Kinuskileipomo ~ Leipomo Rhodopien sydämessä ~

Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Kesä,  Kevyet herkut,  Klassikot Nähty 112976 kertaa
 
08.10.2014
 
6 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIMangojuustokakku


Tämä kesäinen kakku on raikkaan makuinen, koska siihen ei tule paljoa sokeria. Se on myös nopeasti valmis, jäähdytysaika on vain pari tuntia.

Pohja:
100g voita
100g digestive keksejä

Täyte:
100g tuorejuustoa
2dl kermaa
100g mascarponea
1dl sokeria
4kpl liivatelehtiä
tilkka vettä
1tl vaniljauutetta tai -sokeria

Kiille:
1 purkki mangososetta
1 liivate

Koristeeksi:
mintunlehtiä ja kermavaahtoa

1. Sulata voi. Murskaa keksit, ja sekoittele voin joukkoon. Painele irtopohjavuoan päälle, ja laita jääkaappiin.
2. Vatkaa tuorejuusto, mascarpone ja kerma kuohkeaksi, ja lisää sokeri. Laita liivatteet kylmään veteen ainakin 7min. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi, ja sulata liivatteet joukkoon. Kaada liivateneste ohuena nauhana NOPEASTI sekoittaen vaahdon joukkoon. Laita vaahto pohjan päälle ja laita kakku jääkaappiin noin 1/2 tunniksi.
4. Liota liivatetta kylmässä vedessä, ja sulata se tilkkaan kiehuvaa vettä, ja kaada magososeeseen sekaan.  Kaada kakun päälle, ja laita vielä 1-2 tunniksi jääkaappiin jäähtymään.
3. Koristele ja nauti!