilla itse yleensä teen.)
420 g voita tai leivontamargariinia
420 g (n. 5 dl) sokeria
3 kananmunaa
6 rkl siirappia
3 tl neilikkaa
3 tl kanelia
½ -1 tl inkivääriä
1 tl pomeranssinkuorta
3 tl soodaa
900 g (n. 13 ½ dl) vehnäjauhoja
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5686 tähteä
Maailman paras mutakakku
2837 tähteä
Mokkapalat
2576 tähteä
Brookies
1861 tähteä
Britakakku
1539 tähteä