Tammikuun teemana on ollut leipominen lapsille. Väläyttäessäni kuun alussa muutamalla lauseella tulevia päivityksiä, toitte aiheellisesti esiin huolenne poikamaisten teemojen huomioimisesta. Kahden tyttären äitinä olen auttamattomasti ulkona siitä, mikä on pikkupoikien maailmassa tällä hetkellä pop. Mutta ei hätää, aktiivinen facebook-yhteisöni kertoi minulle tämänkin: legot, legot, legot! Kaukaa haettu aihe olikin enemmän liki kuin kuvittelin; legoilla leikitään tyttöperheessäkin. Monet esittivät erityistoiveena ninjago-legot. Ei kun hiiri kauniiseen käteen ja taustatyötä tekemään. Ja tässä hän on: yrmeänä ja taisteluun valmiina!

Legoteeman toteutuksessa tuntui olevan rajattomasti mahdollisuuksia, mutta päädyin siihen, että koko kakku muodostuisi palikoista. Pohdin pitkään, mitä tekisin legojen sisälle. Valitun teeman hengessä halusin palikoiden olevan rakenteeltaan sellaisia, että niitä voi koota legomaiseen tyyliin myös päällekkäin ja tehdä halutessaan helposti erikokoisia palikoita. Näin syntyi ajatus ”muffinssikakkupohjasta”. Se on nimensä mukaisesti tehty muffinssitaikinasta ja on rakenteeltaan jämäkkää, mutta mehevää. Pohja ei vaadi kostutusta, joten se ei lötkisty vaan pysyy muodossaan. Koska pohjataikina itsessään on maukas, jää täytteen rooliksi vain täydentää sitä. Kakku ei vaadi useampia täytekerroksia, mikä myös tukee palikkamaisuutta. Pohja ja täyte ovat helppotekoisia, joten kokonaisuudesta ei tule työläydeltään kohtuuton. Jo pelkät eriväriset palikat riittävät. Legoukkeli ei ole välttämätön, mutta sain sen kautta kakkuun kaivatun ninjagon. Ukkelia oli kiva tehdä, mikäli tykkää näpertelystä!

Mini-pätkiksiä myydään ruokakauppojen irtokarkkihyllyssä, josta niiden ostaminen on edullisempaa kuin valmiiksi pussitettuina. Mikäli mintun maku ei ole toivelistalla, voi tilalla käyttää muita suklaita. Ideoita voi hakea muffinssit-kategoriaa selailemalla.